Csalás,sikkasztás - itélet


minger_a # 2015.04.09. 13:57

Rexor!

Főleg számla utólagos stornozása,(hogy ezt hogy lehetséges, ez nagyon messze vezetne, lényeg, hogy ügyeskedéssel kivitelezhető az általuk használt számlázási rendszerben) Ügyvezető nem akar ügyet csinálni, nem veszi a fáradságot, hogy lépéseket tegyen," ugyse jön rá senki" alapon.

Rexor # 2015.04.09. 10:32

Bevallom ez így homályos nekem, mert több részlet hiányzik a képből. Mit csinál konkrétan az alkalmazott (pl. fiktív számlákat fogad be?) Miért jó ez az alkalmazottnak? Miért érdeke az ügyvezetőnek ennek az eltussolása?

Dr.Attika # 2015.04.09. 10:13

Tisztelt "minger"!
ÁFA (költségvetési csalás) elkövetője nem lehet- céges viszonylatban- az aki nem köteles adóbevallásra. Az alkalmazott legfeljebb bűnsegéd lehet.Kérdésére válaszolva mind a kettőt bünteti a törvény , azonos büntetési tétellel. Bár itt szerintem a vezető részéről bűnpártolás (Btk. 282.§) jöhet szóba.

minger_a # 2015.04.09. 09:44

Tisztelt SzakértŐ!

Egy alkalmazott munkájából kifolyólag szigorú számadású bizonylatokkal ÁFA csalást követ el, ügyvezető tudomására jut, de eltusolja.

Kit büntet a törvény, munkavállalót vagy/és ügyvezetőt???

És kit milyen mértékben? Ügyvezetőt csak mint bűnrészest?
Mi történik ilyen esetben a céggel, amely több mint 30 embernek ad munkát???

köszönöm

Agent Cooper # 2015.04.08. 20:33

Tisztelt Snake22!

Elméletileg akár el is vihetik, de nem fogják. Minél előbb vegye fel a kapcsolatot a kirendelt védőjével!

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2015.04.08. 20:31

Tisztelt zsofar!

Ha nem adta el, akkor is feljelenthető, viszont eladás esetén sokkal jobbak az esélyek a csalás bizonyítására.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

zsofar # 2015.04.08. 14:59

Sziasztok,

ha valaki vesz egy ismerősétől számlára egy 160.000Ft elektronika cikket, de nem tudta még kifizetni mert közben anyagilag leéget és eladta amit elméletileg megvett, feljelentheti az eladó?

Üdv,

Sherlock # 2015.04.08. 07:59

Nem, de telefonkönyvvel vagy zsákos naranccsal jól el fognak verni.

Snake22 # 2015.04.08. 06:03

Szép napot! SOS SOS SOS SOS

HOLNAPRA VAN IDŐPONTOM KIHALLGATÁSRA DÉLUTÁN 3-RA! CSALÁSSAL GYANÚSÍTANAK, ELVIHETNEK? (20-40 EZER FORINTOS CSALÁS) KÉREM MINÉL ELŐBB VÁLASZOLJANAK, KÖSZÖNÖM!! 17 ÉVES VAGYOK!

lobi81 # 2015.04.02. 17:21

Tisztelt Fórumozók!

Albérletbe költöztem az exem barátnőjének a lakásába.Az ex intézte az egészet én a barátnőt nem is ismertem.A barátnő külföldön dolgozik,alig jár haza,egy évben talán egyszer.Én nem is találkoztam a barátnővel csak 1szer.Az ex kapta meg a lakás kulcsát ő másoltatott nekem is,szabad bejárása volt.Az exnek saját háza van abban a városban,közismert személy,saját üzlettel.
Szakítottunk pár hónap után,de mivel igen erős benne a felelősség tudat,hogy ő ajánlott engem és mivel elég jómódú nem lehetett arra gondolni,hogy bármit is elvinne ami az enyém,így nem volt probléma,hogy a szakítás után maradt nála kulcs.Sőt,külföldön kaptam munkát és ő elvállalta,hogy néz a lakásra,vigyáz mindenre.Senki másnak nem volt kulcsa a lakáshoz.Édesanyám nem nagyon jár fel a városba,beteg.Kiutaztam,pár hétre rá írt egy sms-t az ex,hogy kidobálja a cuccaim,ha nem megyek értük.
Persze haza szóltam,édesanyámnak,hogy valahogy oldja meg,hogy a cuccaim hozzá kerüljenek.
Betegsége ellenére ő is megkereste az exet,de neki már azt mondta,hogy csak egy bizonyos összeg fejében ad vissza mindent.
Jelzem,ha nem mindenemről,csak mondjuk egy tv-ről lenne szó hagyom az egészet,mert azért felesleges ügyvédet fizetni és stb.De sajnos az elmúlt 30 évemből minden a lakásban volt,szó szerint mindenem.
Odáig jutottunk,hogy mikor hazajöttem feljelentettem nagy értékű sikkasztásért.Kettő nap múlva,minden nyomozati cselekmény nélkül a rendőrségről kaptam egy elutasító határozatot miszerint mi élettársak voltunk,vagyonközösség jött létre,én tartozok neki,így joga volt elvinni mindent.Már a határozat is tele volt ellent mondásokkal,az egyik sorban még leírták,hogy együtt éltünk,pár sorral lejjebb leírták mindkettőnk címét,hol élünk.
Sok harcba telt mire elértem,hogy újra vizsgálják az ügyet.Ekkorra szerencsére az sms-ek,emailek,tanúkon kívül egy 20 perces hangfelvétel is a rendelkezésemre állt,ahol az ex elmondja jó párszor közvetve illetve közvetlenül is,hogy ő vitte el a cuccaim.De persze ez kiderült a korábban nekem írt leveleiből is,ott is világosan leírta nem egyszer,világosan.
A szembesítésen már azt mondta,ő nem vitt el semmit,miután szakítottunk a lakásban sem járt.Persze ennek ellentmondanak a levelek,sms-ek amiket írt.
A rendőrség 2 évig húzta a dolgot,megpróbáltak számtalan módon akadályozni.Például a hangfelvételt -és egyéb bizonyítékokat sem!-át sem vették tőlem, a megyei ügyészhez kellett elmennem és neki beszámolnom az ügyről,helyzetről.
A helyi járási bíróságra került az ügy,büntető eljárást kértem.
A bíróságon már úgy nyilatkozott az ex,hogy mindent vissza adott.
Minden bizonyíték ellenére felmentették az exet,arra hivatkozva,hogy nem bizonyítható ,hogy rá lettek bízva a dolgok illetve,hogy a tanúk egyike az egyik vallomásában felültöltős a másikban elöltöltős mosógépre emlékezett.Jelzem ez volt olyan 3 éve,ez a tanú csak a teherautót vigyázta,hogy ne kelljen nyitni-zárni azt és nem is fiatal már.
Fellebbeztem.
Most már ott tartunk,hogy az ügyvéd sem nagyon akarja ezt csinálni,gondolom neki is világos,hogy helyi szinten esélytelen a dolog,mert sok az ex ismerőse sajnos mindenhol helyi szinten.
Ilyenkor mit lehet tenni,hogy máshol tárgyalják az ügyet vagy egyáltalán akármit is???Találhatok-e olyan ügyvédet akit egy kis akadály nem késztet meghátrálásra???

