tanúkihallgatás


Agent Cooper # 2015.02.12. 20:39

Tisztelt zsebi0202!

Bármelyik kartársunk eljárhat védőként az ügyben, azonban ezzel sem mentesíthető az Ön lánya az alól, hogy azokon az eljárási cselekményeken részt vegyen, amelyre a nyomozóhatóság (később a bíróság) idézi. Talán azért is érdemes legalább egy konzultáción részt venniük, hogy az Ön által is említett elfogultság nélkül egy objektív képet kapjanak az ügyről, és minden kérdésükre választ kapjanak, hiszen a bizonytalanságnál még az is jobb, ha azzal szembesülnek, hogy nagy valószínűséggel lányuk marasztalása várható.
A mobil telefonnal kapcsolatos bűncselekményeknél általában nagy szerepe van a szakértői véleménynek, illetve a híváslistának, így abból sem származhat hátrányuk, ha hozzáértő szakember értékeli ezeket az adatokat az Önök részéről.
Amennyiben a bűncselekményt valóban Budapesten követték el, abban az esetben az a nyomozóhatóság (jelen esetben kerületi rendőrkapitányság) illetékes a nyomozás végzésére, melynek területén a bűncselekményt elkövették. Az ügy áttételére tehetnek indítvány, de ugyanilyen indítványtételi joga van a védőnek is.
Talán azért is érdemes védő segítségét igénybe venni, hogy tisztában legyenek azzal, hogy lányuk védelme érdekében milyen indítványokat érdemes tenni.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

zsebi0202 # 2015.02.12. 10:12

Tisztelt szakértők!

Történt, hogy múlt év augusztus havában elloptak tőlem egy telefont. Megtettem a feljelentést, majd év végén hála már azonosíthattam is és idei év elején megkaptam. Majd tegnapi napon ismét tanúnak idéztek be. Legnagyobb döbbenetemre a kis hölgy aki megvette a telefont, feljelentést tett szintúgy, hogy a telefont ő már hónapokkal előtte használta. Erre már utaltak a telefon azonosításakor, valami klónokról beszéltek a rendőr kollegák, ezért is kellett azonosítani. Azonosításkor is jeleztem, a telefon a számok alapján ami a papíron szerepel az enyém, de hogy ha leraknának elém öt ugyanilyet fogalmam nem lenne róla melyik. Ahogy gondolom más sem karcolgatja bele a monogramját mi sem jegyezgettük sehol. Tegnapi napon kiderült, a telefont tényleg ötödik hó óta használja a hölgy, és engem olyan filmes fogásokkal (várakoztatás, majd tegezés, majd nekem támadás) először meggyanúsítottak hogy én adtam el a telefont. A lényeg a lényeg, tényleg volt egy pár napos eltűnése a telfonnak, miszerint a lányomtól (közösen használtuk a korlátlan lebeszélhetőség és az internet miatt) egy szórakozóhelyen lenyúlták. Letiltottuk a sim kártyát, volt nagy szomorkodás, aztán szólt hogy megvan a telefon.
A lényeg a lényeg, azután hogy első körben úgy nézett ki én adtam el a telefont, most úgy néz ki hogy a lányom. Szegény annyira meg van lepődve, nagyon érzékeny tipus, ha őrá rákiabálnak a rendőrségen tuti elájul aztán még azt is bevallja hogy megölte az apját. Már most kétségbe van esve, és őszintén, aki visszajuttatta azt a telefont (ami így utólag kiderült nem is az övé volt, vagy maga a tolvaj, vagy isten tudja ki a fene) hát bármilyen jót akart nem gondolunk róla szépeket. A telefon annyiban különbözött az eltűnttől, hogy ki volt belőle törölve minden. Számokat meg egyebeket nem azonosítottunk.
Kérdésem az lenne, olvasom hogy ügyvéd is eljárhat a nevünkben. Bár banálisnak tűnik egy ilyen piti semmiért, de a leányka tényleg rettenet parás, azon kívül jelenleg ötödéves egyetemista kötelező tanítása van még négy hétig meg már készülne a szakdolgozatra.
Nagyon rendes volt a rendőr mikor eljöttem, de ezer százalékig biztos vagyok benne hogy most azt gondolja a lányom eladta, aztán elfelejtett szólni. Tudom, az édesanyja vagyok, elfogult is lehetek de ez nem jellemző rá.Nem az első telefon vagy értékesebb akármi amit szétszórtságában elhagy. (legutóbb a pénztárcáját az összes pénzével hagyta egy bevásárlóközpontban, és a jó Isten akkor is megsegítette, egy ott dolgozó eltette minden értékkel együtt.)

