reintegrációs őrizet


hami1026 # 2015.08.09. 14:47

Üdv mindenkinek!!!
A kérdésem az lenne a REINTEGRÁCIÓVAL KAPCSOLATOSAN...
Hogy édesapám, Magán okirathamisitásért kapott 2-od fokon, 1év,8hónap letöltendőt. Amit tudni kell hogy teljes mértékben megfelel a Reintegrációs feltételekhez.
Első bűntényes stb.. ilyenekre gondolok elsősorban itt.
És ennek hivöen ügyvédi meghatalmazással meg irtuk a Reintegrációs kérelmet, majd a Befogadó nyilatozatot is,és meg küldtük az Állampusztai Bv-be ahol van Solt objektumba.Majd történt hogy egy osztályvezető 3db papírt iratot alá vele, amik jelentése mind tiszta, majd külön kihivaták őt kérdésekre válaszolt hány gyermeke van?,Mióta él édesanyámmal?, Mijen a Villanyóránk? ilyesmi kérdésekre válaszolt. Nincs töltös óránk ezt szögezzük le itt a félre értések miatt.
És közölték hogy majd küldik a pártfogót gondolom a környezet tanulmány miatt. Viszont a kérdésem az hogy a pártfogó a papir benyujtásától számitott 30nap előtt vagy után jön ki? a Reintegrációs papirt julius.6.-án küldtük be. és a Reintegráció esedékessége: Október.19. a Feltételes : 2016.04.19. a teljes kitöltött pedig. 2016.11.08.
Tehát ezek a dátuok állnak fenn. Kérem aki tud válaszoljon. Köszönöm !

Dizzy # 2015.08.09. 14:31

Köszönöm szépen a gyors válaszát

ObudaFan # 2015.08.09. 13:28

A törvény szerint ha a reintegrációs őrizet végrehajtására kijelölendő lakás nem az elítélt kizárólagos tulajdona vagy bérleménye, akkor a tulajdonosnak vagy a bérlőnek az elítélt ott tartózkodására vonatkozó előzetes, írásbeli befogadó nyilatkozata szükséges.
Tehát elegendő a bérlőnek nyilatkoznia.

Dizzy # 2015.08.09. 12:55

Tisztelt válaszadók a reintegracios őrizettel kapcsolatban olyan kérdésem lenne hogyha a befogadó nyilatkozatot albérleti lakásba írjuk ott elég nekem az élettársának nyilatkozni, vagy ott is kell a főbérlőnek az aláírása mint tulajdonos előre us köszönöm válaszukat üdvözlet tisztelettel

B Manoja # 2015.08.05. 13:49

Nagyon szépen köszönöm a segítséget de sajnos ez az út a gyakorlatban nem működőképes sajnos. Felkerestem egy ügyvédi irodát akik at szállítással is foglalkoznak most abban reménykedem onnan lesz majd megoldás. Nagyon köszönöm hogy időt szentelt a kérdésének azért.

folyami géb # 2015.08.05. 11:21

T. B. Manója,

nagyon meglepő választ fogok adni: a bv intézet parancsnokához.

folyami géb # 2015.08.05. 11:20

T. kiskartali,

teljesen érthető a hozzáállásod, és azért annyi biztató körülmény mindenképp van a javadra, hogy míg a bírói gyakorlat teljes mértékben kizárta a munkavégzést a házi őrizet alatt, a Bv. tv. 61/A.§ (3) bekezdése kifejezetten utal annak lehetőségére a reintegrációs őrizet alatt.

Ugyanakkor mégiscsak a szabadságvesztésed töltöd - otthon (ráadásul az is nagyon igaz, amit OF kolléga írt). Erre korábban nem lett volna mód. Majd a sikeres reintegráció után jön a feltételes szabadság, és akkor már szinte teljesen szabadon mozoghatsz.

ObudaFan # 2015.08.04. 14:14

Azért a reintegrációs őrizet mégiscsak a büntetés végrehajtandó "részének a része".

Ráadásul házi őrizet esetén három-öt nap felel meg egy napi letöltött büntetésnek a törvény szerint.

B Manoja # 2015.08.04. 11:32

sziasztok! en nem a témához kapcsolódóan szeretnek feltenni egy kérdést hat ha valaki tudna segíteni nekem. Érdeklődni szeretnék , hogy a párom jelenleg Váci fegyház büntetését tölti 4.10 hónap az össz büntetése de ebből volt bent előzetesben is 19 hónapot. tanulás szempontjából szeretne átkerülni egy másik intézetbe mert ez ott helyben nem megoldható de sajnos nem tudom hogy at szállítással kihez es hogyan kellene kérelmet írnunk. Aki esetleg tud valami infót ezzel kapcsolatban azt nagyon megköszönném.

kiskartali # 2015.08.03. 05:08

T. Folyami,

Köszönöm válaszàt. Természetesen èn ezt tudomàsul is veszem, hogy milyen mèrtèkben szigorù ez az őrizet. Nyilvàn nem a konditerem a legfontosabb, elsősorban az iskola bàntott.. nem szeretek "tètlenül lenni" a világban. Ma megpróbálok egy munkahelyre felvételt nyerni, aztán egy konkrét heti tervvel a bíró úr elé állni. Iskola, fogászat, bevàsárlàs..
Remélem nagyobb sikerem lesz.

folyami géb # 2015.07.30. 18:20

Hát sejthettem volna, hogy ezzel is ugyanaz lesz, mint anno a házi őrizettel. Először csak jaj istenem, hadd jöjjek ki az előzetesből, bármit vállalok, utána meg már hogy hogy nem mehetek minen nap sétálni, golfozni, templomba, új fogsort csináltatni stb.

