Mit tehetek?


buborka # 2014.06.26. 20:13

Kedves Uraim!

Köszönöm a válaszokat!

Talán az írásomból, ill. a történetből leszűrhető az, hogy értelmes megoldásra csak részemről lenne remény.

Nem áll szándékomban senkit sem börtönbe juttatni, csak ez már nem az első dolog részéről, amivel a döntése nyomán jelentős kár ér (konkrét eset: az élettársa házépítésébe szinte az összes rajtam és nővéremen megspórolt pénzzel beszállt, amikor az a ház elkészült, anyám nem pereskedett a házban lévő jussáért (az a ház ma 30-35 milliót ér), elúsztak a milliók, miközben a saját családi ház totál el lett hanyagolva; egy eddig csak vízionált eshetőség: a saját családi házban lévő, özvegyi jogon tulajdonolt fele részéről már rebesgeti, hogy engemet és nővéremet kisemmiz majd, mert nekünk úgyis ott az apai rész, és a volt élettársával közös két gyerekének fogja adni, hogy megerősődjenek...)

Valahogy nyomatékosítani szeretném benne, hogy nem törölheti belénk a lábát, amikor csak szeretné, és ezt vele egy higgadt, négyszemközti beszélgetéssel lehetetlen elérni, sokszor most már úgy vélekedek, hogy nem a másik fél iránti elvakultságból, hanem szándékosan, akár gonoszságból tesz rendre ellenünk...

Még teszek egy-két kört, puhatolózok, és eldöntöm, hogy mit lépek, egy biztos, hogy ezt a dolgot már nem hagyom annyiban, itt talán bele tudok avatkozni, ahogy abba nem tudtam, hogy a másik házban legalább valamekkora tulajdonrészt szerezzen.

Üdv, Zs

groszfater@gmail.com # 2014.06.24. 10:17

na-ne-már,!! ez egyszerűen szemétség !
Nem egyhavi árvasági ellátást nyúlt le hanem öt évit,
a saját gyerekétől vette el!!!
buborka ! én innen üzenem az Anyádnak, nagyon szemét dolog amit csinált...

Agent Cooper # 2014.06.24. 09:37

Kedves buborka!

Nincs olyan ember, aki ne követne el hibát az életében. Sajnos az Ön édesanyja sem feltétlenül járt el megfelelő módon, de ezért büntetőjogi úton fellépni ellen nem helyes. Az édesanyja az Ön legközelebbi hozzátartozója, mindenképpen az lenne a kívánatos, ha konfliktusukat párbeszéd útján tudnák rendezni. Érthető az Ön sértettsége is, azonban próbálja meg ezt félretenni, és higgadtan, jó szándékkal rendezni konfliktusukat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Fandum # 2014.06.23. 15:10

Buborka!

A tulajdonjogi igény nem évül el. De véleményem szerint az övé sem. Azaz az amit "megspórolt" az az ő pénze volt. Amit megszerzett, de téged illetett volna a tied.

De azt, hogy te diplomával biztosan jobb fizetésért dolgoztál volna évekig azt kb. lehetetlen bizonyítani. Így a jogosnak vélt követelést nem biztos, hogy érvényesíttetni tudod.

De ez részben csak egy laikus vélemény.


Én lojális vagyok, tehát minden szép és jó!

buborka # 2014.06.21. 09:40

Tisztelt Urak!

A következő történettel kapcsolatban kérnék tanácsot, iránymutatást (ha nem jó topikot választottam, elnézést).

Középiskola után anno belekezdtem egy főiskolába, de otthonról érkező anyagi támogatás híján, a csekély mértékű szociális támogatás, ill. ösztöndíj mellett, valamint anyám élettársának állandó károgását hallgatva, miszerint "ez minek tanul, mér' nem megy inkább dolgozni, csak a pénzt viszi", belefáradván az egészbe, feladtam az iskolát.

Miután a középiskolában az osztály legjobbjai közé tartoztam, és az osztálytársak 90%-a diplomát szerzett közvetlen középiskola után, ezért elhatároztam, hogy én is megszerzem azt. Immár munka és érettségis fizetés mellett újrakezdtem az iskolát, és diplomát szereztem, a tandíjak plusz az egyéb kiadások 1,5 millió forintomba fájtak.

Félárvaként sajnos csak most, évekkel a történtek után derült ki számomra, hogy árvaellátásra voltam jogosult, a Nyugdíjfolyósítónál kérvényeztem, hogy adják ki számomra az ezzel kapcsolatos esetleges adatokat, a héten kaptam meg a válaszukat, amiből gyakorlatilag az derül ki, hogy 1998 és 2003 között anyám 1,8 millió forintot vett fel a nevemben, anélkül, hogy ezt közölte volna akkor velem (számításaim szerint az adott évek folyamán kb. 100-150 ezer forinttal járult hozzá az iskolai kiadásaimhoz, ha ez számít).

Kérdésem az volna, hogy ez a cselekmény részéről milyen konkrét bűncselekménynek minősül, és lehet-e ezzel az évek távlatából még valamit kezdeni?

