Büntetőjog


ObudaFan # 2014.11.26. 17:43

A kérdésem az, hogy még a tárgyalás előtt jelezzem a bíróságnak, hogy kirendelt védőt kérek, vagy elég ezt az első tárgyaláson jelezni a bíróságon?

Ha esetleg nem jelentette be az ügyvéd kolléga, akkor minél hamarabb jelentsd be.

Pont azért, hogy legyen idő konzultálni vele.

Ez mit takar? A tárgyaláson már nem jelezhetem, hogy pl. ki van még benne az ügyben, nem egészíthetem ki a vallomásom, nem kérhetek írás szakértői véleményt?

Jelezheted, de minél hamarabb teszed meg az indítványt, annál jobb az esély arra, hogy teljesíti is a bíróság.

hopihecs # 2014.11.26. 10:49

Üdvözletem!
Érdeklődni szeretnék az alábbiakkal kapcsolatban.

Gazdasági bűncselekmény (biztosítási csalás) vádlottjaként elkezdődik a tárgyalás, melyre meg is kaptam az idézést.
Sajnos, a fogadott ügyvédet nem tudtam kifizetni, aki azt mondta, hogy ha a nyomozás lezártáig nem fizetek, akkor nem vállalja a védelmem. Ezt meg is értem.

A kérdésem az, hogy még a tárgyalás előtt jelezzem a bíróságnak, hogy kirendelt védőt kérek, vagy elég ezt az első tárgyaláson jelezni a bíróságon?
Van-e valamennyi idő arra, hogy a kirendelt ügyvéddel az iratokat átnézzük, megbeszéljük?

Még egy dolog: az idézésben szerepel ez a mondat: "Felhívom szíves figyelmét, hogy bizonyítási indítványait késedelem nélkül a tárgyalás előtt tegye meg."
Ez mit takar? A tárgyaláson már nem jelezhetem, hogy pl. ki van még benne az ügyben, nem egészíthetem ki a vallomásom, nem kérhetek írás szakértői véleményt?

A választ és ezzel a segítséget is megköszönve,
tisztelettel
hopihecs

Agent Cooper # 2014.11.06. 11:07

Tisztelt jooadam!

A FB-tól kérheti a jogsértő videó törlését, illetve azzal a személlyel szemben kártérítést (sérelemdíjat) követelhet, aki a videót a hozzájárulása nélkül közzétette. Azért előtte igazolható módon célszerű felszólítani a közzétevőt a törlésre.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

jooadam # 2014.11.05. 20:46

Üdv. mindenkinek!

Készült rólam egy videó, ami kellemetlen szituációba hoz, és ez fel is került a Facebookra. Én sem a felvétel elkészítéséhez, sem a közzétételéhez nem járultam hozzá. Ezzel ha jól tudom megsértették a személyiségi jogaimat. Mit tehetek? Mire számíthat az elkövető? Előre is köszönöm a választ!

Agent Cooper # 2014.10.29. 14:11

Kedves TMOBILEDANI!

Tanúként azt köteles elmondani, amit tud, amiről nem tud, arról nem is nyilatkozhat. Még az is lehet, hogy klónozták az autót.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

TMOBILEDANI # 2014.10.29. 14:00

ÜDV a következö lenne a problémám
a minap idézést kaptam a rendőrségre mint tanúként kihalgatásra
olyan ügyben hogy 2014 07 15 pesten valahol járt az akkor még apám(2013 dec 24 meghalt) nevén lévő autó ezt az autót

2014 szept 23 án meg megörököltem) halál és hagyatéki végzés között garéázsban állt tehát a vitatott napon is műszaki vizsga nélkül stb és ez a rendszámú autó hirtelen sáv váltás miatt leszoritott egy autót ami ennek következtében ütközött egy másikkal totálkárosra tört és amivel ütközött az is
az idézés S béla ellen miatt inditott SZABÁLYSÉRTÉSÉI ügyben tanúként meghalgatásra engem sz.d t megidéznek
az az érdekes azt is tudták milen tipusu auto stb én szegden lakom valószinű nem mennék fel pestre műszaki nélküli autóval ilyenkor mi van csak családtgok tudják bizonyitani hogy az auto nem ment ki az udvarbol mire számthatok ha nem tudom bebizonytani hogy valóban nem volt ott az autó válaszukat nagyyon szépen köszön 18 éves vagyok életmben nem volt dolgom a hatósággal kérem valaki irojn valami okosat

Dr. Jégember # 2014.10.29. 06:14

Egyetértek ObudaFan-nal.

Ha a pénzkezeléssel is meg volt bízva
akkor a sikkasztás megállhat, de legalábbis vizsgálhatják. Persze sok dolog kell a bűnösség megállapításához, amit a leiratból nem tudunk eldönteni, de az eljárásban nyilván ezeket fogja vizsgálni a hatóság.

Üdv:
Dr. Jégember

ObudaFan # 2014.10.28. 18:21

Nem esélytelen, hogy el is indul az eljárás, komoly bizonyítási nehézségeid lehetnek.

józsef45 # 2014.10.26. 12:20

Tisztelt Fórum!
Az alábbi ügyben kérnék segítséget!
2013 júliusáig dolgoztam egy szervezetnél, mint titkár és ügyintéző. Egy hónappal ezelőtt a vezető felhívott, hogy a könyvelés szerint közel 2.000.000.-Forint hiányom van. A könyvelő szerint ez abból adódik, hogy nem írtam számlát és a pénzt nem raktam be a kasszába. Igaz, olyan előfordult, több esetben is, hogy nem írtam számlát figyelmetlenségből, de nem szándékosan, a pénzt pedig a kasszába raktam. A plusz összeg a bevételi oldalon nem jelentkezhetett, mivel nem írtam róla számlát de viszont a kiadási oldalon többletköltségem lett .( számlákkal tudom igazolni) A vezető ezt azzal magyarázza, hogy a kiadási oldalon jelentkező többletköltség más bevételi forrásból származik. Ezért sikkasztással gyanúsítanak és feljelentéssel fenyegetőznek. Nem tudom bizonyítani az igazamat. Azt mondták, hogy kérhetek könyvvizsgálatot vagy akár rájuk küldhetem a NAV-ot is az ő könyvelésük jó. Azt hozzá teszem, hogy be voltam jelentve, de munkaszerződésem és megbízási szerződésem nem volt. Közös megegyezéssel történt felmondásomkor semmiféle hiányt nem említettek. Mire számíthatok ez ügyben?
Válaszokat előre is köszönöm!