vagyonelkobzas


Attila897 # 2014.05.20. 12:51

Kedves ObudaFan,

Koszonom a valaszodat.
Egy baratom Angliaban el es ot nem kerestek meg az angol hatosagok egy hasonlo vagyonelkobzasi ugyben. Lehet kulonbseg a ket orszag kozott?
Az lehetseges, hogy a bankszamlamat ugy tiltjak le, hogy a rajta levo osszes penzt lefoglaljak, vagy havonta csak 30-50%-ot vihetnek el a keresetembol? Mert ha minden honapban viszik az osszeset akkor kb fel evig enni sem tudok.
Elore is koszonom a valaszt.

Udvozlettel, Attila

ObudaFan # 2014.05.20. 10:10

Magyarország megkeresi Hollandiát és Hollandia a holland jog szerint fogja végrehajtani.
Ha a próbaidő alatt elítélnek szabadságvesztésre, akkor le kell ülni ezt is.

Attila897 # 2014.05.19. 12:33

Tisztelt Jogiforum.
Egy csodeljaras miatt 4 honap letoltendot kaptam masfel evre felfuggesztve es 1,5 millio forint vagyonelkobzast. Az a kerdesem, hogy a vagyonelkobzasnal mit vihetnek el? Jelenleg Hollandiaban elek es egy auto van a nevemen es egy reszletre vasarolt laptop. Az auto Hollandiaban van es Holland rendszamos, erteke kb 300 ezer forint, a laptopon meg masfel ev hitel van, szinten Hollandiaban vasaroltam es az erteke szinten 300 ezer forint. Egy lakast berlek melyben minden butor, Tv, stb a foberlo tulajdona. Bejohetnek a lakasba es elakarhatjak vinni a Tv, mikrot stb? A berleti szerzodesben nincs kireszletezve, hogy a TV a foberloje, csak az, hogy a lakast berendezve berlem. Az autot es laptopot lefoglalhatjak? Kijonnek magyarbol es elviszik, vagy megbiznak egy Holland ceget es az elviszi? A bankszamlamhoz hozzanyulhatnak? Amennnyiben mondjuk 1 ev muva veszek egy masik autot, akkor egy ev mulva azt is elvehetik tolem es ha 5 ev mulva veszek egy masikat, akkor azt is, vagy egy ido utan ez elevul? A kovetkezo kerdesem az lenne, hogy ha most ezutan a felszamolo elkezdi a felszamolasta cegemnel es talal valami hibat, amiert feljelent ismet es ujra birosagi ugy lesz belole es ismet elitelnek es mindez 2 even belul tortenik akkor le kell ulnom a 6 honapot? Elore is koszonom a segitseget. Attila