reintegrációs őrizet


B.S.M.J. # 2017.01.14. 12:07

Kedves Öreg Tölgy!

Köszönöm a válaszát, a párom nem erőszakos jellegű bűncselekmény miatt kapta! 2ev 10 hónapot kapott feles kedvezménnyel melyből 9 hónapot töltött elozetben! Jelenleg kereken 2 hónapja tölti a büntetését! Ő Baracskan a nevelojevel való beszélgetés után szerzett tudomást arról, hogy elvileg neki is adható lenne a rö! Ez hivatalosan ki lett jelentve tehát nem elméleti síkon! Akkor neki azt mondtak 6 hónap után két dicsérettel ez a kedvezmény adható! Nem tudom hogy ez esetleg ilyen börtön pletyka szinten derült erre e fény vagy valaki bogarat ültetett a fülébe de azt mondtak neki hogy az utolsó 6 hónapot töltheti otthon a 8 hónapból! Ami ugye most pont lejárt! Nem tudom hogy létezik-e ilyen hogy a bv elszamolja?? Ezért kérnèm a segítséget hogy van e erre esély vagy a leírtak alapján is minimum 3 hónapot ki kell töltenie? Nem szeretném ha áltatná magát és bele élné magát esetleg egy korábbi szabadulásba mert ha ne adj isten mégsem számolta el magát a bv akkor ez elég kellemetlen "pofara esés" már elnézést!
Aggódom érte mert már érzem hogy bele lovalta magát és rettentően várja hogy mit mondanak neki!
Előre is köszönöm
Minden jót
Szép hétvégét

B.S.M.J. # 2017.01.14. 11:57

Kedves Dr Attila!

Köszönöm a válaszát! Jelzem neki!
Szép hetveget

Dr.Attika # 2017.01.14. 10:58
Dr.Attika # 2017.01.14. 10:13

Tisztelt T.B.S.M.J. !
November 24-én jártam Baracskán védencem reintegrációs ügyének tárgyalásán. Cca. 1 órát kellett várni a bíróra. Ez alatt nagyon sok ott várakozó kérte a tanácsomat. Lehet, hogy a párja is közöttük volt. A fogvatartottaknál hagytam ott a reintegrációs őrizettel kapcsolatosan egy írásos anyagot. Szóljon a párjának, hogy kérje ezt el a fogva tartott társaktól. Abban minden világosan le van írva.

datamaster # 2017.01.14. 08:45

Nagyon szépen köszönöm a választ.

És elnézést a kavarodásért , első hozzászólásom volt itt a fórumban :)

Datamaster

Öreg Tölgy # 2017.01.14. 08:30

T. B.S.M.J.,

amit leírt, az alapján nem lehet válaszolni a kérdésére, minimum annyi kellene tudni, hogy az adott büntetést nem erőszakos jellegű bűncselekmény miatt kapta-e, mennyi volt a büntetés teljes tartalma, bocsátható-e feltétles szabadságra, és ha igen, mekkora rész letöltése után, és azt, hogy eddig - az esetleges előzetest is beszámítva - mennyit töltött ki belőle.

Azt viszont bizonyosan el lehet mondani, hogy egy évet meg nem haladó tartamú szabadságvesztésből legalább három, egy évet meghaladó tartamú büntetésből legalább 6 hónapot mindenképpen ki kell tölteni.

T. datamaster,

kérdését rossz helyen tette fel, mert a reintegrációs őrizetnek semmi köze a házi őrizethez, de azért válaszolok rá:

a BKKB elérhetőségeit itt találja:

http://birosag.hu/…leti-birosag

A kérelemnek semmilyen formája nincs, írja le, hogy mi miatt, milyen célból, milyen időtartamra (kezdő és befejező időpontot pontosan megjelölve) és területre kéri a házi őrizet részleges feloldását. Azt javaslom, hogy legyen mértéktartó, mert az olyan "minden nap, reggeltől estig" típusú kérelmet biztos elutasítják, még arra is van közzétett iránymutatás, hogy a napi rendszeres munkavégzés is összeegyeztethetetlen a házi őrizettel. Rendszeres orvoshoz járás, a napi megélhetéshez minimálisan szükséges bevásárlás lehet általában elfogadható ok. A kérelemre az ügyszámot írja rá, amivel elrendelték vagy utoljára meghosszabbították a házi őrizetét.

datamaster # 2017.01.14. 01:01

Tiszteletem minden fórumozónak

Nekem egy olyan kérdésem volna,ha házi őrizetet rendeltek el velem szemben technikai eszközzel, akkor milyen módon kérhetek útvonalengedélyt ügyintézésre, orvosra , stb.

