rágalmazás


ObudaFan # 2014.07.22. 05:31

Hamis vád miatt az ügyészségen lehet feljelentést tenni. A hamis vádba egyébként a hatóság félrevezetése beolvad.

isten # 2014.07.20. 08:21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A szomszédommal történt egy vita mert több méter magasan tárolt fagyasztóládákat az udvarán. Többször felszólítottam, hogy pakolja el legalább 4 méterre a házunk falától.Nem tette meg, majd a katasztrófavédelem vizsgálatot tartott és kötelezte az elpakolásra és vélhetően büntetést is kapott. Eltelt 1 év nem volt semmi. Majd pénteken kaptam egy levelet a bíróságtól, hogy menjek személyes meghallgatásra, mert a szomszéd rágalmazás miatt feljelentett. A feljelentés csatolva volt,ami csak valótlan tényállításokat tartalmaz. Az aláírás rövidítve van rajta. A rendőr és a feljelentő aláírása megegyezik, vélhetően ugyanaz a személy írta alá.
A megyei katasztrófavédelem felszólította őket, hogy pakoljanak el, de előtte 5 nappal a rendőrség kiküldött egy levelet, hogy minden szabályos volt, részletesen kifejtve a katasztrófavédelmet is, amiből egy szó sem igaz.
Mivel a rendőrség is hamis adatokat közölt a katasztrófavédelemről,ami egy hatóság, ez több kérdést is felvet. Természetesen a katasztrófavédelem levele mivel a megyei igazgató adta ki bizonyítékként rendelkezésemre áll.
Magánvádas eljárásban jelentett fel.
Mivel semmi sem igaz az egészből, ezért én megteszem a feljelentést, hamis vád és hatóság félrevezetése miatt.Ezt a feljelentést elegendő a rendőrségen megtennem vagy a bíróságon tegyem meg. Melyik a célszerűbb?
Természetesen mivel nagyon fontos pozíciót töltök be ezért jó hírnév megsértéséért is feljelentést teszek.
Erről szeretném a véleményét kikérni.