Ténylegesen fogadhatunk-e ügyvédet, megkímélve a leányzót ettől a procedúrától? Illetve mivel az eset még év elején Bp-en történt a kollégiumba, kérhető-e hogy oda áthelyezzék az ügyet, ne kelljen Egerbe lebumliznia ezért.
Nagyon szépen köszönöm a válaszukat: Lepres Erika

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.01.05. 07:21

mamek77

kedves immaculata, nem vagy véletlen egy kicsit paranoiás :D

A nevemet nagybetűvel írom. A tulajdonnevek írásmódját szerintem általános iskola első osztályában már tanítják, de ha csak a másodikban, akkor én kérek elnézést.

A paranoia és egyéb pszichiátriai kifejezés csak azok szótárában szerepel, akik belülről is ismerik ezt a dolgot.
Én nem használom, nem is tudom, mit jelent, de ha te így állsz, ennek tudatában csendesen elhalkulok.

Az unalmamban cseverészés valóban engem is bosszantott, ha nem jön fel groszfater belémkötni, akkor az értékes szabadidőmet sokkal fontosabb dolgokra is fordíthattam volna.
Nem ért ez a cseverészés nekem semennyit se, se veled, se groszfaterral.

mamek77 # 2015.01.05. 03:41

kedves immaculata, nem vagy véletlen egy kicsit paranoiás :D
az hogy itt ki az aki unalmában cseverészik...? hát én másképp látom mint te. :D

a többieknek nagyon köszi a segítséget :)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.01.04. 19:37

Rendben van groszfater. Ha rám írsz, nem foglak kímélni.

groszfater@gmail.com # 2015.01.04. 19:28

Ugyan azokat a szavakat használod.
Olvasási nehézségeid lehetnek, bevallom neked, olvasni is igen ritkán olvasom az említett "rovatott" írni pedig
sohasem írtam oda.
És emlékeztetni szeretnélek, a minap éppen Te írtad "ez itt egy fórum"!
De ígérem neked sem moziba sem színházba nem megyek veled

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.01.04. 18:48

Ugyan azokat a szavakat használod. A hanyagolj engem kifejezés pedig továbbra is érvényben van.

groszfater@gmail.com # 2015.01.04. 18:34

Groszfater, tudom, hogy te írkálsz más néven
Ne idétlenkedj, honnan szedsz ekkora marhaságot ?!?!
És ez a"tudom" kijelentés kifejezetten emeli a hiteledet!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.01.04. 17:39

Igen, olcsó és kényelmes és természetesen minden vezető képzett magánsöfőr, valamint élet- és balesetbiztosítást köt az utasaira. Az pedig megint csak hihető, hogy 400 km-es útért 2000 Ft-ot kell fizetni. Ha öten lennének, akkor sem jönne ki az út 10.000.- Ft-ból.

