Torrent feltöltés


Vadsuhanc # 2017.04.03. 12:37

Kedves Tóthmarika!

Javaslatom, hogy vegye fel a kapcsolatot a NYUFI-val. Nem tudom helytálló-e a bejegyzésem még, de

A nyugdíjast a halál napját magába foglaló hónap végéig esedékes ellátás illeti meg. A fel nem vett ellátást a nyugdíjassal annak elhalálozásakor közös háztartásban együtt élt házastársa, gyermeke, unokája, szülője, nagyszülője, testvére igényelheti – ebben a meghatározott, egymást követő sorrendben, a halálesetet követő egy éven belül –, ezek hiányában pedig az örökös a hagyatéki végzés jogerőssé válása napjától számított egy éven belül.

Remélem tudtam segíteni, de kérem, vegye figyelembe, hogy jogilag képzetlen laikus vagyok.

Javaslom ismételten a NYUFI-val vegye fel a kapcsolatot a félreértések elkerülése érdekében. Készségesek. Tapasztalat.

Tóthmarika # 2017.04.03. 12:22

Tisztelt Cím!

Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 2017. február 4-én elhalálozott édesanyám február havi nyugdíját, akivel érvényes eltartási szerződésem volt /van/ kérhetem-e a nyugdíjfolyósítótól. Ha igen, mit kell csatolni?
Köszönettel:
Tóthmarika

Fandum # 2014.06.30. 08:25

Jogos. Erre való az ügyvéd.


Én lojális vagyok, tehát minden szép és jó!

Fandum # 2014.06.30. 08:23

:)


Én lojális vagyok, tehát minden szép és jó!

Agent Cooper # 2014.06.25. 04:35

Pontosan arra gondolok, hogy nem a nyomozóhatóság tagjának kell elmondania a terheltnek, hogy számára mi a legjobb. Kedvenc mondatom: "Higgye el, nincs szüksége önnek ügyvédre!" :)


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Fandum # 2014.06.24. 13:02

Mondanám, hogy fejétől bűzlik a hal, de nem mondom (NAV - Ügyészség). Vagyis arra gondolok, hogy a nyomozás törvényességi felügyelete sem mindig megfelelő szakértelemmel látja el a dolgát. Ha csak a kötelező nemzetközi jogszabályok listájára gondolok, már rosszul lennék. Azok komplexitása pedig szinte felülmúlhatatlan.

Az, hogy egy ilyen kardinális kérdéssel kapcsolatban veszi a bátorságot a törvényhozó és kiadja "megbecsülés" és "elrettentés" címén a "legokosabb" hatóságnak a jogkört... Hát talán néhány okosból hülyét csinálni még beleférhet.

Másrészt valóban jóval komplexebb. Csak azért is, mert a feltöltéssel-letöltéssel együtt egy hamisítás és többszörözés is történik. Ezek a seed-ek, akik továbbadják, a file-t megosztják, továbbfeltöltik. A leecher-ek "csak" letöltik, azaz a letöltés közben a letöltött file szeleteket már fel is töltik általában, de letöltés végén ez megszűnik és nem osztják meg tovább a tartalmat.

A beterheléssel kapcsolatban arra gondolsz, hogy beismerő vallomást tetetnek, vagy elcsúsztak?


Én lojális vagyok, tehát minden szép és jó!

Agent Cooper # 2014.06.24. 09:31

Azért ez lényegesen összetettebb probléma.

Ráadásul ugyan a NAV hatáskörébe tartoznak a szerzői joggal kapcsolatos bűncselekmények nyomozása, de nem igazán értenek hozzá. Leginkább abból élnek meg, hogy a terhelteket sikeresen ráveszik arra, hogy beterheljék magukat.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Fandum # 2014.06.23. 14:23

Jó ez a torrent probléma. Olyan, mintha legalizálná a kocsilopást az, ha orvgazdákon keresztül ajándékoznám el.


Én lojális vagyok, tehát minden szép és jó!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.23. 12:07

Vitatott a szabály értelmezése, próbálkozni kell.
Tényleg vitatott. Szerintem például aki azért tölt fel a torrentre, hogy maga letölthessen, az legalábbis közvetve jövedelemszerzés céljával teszi. (A célzat a lényeg, nem az eredmény.)

ObudaFan # 2014.06.23. 11:47

Köszönöm a választ! A meghatározott èrtèket hogyan szàmoljàk ki ez èrdekelne nagyon!

A megtalált filmek forgalmi értéke alapján.

ObudaFan # 2014.06.23. 11:46

Azért arra meg lehet próbálni hivatkozni, hogy nem valósít meg bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja.
Vitatott a szabály értelmezése, próbálkozni kell.

Support team # 2014.06.23. 09:46

Köszönöm a választ! A meghatározott èrtèket hogyan szàmoljàk ki ez èrdekelne nagyon!

pappcs # 2014.06.23. 09:20

Meghatározott érték felett lesz csak eljárás.

Support team # 2014.06.23. 07:16

még annyit,hogy torrent oldalakról szereztem be a cuccokat és oda is töltöttem fel nem haszonszerzés céljából tettem amit tettem természetesen!

Support team # 2014.06.23. 06:52

Tisztelt Jógi Fórum!

Csütörtökön kint volt nálam a nav és a rendőrség torrent feltöltések miatt azt gondolom ilyenre nem igen volt még példa hiszen az ember azt gondolná az ftp szerverekre mennek de nem :(nem voltam itthon csak a barátnőm a gépemről screenshotokat csináltak több tucatot és a bizonyos torrent oldalra is beléptek mert a jelszavamat eltároltam ellenkező esetben vitték volna a gépemet!február óta figyelnek elmondásuk szerint és jöttek volna már hamarabb de most kapták meg az engedélyt a házkutatásra!Találtak több száz torrent filet és egy olyan 50 filmet legalább de volt szerverem is onnan toltam fel arra a bizonyos oldalra a filmeket illetve konvertáltam is dvdből aviba ezeket találták meg a gépemen :(Nem tudtam,hogy ez ekkora bűn ha tudtam volna az életbe nem vállaltam volna feltöltői rangot :(Mire lehet számítani?Válaszukat előre is köszönöm!

Üdv : Support+team