Nagyobb értékű csalás esetén mire számíthatok?


ObudaFan # 2014.07.22. 05:34

Indulhat

ObudaFan # 2014.07.22. 05:33

dulhat azt követően is a büntetőeljárás, de a kár megtérítése nyomatékos enyhítő körülmény.

ttomi7811 # 2014.07.19. 11:18

Üdvözletem!

Külföldi céggel követtem el éveken keresztűl viszonylag nagy értékű (több millió Forint) csalást. Magyar és külfdi állampolgárok egyaránt vannak a károsultak között. Személyenként elég kis összegekről beszélünk, de egészében az évek során szép kerek szám lett.

Szeretném mindenkinek visszaadni a pénzét kamatostúl, úgy hogy az nekik jó legyen! A kérdésem az, hogy ha valóban így teszek, mindenki visszakap mindent kamataival együtt, akkor milyen következményekkel számolhatok?

Feljelentés, ha történt is, nem értesültem róla, mert külföldi cégről van szó és nehezen deríthető fel a tulajdonosi struktúra. Mi van ilyenkor, ha mindenki visszakap mindent, kamatokkal?

Ha valaki(k) utána feljelenti a céget mi lenne a tényállás? Ez büntető vagy polgári per lenne? A cégnek én vagyok / voltam az igazgatója is.

Tehet-e még a visszafizetés után is valaki rendőrségi feljelentést, mondván, hogy megkárosították, pedig akkor már visszakapott mindent? Ha amiatt tenne feljelentést, hogy kevesli a kamatot, akkor az büntető vagy polgári?

Kérlek segítsetek! Köszönöm!