Köszönettel:Lobi

Agent Cooper # 2014.11.17. 13:12

Tisztelt DAlma78!

Természetesen dönthet másképp is a bíróság, és egyáltalán nem biztos, hogy letöltendő szabadságvesztést fog kapni a hozzátartozója. Mindenesetre az semmiképp nem lenne szerencsés, ha olyan butaságokkal próbálna meg védekezni, hogy „a lízingszerződésből nem kapott példányt sem”...
Jobb nem szítani a tüzet...
Elég nagy a baj, ha a védekezés arra terjed ki, hogy másra ujjal mutogatunk!

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Damla78 # 2014.11.15. 07:21

Üdvözlöm!
Az alábbi esetben kérném véleményüket illetve hozzászólásukat:

Családtagom egy lízingelt gépkocsit kölcsönadott, amiről papír is készült. Tette ezt azért, mert átmeneti fizetési nehézségbe került, és nem szerette volna, ha az autót vissza kellene adnia. Az autót a megbeszélt időben nem hozták vissza, többszöri telefonálás után, - amit nem vettek fel - feljelentést tett a rendőrségen.
A feljelentés alatt derült ki, hogy akinek kölcsön lett adva az autó Ausztriában van börtönben, mert elkapták kint orrgazdaság miatt(lopott autót vitt valahova).
A feljelentés után a lízingelő cég feljelentette családtagomat sikkasztás miatt, mivel nem szolgáltatta vissza az autót. Most családtagom a fő gyanusított, a vádiratban az ügyész letöltendő börtönt kér rá. Akinek kölcsön lett adva mindent tagad, holott az autót a nyilvántartás szerint közben átrendszámoztatta, és tanukkal tudja igazolni a családtagom ,hogy az autót ő vitte el. Ő a vádiratban csak tanuként van említve.
Kérdésem az lenne, hogy mi lehet ebből, ha az ügyész eleve letöltendő börtönt kér, akkor a bíró dönthet-e másképp, főleg, hogy a gépkocsi lízingbe vételétől kezdve nagyon sok mulaszás történt, többek között az is, hogy a lízingszerződésből nem kapott példányt sem, így nem volt tisztában azzal, hogy az autót kölcsönadhatja -e vagy sem. Miután ez a dolog megtörtént, hogy az autó nem került vissza, az élete teljesen tönkrement, mivel a munkáját nem tudta folytatni, így anyagilag és egészségileg is teljesen tönkrement. Várom válaszukat és hozzászólásaikat.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.13. 14:36

Igen; ha nem kötelező a védő - és valószínűleg nem az -, akkor nem.

ogre1961 # 2014.11.13. 14:07

Tisztelt Fórumozó.

Sikkasztással,okirathamisítással vádolnak. 1 hónapja kaptam idézés a hétfőre kitűzött tárgyalásról. Írásban kérelmeztem védőügyvéd kihelyezését, viszont erre nem reagáltak. Kötelező-e a megjelenésem? Ha igen kérhetem-e ott a védőügyvéd hiányában történő tárgyalás elnapolását? SOS! Köszönöm

ObudaFan # 2014.08.15. 10:24

Meg lehet azt fizetni önként is és akkor nem kell végrehajtani.

Iucundus # 2014.08.14. 21:03

Bűnügyi költség vagy polgári jogi igény végrehajtása során több, mint valószínű a munkáltató megkeresése


Ddr

Dr.Attika # 2014.08.14. 18:01

Miért kellene értesíteni a munkahelyet? Nem kell. A bíróság az ítéletet is csak Önnek küldi meg, illetve ha volt, az ügyvédjének.

pazs # 2014.08.14. 16:54

nem, de lehet, hogy te kénytelen leszel.

Zakariás # 2014.08.14. 16:30

Kérdésem az lenne,ha egy csalás,sikkasztás ügyben felfüggesztettre ítélnek értesítik-e a munkahelyemet?
Munkahelyem egy biztosító.