Ui.: értelmezésem szerint, ha akkor a nekem járó pénzt átadja, nagy valószínűséggel elvégzem az iskolát, és éveken keresztül nem érettségis fizetésért dolgozok, illetve az extra 1,5 milliós kiadásom sem merül fel, saccra ezzel nekem min. 10-15 millió forintos kárt okozott közvetve (amikor ezt anyám fejéhez vágtam, akkor csak annyit mondott, hogy számoljam ki, mennyivel lopott meg, és kifizeti...)

Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!

Üdv, Zs

mikkamakka83 # 2014.06.17. 14:13

Köszönöm szépen a választ, ez megnyugtatott valamennyire, de még felmerült bennem pár kérdés.

Az a baj, hogy itt szóbeli megállapodás történt így félek attól, hogy utólag 1-2 hamis tanút felvonultat, és esetleg letagadja, hogy kölcsönadás volt, vagy azt állítja, hogy kicsaltam tőle a pénzt vagy bármi.

Csak hát itt az a kérdés, hogy ha ő elmegy a rendőrségre, és annak ellenére, hogy ő az ügyvédi felszólítással elismerte, hogy kölcsönügyletről volt szó, mégis mindenfélét hazudozik, vagy mást mond annak érdekében, hogy felvegyék a feljelentését, mit vesznek alapul? Indulhat-e eljárás? Ha igen, elegendő-e az mellettem szóló bizonyítéknak az ő megbízott ügyvédje által küldött fizetési felszólítás, illetve a válaszlevelem rá, illetve a törlesztések befizetését igazoló bizonylatok?

Tényleg nem kamatra adta, így ezt a részét felesleges is lenne vitatni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.17. 13:09

ugyanis engedély nélkül nem lehet kamatra pénzt adni,
Ugyan már! Ez egy szabad ország.

pappcs # 2014.06.17. 13:03

Ez nem csalás. Nyugodtan mehet a rendőrségre, mint az összes többi hülye, akik mindenféle polgári peres üggyel rohannak a rendőrségre, csak azért hogy ne kelljen a fizetési meghagyás meg a per költségeit előlegezni...

Itt volt egy kölcsönügylet, amit elkezdtél teljesíteni, tehát szó sincs csalásról. (viszont az megérne egy feljenetést, hogy kamatra adta a pénzt+ az ügyvéd meg hamisan kamatmentesre írta a felszólítást, ugyanis engedély nélkül nem lehet kamatra pénzt adni, mert az már jogosulatlan pénzügyi tevékenységnek minősül. Ezt tudja az ügyvéd is ezért állított ki hamis papirt... de ha te tudod bizonyítani, hogy kamatra adta a pénzt, akkor ők lesznek nagyobb bajban, a hitelező meg az ügyvéd is esetleg, bár az úgyis kimossa magát azzal, hogy az ügyfél kérte így a levelet. )
Ja és a visszafizetés meg bizonyítható módon, kéttanús átvételi elismervényen, vagy postai küldéssel, vagy bankszámra befizetéssel, utalással történjen, mert így nem tudják letagadni! Ügyvédi felszólítást eltenni, mert ezzel tudod a nav felé igazolni, hogy honnan van a pénz ha esetleg megkérdezik. (magánszemélytől kölcsönt bankszámlára utalva? mind a ketten megérdemlitek a herce- hurcát. Nem lett volna egyszerűbb készpénzben négyszemközt? A hitelező akkor semmit nem tudna bizonyítani...

mikkamakka83 # 2014.06.17. 12:38

Tudna valaki ezzel kapcsolatban mondani valamit? Előre is köszönöm.

mikkamakka83 # 2014.06.14. 09:51

Sziasztok! Régóta olvasója vagyok a fórumnak. Sajnos most gondban vagyok, és nem tudom mit tegyek. A következő lenne a problémám.

Egy balul sikerült befektetéshez egy magánszemélytől kértem kölcsön 500000 Ft-ot. Szerződés nem készült, csak szóbeli megállapodás volt, illetve bankszámlára utalva érkezett meg a pénz. Nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy vártuk, így nem tudtam visszafizetni még a kért pénzt. Érezvén a srác a gondot, hogy nem írtunk papírt, ügyvédi felszólítással élt a pénz visszafizetése érdekében. Az ügyvédi felszólításban kamatmentes kölcsönként tüntette fel a dolgot és egy max. 15 napos határidőről beszélt, pedig szó sem volt határidőről. Én reagáltam a levélre, hogy a tartozást elismerem, de jelen anyagi helyzetemben nem tudom azt egy összegben visszafizetni, hanem csak részletekben, ahogy az anyagi lehetőségeim engedik. A levél ajánlva való feladását követően a tartozás egy részét, 25000 Ft-ot vissza is utaltam. Levelemre válasz nem érkezett a megbízott ügyvédjétől. Azóta már összesen 40000 Ft, visszafizetésnél tartok, ami több részletben történt meg. Soha egy percig nem tagadtam a kölcsönadás tényét, és nem állt soha szándékomban, hogy ne fizessem vissza, e egyszerűen nem tudom egyben visszafizetni, mert munkanélküli vagyok, és alkalmi munkából élek.
Pár napja kaptam egy felszólítást, hogy ha egy összegben nem fizetem vissza, feljelentést tesznek ellenem csalásért. Mit tehetek? Börtönbe fogok kerülni?