És milyen jellegű kérelmekre szoktak amugy rábólintani ? :) ( ugy értem a kérelem célja )

Nekem a házi őrizetet a Budai Központi Kerületi bíroság rendelte el, ha tudnának elérhetőségben és a kivánt formátumában a kérelemnek segiteni az megköszönémm.

Segítségüket előre is köszönöm

Datamaster

B.S.M.J. # 2017.01.13. 19:27

Tisztelt Ügyvéd úr!

Párom Baracskan tölti jelenlegi büntetését kedvezménnyel mindennel együtt 8 hónapot kell letöltenie! Jelenleg 2 hónapja van bent! Visszaeső de ennél az ügynél büntetlen előéletű volt! Megkérdezte a bv bírót aki azt mondta érvényes rá a reintegracios őrizet 6 hónap után 2 dicséret kell hozza! Viszont ugyebár az utolsó 6 hónap tölthető reintegracios őrizetben! Akkor gyakorlatilag hétfőtől járna neki? És ha jól tudom ez már nem is 6 hanem 10 hónap! Kérnem a szíves segítségét mi az igazság? 2 hónap után valóban szabadulhatna vagy 6 hónap után? Nem szeretném ha áltatná magát! Gyakorlatilag akkor akar már hétfőn is be adhatnánk a kérelmet? Nagyon várom a válaszát!
Köszönettel

Öreg Tölgy # 2017.01.12. 05:45

Tisztelt fenylocsilag,

a 60 napos elzárást vegyük külön, mert az jogi értelemben nem szabadságvesztés, tehát azt sajnos az elejétől a végégig ki kell tölteni (kivéve, ha esetleg egy átváltoztatott pénzbírság lenne, mert abból bármikor szabadulhat, ha a hátralévő részt kifizeti).

A másik két büntetés kapcsán pedig nem az a kérdés, hogy a házi őrizet vagy a reintegrációs őrizet a kedvezőbb-e, mert házi őrizet a jogerős ítélet után szóba sem kerülhet.

Reintegárciós őrizetbe meg a két büntetés közül csak egyben kerülhet, mégpedig abban, amit utoljára tölt, és 6 hónap kitöltése után.

fenylocsillag # 2017.01.12. 01:12

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Segítséget szeretnék kérni! A fiam soha nem volt büntetve. Most 3 büntetést kapott.1 év 3 hónap, mert nem jelent meg korábban a pártfogónál. 1 év 6 hónap, mert a haverjával biciklit tulajdonitottak el és van még egy 60 napos elzárás. A gyermekemnek dec 14-án bekellett vonulni sajnos. Az lenne a kérdésem, hogy mi lenne a legkedvezőbb a házi, vagy a reintegrációs őrizet és mikortól égy hogyan lehet kérni? Egyáltalán van esély? Már van egy dicsérete a fiamnak.
Köszönöm


Tisztelt Címzett!
Segítséget szeretnék Önöktöl kérni. Sajnos a fiamnak bekellett vonulni 2016 dec.14-én Kecskemét Mátyasi u börtönben.1x 1 év 6 h

dr. Lőrik József Balázs # 2017.01.10. 22:37

Kedves Zsofi89!

Megfelelő válasz adásához szükség van valamivel több információra, hiszen az elítéltek bizonyos köre ki van zárva a jogintézmény alól. Gondolok itt arra, hogy ha valaki visszaeső eleve ki van zárva vagy öt évet meghaladó tartalmú szabadságvesztésre ítéltek.

http://lorik.hu/…-modositasa/

Zsofi89 # 2017.01.10. 17:25

Jo estet!
Azt szeretnem kerdezni ha a sogorom 2018januar 30an szabadulna vegleg akkor mikor adhatja be a reintegraciora a kerelmet?

sz.gyöngyi # 2017.01.10. 15:41

Köszönöm segítségét,valamint tájékoztatását.Tisztelettel sz.gyöngyi

sz.gyöngyi # 2017.01.10. 04:12

Szép napot!A reintegrációs őrizettel kapcsoltban lenne kérdésem.Élettársam felfügesztés alatt bele keverték egy zsarolásban amiből 2év6hónapot kapott.8hónapot volt előzetesbem Gyulán.Jelenleg Nagyfán tölti ítéletét 5.hónapja A 2év 6hónapban beleszámitják az előzetesben kitöltött idejét,plusz a kedvezmény,ha letelik még mindig marad 1év amit a felfügesztésből kap!Szeretném megtudni,hogy neki jár-e r-ő vagy sem és ha igen mikortól?

