Könnyű vagy súlyos testi sértés?


ObudaFan # 2014.06.09. 11:53

Pedig itt jelentős szerepe lehet az ügyvédnek. Ha a kapu r
előtt álltak a támadók, akkor a jogos védelmi helyzet megítélésénél annak van szerepe, hogy mennyire lehetett támadástól tartani.

olorsi # 2014.06.08. 18:54

Tisztelt Agent Cooper!

Először páromat megverték, mikor hazajött és késsel kiment, akkor már mindenki a mi ajtónk előtt kb 3-4 méterrel volt, tehát akik megverték követték hozzánk.
Amiről nem tudtunk, a nyomozókisassszony már elküldte a a Főügyészségnek, hogy páromat vádolják meg emberölési kisérlettel. Visszaküldték, hogy nem.

Az ügyvéd (talán Önnek írtam, eddig ingyen vállalta), azt mondta az MRI vizsgálatot az állam állam állja, később a "vesztes" fél fizeti. Eddig a nyomozó azt mondta, nem így van, az ügyvédnek már azt mondta, így van.
Na most mi a helyzet? Sajnos az ügyvéddel mostanában nem beszéltünk, mivel ebből majd ősszel lesz valami. Plusz nem tudjuk az ügyvédet megfizetni...

Agent Cooper # 2014.06.08. 18:09

Kedves olorsi!

...hazasántikált és sajnos késsel a kezében jött vissza az udvarra...” - hát ez nem tipikus jogos védelmi helyzet, csodálkoznék rajta, ha megállna. A gyógytartam pedig szakértői kérdés. Természetesen indítványozhatnak további kérdéseket az igazságügyi orvosszakértő felé.
TB nélkül pedig nem fogják a párjának az MRI vizsgálatát finanszírozni, mivel egy ilyen vizsgálat 30-40 ezer forintnál kezdődik, de akár elérheti a több százezres költséget is.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

olorsi # 2014.06.08. 16:35

Amúgy a garázdaság büntette páromat is érinti.
Megverték, majd hazasántikált és sajnos késsel a kezében jött vissza az udvarra.
Tudni kell, őt halálosan megfenyegették, majd közben kiskorú gyermekemmel (sajnos jött velem) kimentem, engem is megfenyegettek. Úgy tudom (nem biztos) az ügyészség páromnál elfogadta a jogos védelmet.
Hogy a nyomozókisasszony miért védi az illető szerintem súlyos testi sértést okozó embert, nem tudom.

olorsi # 2014.06.08. 16:26

Szóval, amit a nyomozókisasszony mondott, ha nincs törés, akkor 8 napon belül gyúgyuló, az nem állja meg a helyét?
Mert ő azt mondta, nincs törés, az 8 napon belülinek számít. Mindegy, hogy valaki rokkamt lesz. Törés ugyan nem volt, de orvos mondta, rokkant lesz, ha nem műtik. Márpedig párom végre dolgozik....nem teheti meg, hogy műtsék, meg utána a lábadozási idő...
Az eszköz: lábbal rúgás, megverés több ember által.
Egyébként reménykedünk, mert jött a Főügyészségtől papír, idézem " A garázdaság bűntette miatt folytatott nyomozásban továbi bizonyítási eszköz beszerzése,így kihallgatás teljesítése szükséges. Ennek elmaradása a vádemelés kérdésében történő döntés szükséges módon nem tisztázható, ezért a nyomozás határidejét meghosszabítottam"
Ezt én nem értem, jogász nem vagyok. Szóval ez azt jelentené, hogy páromat esetleg végre orvos megnézné?
Amúgy megtörtént az újabb tanúvallomás, részünkről, plusz egy másik tanú is vallott mellettünk.
De vajon lesz-e kirendelt orvosügyi szakértő újra? Mert a 8 napon gyógyulú sértés nem állja meg a helyét.
Lehet, hogy a nyomozó nem járt el, úgy ahogy kellett volna?
Megint megkérdezném: a szakértő MRI vizsgálatot kér.Amit páromnak kellene fizetni, mivel A TB-kártya nem érvényes.
Nekem az ügyvéd azt mondta, majd a vesztes fél fizeti a vizsgálatot. A nyomozó szerint nem így van. Na most mi lehet az igazság?

Köszönöm válaszát!

ObudaFan # 2014.06.07. 21:05

A különbség a tényleges gyógytartam. De a valóságban a minősítésnél nem annyira az eredmény a lényeg, hanem az elkövető szándéka. Ha az kiterjed a súlyosabb következmény okozására, akkor meg lehet állapítani a súlyos testi sértés kísérletét. Hogy kiterjedt-e, annak a vizsgálatához pontosan kell tudni, hogy milyen eszközzel követték el a bűncselekményt, milyen testtájékon, hányszor és milyen jellegű behatás történt, stb.

olorsi # 2014.06.07. 19:16

Tisztelt szakértők!

Már régebben és többször is írtam ügyünkről a fórumban.
A lényeg, több mint egy éve páromat úgy megverték, hogy azóta se gyógyult meg teljesen.
Aznap bevitték a János Kórházba, ahol hajnalban (gondolom utálta az orvos, hogy felkeltették) röntgen vizsgálat során 8 napon belül gyógyuló, zúzódást állapított meg.
Egy hétig nem bírt lábraállni, aztán elment a kerületi orvoshoz (háromszor is), de ők, bár látván, nagy a baj,nem voltak hajlandóak állást foglalni.
1 hónap múlva ment vissza a János Kórházba, ahol szerencséjére épp az az orvos vizsgálta meg, aki a megverés napján. Mindjárt más lett a diagnózis, ahogy levettük a dolgot, porcleválás, szalaghúzódások, stb.
A lényeg, mivel bűntetőper lett, a kijelölt orvosügyi szakértő csak a 8 napon belül gyógyuló, könnyű testi sértést állapította meg (látatlanban). Neki most már MRI-felvétel kell. De mivel páromat kirúgták, hisz egy hónapig lábra sem igen tudott állni, utána bottal járt, már nem érvényes a tb kártyája, az MRI-t neki kellene állnia. Ez igaz?
Sőt a rendőrségen a nyomozó azt mondta, ha csont nem törik, 8 napon belüli könnyű testi sértés a diagnózis. Az orvosok amúgy azt mondták, ha nem műtik meg a lábát, még rokkanttá is válhat.

Szóval mi a különbség a könnyű és a súlyos testi sértés között??