Groszfater, tudom, hogy te írkálsz más néven a 40 évet dolgozott nők nyugdíjba vonulásának eltörlése miatt. Megkérlek, hogy hanyagolj engem.

groszfater@gmail.com # 2015.01.04. 17:04

Nem tudok kíméletes lenni.
Pedig lehetnél, szerencsére a világ nem a Te erkölcsöd-morálod szerint működik...

http://www.autohop.hu/?…

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.01.04. 15:35

Nem tudok kíméletes lenni. Akinek 3 gyermeke van, annak egy egyszerű szövegértés nem lehet probléma.
Hogyan lehet 3 gyermeket úgy felnevelni, hogy nem tudsz nekik segíteni sem a tanulásban, sem a hivatalos ügyek intézésében.
Mindenhol, a munkában, az iskolában, az orvosnál, a hivatalokban bonyolult ügyeket kell intézni.
Itt van ez a mondat, ki tudja hanyadik beírásra árultad el, és ismeretlenül bevágod magad egy kocsiba, azt sem tudod, mire számíthatsz az úton, milyen a gépkocsi állapota, milyen a vezető, stb. egyáltalán épségben hazaérsz-e.
Hátrahagyva a 3 gyereket, ész nélkül, fejetlenül rohansz a nagy semmibe.
Érthetetlen.

mamek77 # 2015.01.04. 15:15

sorry, de én nem jogimókus vagyok, csupán egy mezei háromgyerekes anyuka, aki nincs tökéletesen tisztába bizonyos jogi fogalmakkal és kifejezésekkel...ezért ez a levél sem tökéletesen érthető számomra, hogy ez elnapolást jelent, vagy azt hogy egy következő, második tárgyalást fognak majd későbbi időpontban kitűzni.
ami esetleg neked egyértelmű, az másnak nem az. hidd el, nem azért irkálok, mert unatkozom, és nincs kivel cseverésznem.... csupán nem szeretnék potyára utazni

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.01.04. 14:42

A bíróság új határnapon a tárgyalást délután 13,00 óra utáni időre fogja tűzni.

jaaajjj, de, legalább jót beszélgettél, így a itt lévő ráérő emberekkel. :)))

mamek77 # 2015.01.04. 10:30

konkrétan ez volt az utolsó levélben:

A bíróság tájékoztatja a Tisztelt Címet, hogy a 2015. január 5-i tárgyalásra való távolmaradását kimentettnek tekinti.
A bíróság új határnapon a tárgyalást délután 13,00 óra utáni időre fogja tűzni.

mamek77 # 2015.01.02. 19:20

természetesen megcsörgetem őket, jelezve h mégis jövök. csak azt írtam, h én ettől a hívástól már nem leszek okosabb. mármint ha esetleg elnapolták a tárgyalás, akkor megszívom, mert már ott leszek.

oszkár telekocsi. guglizz rá. :)
ha mész vhova az országba kocsival, és van szabad helyed, akkor kirakod az oszkárra, hogy pl bp-ről pécsre mész, és be lehet társulni fejenként 2000ft-ért. neked kevesebbe fáj az út, az utas meg olcsóbban eljut a célvárosba, mintha busszal v vonattal menne.

ius latratus # 2015.01.02. 13:20

Ha nyolcra vagy Komlón, s 10 után van a tárgyalás, legyen már annyi benned, hogy csak megcsörgeted a bíróságot. Ahogy ObudaFan írta: megérné.
Mi az a telekocsi?

mamek77 # 2015.01.02. 13:02

10:30-kor kezdődik a tárgyalás Komlón. A telekocsi pedig 5-kor indul a lakóhelyemről, és 8-ra ér Pécsre. Komló Pécstől kb 20percre van busszal. Gondolom 8-tól van munkaidő a bíróságon, tehát amikor telefonálni tudnék, már kb ott is vagyok.
Igazából attól tartok h esetleg a tárgyalást elnapolták, és akkor tettem egy full felesleges utat. Ha a tárgyalást elnapolták akkor arról én kaptam volna értesítést?