Öreg Tölgy # 2017.01.09. 19:11

Jó estét! Ha az Ön párja börtönről fogházzá minősíti magát, akkor az azt jelenti, hogy ő a bv. bíró.

Ha viszont a bv. bíró helyezi a párját börtönből fogház végrehajtási fokozatba, akkor vonatkozik rá.

szimi0426 # 2017.01.09. 19:05

Joestét ha a párom börtönről fogházra minősíti magát akkor a 4 hónapos kedvezmény vonatkozik rá??

Öreg Tölgy # 2017.01.08. 20:08

A reinkarnáció talán, a reintegráció viszont biztosan nem. Már a "sima" visszaesőre sem.

szimi0426 # 2017.01.08. 19:31

Joestét érdeklödnék hogy tudnátok-e nekem segiteni hogy tobbszörös visszaesöre is vonatkozik a Reinkarnácio ??

Andrea89 # 2017.01.03. 19:28

A pàrom bentről szeretnè elinditatni a kérelmet, van egy 3 honapos kisfiunk ezt figyelembe veszik? először ül bent ilyen helyen mennyi az esèly rá hogy haza engedjèk? Mennyi idő mèg itèletett hoznak ès mi alapján, mit vesznek figyelembe ilyenkor? Februárba be kell már nyujtani a kèrelmet ès szàmit hogy van-e ügyvèdje?

Üdv:Andrea89

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2017.01.03. 09:10

Tisztelt Andrea89!

Hivatalból és kérelemre is indulhat az elrendelése iránti eljárás! A bv. intézet esedékessége előtt 3 hónappal hivatalból megvizsgálja, hogy a meghatározott feltételei fennállnak-e!

Nem szükséges bejelentett lakcím, lehetőség van arra, hogy albérletben töltse ki a 6 hónapot az elítélt, de ehhez szükséges a bérlőnek vagy a tulajdonosnak az írásbeli előzetes befogadó nyilatkozata.

Andrea89 # 2017.01.03. 08:17

Lenne egy olyan kérdésem hogy az RÖ-hoz kell-e bejelentet lakcím vagy elég-e az albérlet is, valamint azt hogy mikor kell elindítani a kérelmet ha Áprilisba tölti be a 6 hónapot?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdv Andrea89

Öreg Tölgy # 2017.01.03. 06:32

T. Farkas1977,

ezúttal Attika doki hozzászólásának első felével mindenképpen egyetértek, nemhogy gyakorlat nincs (nem is lehet) erre, de még a kérdés megítélése is vitás szakmai körökben. Éppen ezért kérvényezni mindenképp érdemes, legrosszabb esetben elutasítják (ami fellebbezhető), és ezzel még nem használta el a végrehajtás alatti egyszeri kezdeményezés lehetőségét.

T. bius95,

összbüntetés esetén nem kizárt a reintegrációs (és nem házi) őrizet, az nem derül ki a leírásból, hogy más kizáró ok va
  • e. Ha nincs összbüntetés, akkor eleve csak az utoljára végrehajtott büntetés kapcsán merülhet fel, de a 4 hónap ahhoz túl rövid. Megjegyzem, hogy ha esetleg az 1 év 4 hónap és a 4 hónap egy eredetileg felfüggesztett büntetésből, és az annak végrehajtását elrendelő ítéletből áll össze, akkor az összbüntetés eleve kizárt.
bius95 # 2017.01.02. 19:51

Jó napot!
Kérdéssem a rö vel kapcsolatos lenne
párom 2016 júl 27 óta van bent
1év 4 hónap börtön és 4hónap fogház
kértük az összbüntetést elbirálás még nem érkezet
mennyi esélye van az összbüntetéssel a házi őrizetre
esetleg összbüntetés nélkül is jár neki a házi őrizet?
Válaszát köszönöm

Dr.Attika # 2017.01.02. 09:56

A reintegrációs őrizet január elsejei változása kapcsán sok jogszabályi értelmezési különbség van a BV intézetek és az ügyben eljáró ügyvédek között. Azt javaslom, hogy ne ezen vagy más fórumokon keressék a választ,hanem a konkrét ügyben, a konkrét tények okiratok alapján bízzák korábban eljárt ügyvédeikre.Ha ők nem vállalják fel, akkor keressenek mást. Több hónap szabadlábon töltött idő is múlhat rajta.

Farkas1977 # 2017.01.01. 22:41

T forumozok
Ismét azzal fordulok önökhöz hoy valaki tudja avagy sem h aRÖ t a behivo kézhezvételekor már lehet kérvényezni?
Majdnem 6 honapot voltam előzetbe . Ezért a kérdés.
Mivel csak 10-15 nap hiányzik a 6 honaphoz.
Köszönettel