Gyanúsítás változása


Agent Cooper # 2014.05.09. 06:22

Kedves Agitak03!

Nem látok ellentmondást, a gyanúsítás közlése nincs határidőhöz kötve.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agitak03 # 2014.05.09. 04:42

Kedves Agent Cooper!

Erre gondolok:
23/2003. (VI. 24.) BM-IM együttes rendelet

a belügyminiszter irányítása alá tartozó nyomozó hatóságok nyomozásának részletes szabályairól és a nyomozási cselekmények jegyzőkönyv helyett más módon való rögzítésének szabályairól

119. § (1) A gyanúsítottal a bizonyítékok ismertetése nélkül közölni kell a terhére rótt bűncselekményt megvalósító magatartásának lényegét, és Btk. szerinti minősítését. Ha a gyanúsítottat több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, minden egyes bűncselekményt illetően külön-külön kell közölni a terhére rótt tényeket és ezeknek a Btk. szerinti minősítését.
(2) Ha a gyanúsítás közlését követően a nyomozás során a gyanúsítottal szemben újabb bűncselekmény megalapozott gyanúja állapítható meg, valamint, ha a gyanúsításban közölt bűncselekmény minősítése megváltozik, azt vele a kihallgatásánál közölni kell.

Agent Cooper # 2014.05.08. 20:15

Kedves xita!

Mit vár a „valami ilyesmitől”? Egy kisebb formai hiba miatt senkit sem fognak felmenteni. Egyébként meg jó lenne, ha legalább a jogszabályt meg tudná jelölni, ha hivatkozni szeretne rá.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

xita # 2014.05.08. 18:36

Azt hiszem, a büntetőeljárásról szóló törvényben van egy olyan rész, hogy ha a gyanúsítás újabb elemmel bővül, akkor ezt a következő kihallgatás alkalmával a már más bűncselekmény elkövetésével meggyanúsított személlyel ezt közölni kell. (valami ilyesmi).
De az mennyire van rendben, hogy engem 2009. márciusában adócsalással meggyanúsítanak, majd 2010. szeptemberében sikkasztással, közben a nyomozó hatóságtól 2010. júliusában, augusztusában büntetőügy elkülönítése, áthelyezése tárgyában kapott határozatban engemet néven nevezve közlik, hogy megalapozottan vagyok sikkasztással gyanúsítható.
Akkor most ez ígyrendben van?