ObudaFan # 2015.01.01. 17:44

Azt út közben érdemes felhvni a bíróságot, hogy érkezel, nehogy a vádlottat hazaküldjék.
Elvileg kérheti a forgalmit a bíró. A gyakorlatban sok bíró nem kéri.

mamek77 # 2015.01.01. 15:37

Dr Jégember, jelen esetben a 2.osztályú vonatjegy több átszállással, így kerülőúttal majd 400km /8óra/ és 8000ft egy útra.
Tehát a t.bíróság kb jobban jár ha benzinbe fizet. :)
A lényeg h ha én nem tudok forgalmit, vagy vonatjegyet lobogtatni a bíróságnak, akkor is mindenképp kapok vmennyi pénzt az útiköltségre?

Dr. Jégember # 2015.01.01. 15:25

1./
Ha saját autóval menne, akkor forgalmi alapján (köbcenti, üzemanyagtipus, stb...) fizetnék ki az oda-vissza utat. Mivel nem saját autóval megy -így forgalmit nyilván nem tud csatolni- ezért ebben az esetben a 2. osztályú retúr vonatjegy árát térítik. Kérni kell a bíróságtól a költségtérítést és intézkednek a fizetéséről.

2./
Mivel vélhetően a tárgyalást megkezdik ön nélkül is, ezért nem okoz gondot ha "betoppan" (pontos időben), sőt előrelendíti az ügyet.

Üdv:
Dr. Jégember

mamek77 # 2015.01.01. 12:08

Segítséget kérnék...

Van egy tárgyalás, 5-én azaz hétfőn, amire tanúként beidéztek. Mivel a tárgyalás helyszíne az ország másik felében van, a tárgyalás időpontja pedig délelőtti, ezért jeleztem a bíróság felé, hogy sem vonattal, sem busszal nem érnék oda a tárgyalás kezdetére, ezért kaptam egy levelet, miszerint a távolmaradásomat igazoltnak tekintik.
Ma viszont a telekocsi oldalon találtam egy fuvart, amivel simán odaérnék a tárgyalásra, és vissza is tudnék vele jönni haza.
A kérdésem, hogy annak ellenére, hogy korábban jeleztem, hogy nem tudok részt venni a tárgyaláson, elmehetek-e.
Sajnos mivel pénteken, azaz holnap a bíróságon nem dolgoznak, nincs lehetőségem jelezni hogy mégis tudok menni.
Nem kavarnék be azzal ha mégis betoppannék? Az autós utazás esetén az útiköltségtérítés hogy működik?

Számomra elég fontos ez a tárgyalás, nagyon szeretnék rajta részt venni...

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

KRiszta

Véleményem # 2014.11.08. 21:51

Érdemes/kell foglalkoznom a dologgal, vagy mi a helyzet egy ilyen esetben? Mi a megfelelő eljárás?

Érdemes, saját érdeke. Járjon utána, derítse ki, működjön együtt, a legegyszerűbb. Kell vagy nem kell, körözhetik is ha nem jelenik meg és kellemetlen lehet..

Dr. Jégember # 2014.11.08. 02:13

A körözési törvény alapján a büntetőeljárásban a tanú IS körözhető a tartózkodási helyének megállapítása érdekében.

A személykörözés NEM azonos az elfogatóparanccsal, (más intézkedéseket tesznek az érintettel)de a körözési rendszerbe felviszik. Jellemzően olyan helyeken derül fény a körözés tényére, ahol az ember a legkevésbé várná.

Milyen vidám lenne az érintett, ha ez pl. a repülőtéren derülne ki és a hatóságok értetlenkedése (szabadságon van az előadó, hiányosan van kiadva a körözés, stb....) miatt mondjuk 8-10 órát ücsörögnie kellene egy üres folyosón, ami megelőzhető lett volna azzal, hogy felveszi a kapcsolatot az eljáró szervvel....

Szóval szerintem célszerűbb együttműködni ilyen esetben a hatóságokkal, éppen azért mert "csak" tanú.

Üdv:
Dr. Jégember

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.07. 20:42

Az olyan, mint a kalózeskü. ;)

Dr. Jégember # 2014.11.07. 18:22

Mintha az Alaptörvényben olvastam volna valamit az állampolgári kötelességekről.........

Dr. Jégember