üzleti titok megsértése - lopás


Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.12. 10:15

Nem itt kell védekezned.

kutymacs # 2014.09.12. 09:08

Sziasztok illetve üdvözlöm tisztelt jogértőket!

Ügyem, amihez némi fogódzkodót kérek röviden:

Munkahelyemről magán emailcímemre elküldtem a céges levelezőrendszerről pár dokumentumot csak és kizárólag otthoni tanulmányozásra!

Dokumentumok:

  • vevői adatbázis (címek, telefonszámok)
  • mások által is nyilvánosan elérhető termelői listák (címek, telefonszámok)
  • ismerősöm önéletrajza
Iratokat azóta sem nyitottam meg, teljesen nyilvánosan voltak elérhetőek a céges gépen (közös emailcím, sajátom nem volt), beloggolnom nem kellett, semmilyen titoktartási szerződést nem írtam alá. Munkaszerződést, munkaköri leírást, jelenléti ívet nem írtam alá.(2ik napom volt) - Videófelvétel nem készült, szóban viszont elismertem a dolgot.
  • Azonnal jegyzőkönyvet (német nyelven - tulaj német) akartak aláírattatni, indoklásom nem fogadták el, hogy magáncélra ment, ipari kémkedéssel vádoltak. Jegyzőkönyvet természetesen ügyvéd jelenléte nélkül nem írtam alá, helyszínt elhagytam, szóban jeleztem hogy felmondtam ezzel. (Szerződésem nem volt, tehát próbaidőm sem.)

Együttműködő voltam, tulajdonos által kipakoltatott táskámat is megmutattam. (Nyelvtanulásos füzetemet elvette, nem adta vissza.), de egy elémrakott papírt természetesen soha nem írok egyből alá.

Feljelentettek a rendőrségen, jogcímet nem tudom, vélhetően lopás, gazdasági titok megsértése. Erre tudok gondolni de szerintem ez több helyen sem állja meg a helyét:

http://uzletihirszerzes.blog.hu/…tetojogban_1

Hálás volnék, ha kapnék némi BTK-ra, bírói gyakorlatra vonatkozó fogódzkodót ezzel kapcsolatban. Mennyire vagyok támadható? Véleményem szerint sem a fenti leírásban található " jogosulatlan személy" (miért voltam erre jogosulatlan?) "mindent megtett az üzleti titok titokban tartásáért" (nem voltak elérhetetlen mappák, nem volt belépési kódom, senki nem mondta hogy nem szabad ezekhez nyúlnom) részek gyenge lábakon állnak.

Köszönettel előre is, József