Nem vették volna észre, hogy ismét meggyanúsítottak?


Dzsetro # 2014.10.24. 20:47

Amit Dr. Jégember ír teljesen helytálló.
És ne féljen, ha eddig nem tették emiatt előzetesbe, most sem fogják. Olyan nincs, hogy majd akkor veszik észre, hogy meggyanúsították egy másik ugyanolyan bcs.-el, mikor folytatólagosan kihallgatják.
Azt ők már tudják.

Dr. Jégember # 2014.10.24. 20:31

Az egyik hatóság által közölt gyanúsítást látja a másik hatóság is (nem biztos, hogy el is olvassa, lehet hogy átlép felette). Kb. 1 nap alatt "frissül" a rendszer, tehát a 2 hónapos gyanúsítűst látniuk kellett, csak nem tulajdonítottak neki jelentőséget.

Nem feltétlenül rendelik el az előzetest két vagy háromrendbeli bcs-nél sem, főleg ha kisebb értékre vannak elkövetve. (mondjuk a húrt nem érdemes feszíteni)
Úgy vannak vele, hogy majd a bíró kiszabja a megfelelő büntetést.

Dr. Jégember

trustme # 2014.10.24. 20:22

Már csak azért is gondolom, hogy nem tudja az előadó a másik bűnügyet, mert azt mondta, hogy valószínüleg egy felfüggesztett börtönbüntetés lesz majd az ítélet. (nyilván ebben az ügyben)

Dzsetro # 2014.10.24. 20:17

Amikor felhívta Önt, csak látta már (így 2 hónap után meg pláne), hogy meggyanúsították Önt.
Szerintem két külön ügyként van ez kezelve, ráadásul a másikban nem tett beismerő vallomást, ergo akár lehet valóban ártatlan is.

trustme # 2014.10.22. 17:15

Üdvözletem!
2013-ban meggyanúsítottak üzletszerűen elkövetett csalással Szolnokon, amit be ismertem, hogy én követtem el.
2014. augusztusában egy másik uyanilyen ügyben szintén engem gyanúsítottak meg Debrecenben, de azt nem ismertem el, nem én vagyok a tettes.
Ma felhívott a 2013-as bűneset előadója, hogy jövőhéten szeretne folytatólagosan kihallgatni, illetve leakarja zárni az ügyet, iratismertetés lesz, és nem fognak bezárni.
Én arra készültem, hogy mivel ismételten meggyanúsítottak egy hasonló bűnügyben majd ők előzetes letartóztatásba helyeznek, ha már a másik hatóság nem tette meg.
Lehet, hogy majd csak a mostani kihallgatáson fogják látni a másik eljárást ellenem? (amikor most augusztusban kihallgattak , a debreceni hatóság látta, hogy 2013-ban elindítottak ellenem egy nyomozást Szolnokon egy ettől független bűntényben)
Tehát lehetséges az, hogy nem látták az újbóli gyanúsítást egy másik üyben?
Bocsánat a sok szó ismétlésért és a kacifántos irományért. Segítségüket köszönöm!