Büntethető az akinek nincs jövedelme?


anyamanó # 2014.07.07. 11:13

Kedves kovarik!

Persze,hogy a mi kapunkon belül történt! Mi is ezt mondtuk,ez magán laksértés! De az illető szomszéd teljesen másképp adta elő ezt a történetet,ráadásul az élettársa is azt mondja,amit ő,pedig akkor még ott sem volt.Ezért zajlik most a tárgyalás,nem tudják ki mond igazat....
A fiaim vétlenek az egész ügyben,ők csak védekeztek,én láttam is a kertből az esetet,csak mire oda értem,már elindult a szomszéd haza felé.Ezután az eset után a fiaim rögtön elmentek a legközelebbi rendőr őrsre és ott feljelentést tettek.Mégis a tanúvallomások után az én fiaim is gyanúsítottak lettek,csoportos garázdasággal vádolják őket,mert a szomszéd és az élettársa azt állították,ő csak ide jött,a fiaim meg rátámadtak.
Ez nem igaz,de egyszerűen nem tudjuk be bizonyítani! Félünk,hogy őket fogják elmarasztalni,amikor vétlenek....

kovarik # 2014.07.06. 09:53

Nem vagyok jogász, csak feltűnt valami a leírtakban:
"A fiamnak megfogta a nyakát és kapun belül megütötte,kirángatta az utcára,majd ütlegelni kezdte"
A Kapun belül az hol történt? Kinek a kapuján belül?
Amennyiben a ti kaputokon belül, akkor szerintem ez itt lehet magánlaksértés, önbíráskodás is.

anyamanó # 2014.07.05. 11:25

Kedves Fandum!

Köszönöm a hozzászólását!
Kirendelt ügyvédet kaptunk,mivel a kisebb fiam még kiskorú,de sajnos az ügyvédnő hozzá sem szólt semmit az esethez.Ott volt a tárgyaláson,elmondta mindenki a vallomását,de neki nem volt semmi hozzászólása,sem kérdése senkihez....
Sajnos a tárgyalást elnapolták októberre és megmondom őszintén nagyon félek attól,hogy annak ellenére,hogy mi tudjuk azt a fiaim csak magukat védték,el fogják őket ítélni....
Mindketten jóra való, szorgalmas gyerekek,segítőkészek mindenkivel szemben.Soha semmilyen probléma nem volt velük,mint sok korabeli gyerekkel.Most őket is nagyon megviseli ez az egész történet!Jó lenne ha vége lenne már,de félünk attól is,hogy pénzbüntetés kapnak,mert így is egyik napról a másikra élünk.
Nem tudom milyen büntetést kaphatnak,mi ilyenkor a bevált szokás.Tanulnak mindketten és büntetlen előéletűek.

Fandum # 2014.07.05. 10:26

Kedves anyamanó!

Ha nincs pénzük ügyvédet fogadni, jogosultak kirendelt védőhöz. A védő nélküli pereskedés nem bizonyítja az ártatlanságot.

A vádat kétséget kizáróan bizonyítani kell ahhoz, hogy valakit törvényesen el lehessen ítélni. Egy feljelentő egyetlen tanúvallomása nem alapozza meg kétséget kizáróan a bűnösséget. Habár a Bírónak joga van a tanúvallomások súlyát saját belátása szerint értékelni, három ellentétes vallomással szemben nem biztos, hogy sokat ér az az egy.

De jósolni a leírtakból nem lehet.


Én lojális vagyok, tehát minden szép és jó!

anyamanó # 2014.07.04. 14:05

Szeretném a tanácsát kérni egy hozzá értő személynek,nagyon fontos lenne!
Tavaly nyáron történt,hogy az egyik szomszéd a kapunkhoz jött és oda hívta a nagyobb fiamat. Kérdőre vonta,mert előző nap vitába keveredett az élettársa gyerekével(a vitát nem a fiam kezdte).A fiamnak megfogta a nyakát és kapun belül megütötte,kirángatta az utcára,majd ütlegelni kezdte,erre a kisebb fiam is kiszaladt az utcára,hogy szétválassza őket,de a szomszéd őt is megütötte többször. A szomszéd jó kondiban lévő 30-as,még a nagyobb fiam vékony testalkatú 20 éves,a kisebb fiam 16 éves volt.A verekedést megakadályozni megpróbáló kisebb fiamat és a nagyobb fiamat is csoportos garázdasággal vádolják,mert a szomszéd úgy adta elő a rendőröknek,hogy a fiaim támadtak őrá.Ez persze nem igaz,én is láttam az esetet és ezt el is mondtam.
Jelenleg elkezdődött a bírósági tárgyalás,arra lennék kíváncsi mire számíthatunk.... Milyen büntetést szabhatnak ki legrosszabb esetben? Egyik fiam sem rendelkezik jövedelemmel, még tanulók.
Sajnos ügyvédet nem tudtunk fogadni,mert nehéz anyagi körülmények között élünk. Ha pénzbüntetést kapnak,elképzelésem sincs miből fogjuk ki fizetni....