csalás vagy nem csalás


ObudaFan # 2014.09.12. 20:25

A a helyzet, hogy ezt látatlanban nem lehet megmondani, ismerni kellene legalább a nyomozati iratokat. Ezeket te is ki tudod mást már kérni, hiszen az iratismertetésnek meg kellett már lennie.

nimre # 2014.09.12. 13:04

bocsánat, ha félreérthető voltam.. azt akartam írni, hogy így már mindenképpen lesz tárgyalásom? ott valószínű elitélnek, mivel 200ezrem van csak ügyvédre, és annyiért nem vállalja senki.. a kirendelt védő meg kért tőlem 50 ezret, aztán a kihallgatásomon elment, mert dolga volt

ObudaFan # 2014.09.12. 12:38

Ne az legyen a gondod, hogy menni kell a bíróságra. Elvileg, ha a bíró is úgy látná, akkor megpróbálhatnád kérni azt, hogy ne kelljen megjelenned, de ez pont az a tényállás, ahol nem ártana érdemben védekezni a tárgyaláson.

nimre # 2014.09.11. 19:20

Üdv
két éve bérleményként hozzájutottam egy ingatlanhoz, amelyben az üzleti tevékenységemhez szükséges ingóságokat egy harmadik féltől vásároltam meg halasztott fizetéssel.
Az üzlet nem ment jól, nem tudtam fizetni se bérleti díjat se az eszközöket. Egyik nap a tulaj lecserélte a zárat, és többé nem tudtam bemenni.
Az eszközöket rajtam keresték, hiába mondtam, hogy nem tudok bemenni.
Feljelentettek, elsőre a rendőrség sikkasztás miatt nyomozott, majd megváltoztatta csalásra. Közben az ingatlan tulajdonosa visszaadta az eszközöket a tulajdonosának.
A rendőrség most küldte meg a bíróságnak a vádemelési javaslatot, azzal hogy csalást követtem el jelentős értékre 12millió.
Ez úgy áll össze, hogy az elmaradt bérleti díj 2 millió, és az eszközök (amik visszakerültek a tulajhoz) 10 millió.
Borzasztóan érzem magamat, nem értem az egészet. Innentől már nincs lehetőségem tárgyalás nélkül, mindenképpen megyek a bíróságra? Ez tényleg 1-5 évig érdemel?