Külföldi tanu


Dr.Attika # 2014.09.23. 11:11

Közölni kell a bírósággal, hogy külföldön lakik és a költségtérítése cca. 1000 EUR. Biztos nem fognak ragaszkodni a megjelenéshez.

Arkantal # 2014.09.23. 09:19

Segítséget szeretnék kérni. Hétfőn az otthoni ügyeimet intéző barátom átvett egy idézést, amiben tanunak idéznek be csütörtökre. Németországban lakom 1000 kilóméterre a várostól. Próbáltam hívni az ügyintéző illetőt, de ma épp szabin van. Fizikai képtelenség, hogy odaérjek a kihallgatásra, a távolság, és a munkahelyem miatt, ahonnan nem tudok egyszerűen lelépni napokra, mégha utólag igazolják is a távollétemet.
Arra gondoltam, h írok egy Mulasztási vagy Igazolási kérelmet, de nem tudom melyik a megfelelő cím. A németországi tartózkodást tudom bizonyítani, önkormányzati lakcímbejelentővel, és munkaviszony igazolással, és esetleg még lakásbérleti szerződés másolattal.
Megjelennék 2-3 hét múlva, vagy akár írásban válaszolnék mindenre.(bár nem tudom mi az ügy, de a Be.67-re hivatkozva hívtak, gondolom valami büntetőügy)
Felvetném, h az idézés napján akár Skype videokonferencián is tanuskodhatnék, szerintem az még jobb is mint hogy várnk rám, és kifizetik költségtéritésben az utazásomat, ami kb 190 ezer forint lenne...nem hiszem h tudok bármit is bárkiről ami ennyit érne.
Szóval a kérdésem: Vajon ez a Skype elfogadható altenatíva? Illetve a kifogásom a távolmaradásra ellfogadható lehet?
előre is köszönöm a válaszokat