Csalás - érdemes - e feljelentést tennem?


Agent Cooper # 2014.05.08. 08:37

Kedves rza23!

Polgári peres úton is felléphet az igényének érvényesítése érdekében, de ebben az esetben illetéket és költségeket kell előlegeznie, a büntető (szabálysértési) eljárás viszont Ön számára illeték- és költségmentes.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

rza23 # 2014.05.07. 15:48

Tisztelt Ügyvéd/Ügyvédnő!

Márciusban ismerkedtem meg egy személlyel, aki kínai nagykereskedelemből rendel cipőket a bolti ár töredékéért. Nos, a problémám az volna, hogy ugyan írtunk átvételi elismervényt, de a cipőm azóta sem érkezett meg. Sokszor kértem a személyt, hogy tudasson valamit a cipőről, de egy hónapja - állítása szerint - vámon áll a csomagja, amiben közel 30 pár cipő érkezett. 15-60 napos szállítási időt mondott, eléggé türelmesek voltunk azt hiszem. Érdemes volna feljelentést tennünk azért, hogy visszakapjuk a cipőnk árát, vagy esetleg más úton is elintézhető?

Mihamarabbi válaszát előre is megköszönöm!
Üdv.

Agent Cooper # 2014.04.29. 12:39

Kedves Tündérke01!

Viszont nincs behajtható vagyona.” - na ez a legnagyobb probléma! Amikor értesült arról, hogy milyen valótlanságokat terjeszt magáról a főnöke, akkor tehetett volna 30 napon belül feljelentést rágalmazás miatt. Ha meg szeretné állítani az ámokfutását, akkor szerintem még mindig a NAV-nál legcélszerűbb megtenni a feljelentést, mert a költségvetési csalás bizonyítható rá legkönnyebben.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Tündérke01 # 2014.04.29. 11:25

Tisztelt Agent Cooper!
Köszönöm a gyors választ. Cégként is aláírta a tartozás elismerőt de mint magánember felelősséget vállalt a cég tartozásáért Ez egy külön pontban rögzítve van az okiratban. Viszont nincs behajtható vagyona. A házán jelzálog stb. Ügyvédre, közjegyzőre sajnos nincs pénzem ezért gondoltam a rendőrségre. Ő azt szerintem már akkor tudta amikor a papírt aláírta, hogy egy fillért nem fog fizetni nekünk. A célom az, hogy ezt ne úszhassa meg és mással már ne tehesse meg ugyanezt. Teljes családokat tett tönkre, és olyan valótlan információkat terjesztve akadályozta meg hogy később elhelyezkedhessünk máshol, hogy megbízhatatlanok vagyunk stb. Mivel ez egy kis közösség ahol élek elég kevés helyre mehetnék dolgozni. Amikor az egyik munkáltató elmondta miket mondott rólam a volt főnököm majd hanyatt estem. A volt kollégáim ugyanezzel szembesültek. Tehát még most is inkább bánt és rosszat tesz nekem/ nekünk, hogy elnyerje az emberek bizalmát. Hogy miért azt nem értem. Így akar kibújni a fizetés alól? Ez nem normális. Ezért kell valahogy megállítani őt.

Agent Cooper # 2014.04.29. 11:06

Kedves Tündérke01!

Talán célszerűbb a NAV-nál feljelentést tennie, de ettől azért ne várja, hogy akár egy fillért is kap. A tartozás elismerés alapján fizetéses meghagyásos eljárást indíthat, viszont miután feltehetően cégként írt alá, ezért nem érdemes ebbe belefognia, mert csak a kiadásai nőnek.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Tündérke01 # 2014.04.29. 10:55

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő, kedves fórumozók!
Nagyon nagy bajban vagyok a volt munkáltatóm miatt. Tavaly hűtőházban dolgoztam napi nagyon sok munkaórát vezetőként. Tanú előtt szóban megegyeztünk a fizetés összegében és azt az ígéretet kaptam, hogy a munkaszerződést ennek megfelelően módosítjuk. A cég 3 hónapig nem fizetett a munkámért. Bejelentve mint a most megkapott papírokból kiderült júni 12-től szept 16ig voltam minimálbérrel, jelenléti ívet 1 hónapban írattak alá velünk. Annyit sikerült elérnem, hogy egy tartozás elismerő okiratot lepecsételt és aláírt az ügyvezető tavaly okt elején és vállalta, hogy dec31-ig részletekben kirendezi.. De amit azon munkabér tartozásként ott elismert messze nem egyezik meg a most megkapott papírokkal. A tartozás elismerőn nagyobb összeg van de fizetni egy fillért sem fizetett, csak hitegetett smsben és telefonon. A cég azóta felszámolás alá került. Az adóbevallásom beküldtem a NAVhoz, hogy csinálják meg ők mert fogalmam sem volt, hogy hogyan voltam bejelentve. Lehet ebből bajom? Hová induljak mi tévő legyek? Rendőrségen feljelenthetem? Ez nem csalás és okirat hamisítás? Több kollégámmal ugyanezt tette most meg egy másik cégben dolgozik éli világát. Nagyon kellene a pénzem és nem akarom, hogy ő éljen jól belőle. Kérem segítsenek.

Agent Cooper # 2014.04.26. 05:43

Kedves Beabee75!

Nincs olyan, hogy nincs bizonyítékom, mivel az ilyen cselekmények bizonyíthatóak talán a legegyszerűbb módon. Természetesen szerencsésebb lenne, ha lennének olyan okiratok, amelyekkel egyértelműen alátámasztható a csalás gyanúja, azonban az ilyen jellegű cselekményeknél általában ez a ritkább.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2014.04.24. 20:41

Ha több sértett is van, akkor nem irreális.

Beabee75 # 2014.04.24. 18:03

Tisztelt Fórumozók!

Jogi segítségre lenne szükségem, illetve útmutatásra, hogy érdemes-e fejelentést tennem egy olyan személy ellen, aki jóhiszeműen kicsalt belőlünk (a páromtól és tőlem) másfél millió Ft-ot? Az ismeretség baráti kapcsolatként indult és jóhiszeműen egy év alatt másfél millió Ft-ot adtunk kölcsön a "barátnak", természetesen papírt nem írtunk róla. Egy üzleti lehetőség reményében külföldről közösen, a cégem nevére hoztunk be import halakat az illetővel (a cég tevékenységi körébe felvettem, mindent tisztességgel bejelentettem), az import halakat pedig ez a személy kezelte és kezeli, aki eladta a halakat, viszont a befolyt összegből nem láttam azóta sem pénzt. Lassan fél éves hazudozás és ígérgetés után rájöttem, hogy pénzt már nem látok ebből. Új információk szerint a személyt feltehetően hasonló csalások miat kőrözik Romániában. Bejelentett lakcíme nincs Magyarországon, csak tartózkodási helye, valószínűleg "nem hivatalosan" bérel egy házat. Mint kiderült, több károsult is van, de túl sok információm nincs még ez ügyben. Abban kérnék tanácsot, hogy mennyire reális felkeresnem egy ügyvédet és rendőrségi feljelentést tennem, hiszen sajnos kézzel fogható bizonyítékom nincs, esetleg néhány hasonlóan megkárosított személyt tudok "összegyűjteni". Ha hasonló esetekben jártas ügyvéd megkeresne, szívesen felvenném vele a kapcsolatot, illetve "ingyenes" tanácsokat is szívesen fogadok.
Segítségüket előre is megköszönve,
Beabee75