T. kiskartali,

ha olvastad a törvényt láthattad a 61/A.§ (3) bekezdését: a reintegrációs őrizet elrendelése esetén a büntetés-végrehajtási bíró jelöli ki az elítélt tartózkodási helyéül szolgáló lakást. A végzésben meghatározza, hogy a kijelölt lakás és a hozzá tartozó bekerített hely milyen - elsősorban a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítását szolgáló, munkavégzési vagy gyógykezelési - célból és milyen időtartamban hagyható el.

Biztos vagyok benne, hogy ezt - csakúgy, mint a házi őrizetnél - szűken kell értelmezni. Azért a reintegrációs őrizet mégiscsak a büntetés végrehajtandó "részének a része". Amikor már szabadon járhatsz-kelhetsz, és bizonyíthatod,hogy úgy is törvénytisztelő életmódot élsz, az a feltételes szabadság lesz, és még az is a büntetés része.

Tényleg nem akarok poénkodni, de ne felejtsd el: a reintegrációs őrizet soha nem kötelező. Gondolom, azért otthon jobb annyival, ami ellensúlyozza azt,hogy nincs konditerem.

kiskartali # 2015.07.30. 10:12

Szép Napot mindenkinek,
Nos én lennék a 2015/01. sorszámú reintegrációs őrizetben lévő elítélt Borsodban. Nyilván olvastam bent a teljes törvényt azért is kérelmeztem. Már azzal kezdték, hogy kertes házban lakom, és még az udvarra sem akartak kiengedni.. Azonban, 1 hónapja és 2 hete vagyok "itthon". De sehova sem mehetek?!?! Lehetséges ez?

Szeretnék konditerembe járni (a válasz ez nem szálloda) - kérdezném a börtön az volt?? ott gyúrhattam...

Beiratkoztam nyelviskolába, szeretnék németből nyelv-vizsgázni, amit a börtön nem támogatott így önképzés keretein belül, kértem könyveket és tanultam. egész idő alatt.. lebeszéltem az iskola vezetőjével teljesen korrektek voltak diszkréten kezeltek. Hétfőtől-Péntekig 9:00-13:00-ig lett volna az iskola, mikor már majdnem befizettem azt a választ kaptam, hogy hogy képzelem hogy minden nap iskolába járnék?!
Kérdem én, lehet bármit csinálni ebben a reintegrációs őrizetben?? AZ internet előtt üldögélésen kívül??

Én nem vagyok egy bűnöző típus, nem haverkodtam bent, végig tanultam, törvényeket és a németet olvasgattam felváltva.. 1-2 embernek írtam beadványokat.

Eddig 2-szer tudtam elmenni szájsebészetre mert csináltatom a fogaim.. de akkor ennyi?? Írhatna valaki hozzá értő, köszönöm szépen.

folyami géb # 2015.07.24. 07:49

Hogy azért pontosan is megválaszoljam a kérdését, a következtők lehetségesek a férje ügyében (ha nincs kizáró ok, és a benti mgatartásával kiérdemli):

  • novemberben evsz,
  • januárban reintegrációs őrizet,
  • júliusban feltételes.
folyami géb # 2015.07.23. 13:59

Nem elhinni. bocs, mobilról írok.

folyami géb # 2015.07.23. 13:56

Az elmúlt fél évben kb. 2-3 ezerszer írtuk le, hogya a feles kedvezmény lehetősége csak az ítéletben adható meg, utólag nem! Kár ezt nem elhunyt, mert biztos csalódás lesz
a vége.

folyami géb # 2015.07.23. 13:56

Az elmúlt fél évben kb. 2-3 ezerszer írtuk le, hogya a feles kedvezmény lehetősége csak az ítéletben adható meg, utólag nem! Kár ezt nem elhunyt, mert biztos csalódás lesz
a vége.

Nm171717 # 2015.07.22. 16:36

Tisztelt Ügyvéd Hölgyek/Urak!
A feles kedvezmény után érdeklődnék, ami a 38. paragrafus 3. bekezdése szerint megfelelő indokkal, és körülményekkel kérhető az új Btk szerint is.
Férjem 2 év börtönt kapott, melyet 2015. 03. 09-től tölt. A foganatba vételi papírja szerint leghamarabbi szabadulása 2016. 07.09., azaz a feltételes kedvezménye 8 hónap.
Ha a letöltendő 16 hónap, a feles kedvezményt mikor adhatjuk be?
Illetve ezen számítás szerint Önnek mi a véleménye az alábbi lehetőségek közül mit, mikor, milyen sorrendiséggel és hogyan érdemes kiaknázni a mihamarabbi hazatérés reményében?

  1. EVSZ szeptemberben
  2. Fogházasítás novemberben
  3. Feles kedvezmény, mikor, hogyan?
  4. Reintegrációs őrizet az utolsó 6 hónapra....mikor?

Köszönettel:
Nm171717

gólyakalifa # 2015.07.09. 06:42

Köszönöm a választ, ha valami problémám van újra jelentkezem

folyami géb # 2015.07.08. 05:48

A Bv. tv. 60. § (1) bekezdlés a) pontja szerint az elítélt vagy védője kérelmére, továbbá a bírósági felülvizsgálati kérelem alapján indult eljárásban (a bv bíró) beszerzi az ügyész és a végrehajtásért felelős szerv véleményét, ezek beérkezésétől számított tizenöt napon belüli időpontra tűzi ki a meghallgatást, vagy harminc napon belüli időpontra a tárgyalást; ha iratok alapján dönt, a kérelmet tizenöt napon belül bírálja el.

A 187/B. § (3) bekezdése szerint az (1) bekezdés szerinti környezettanulmányt a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelő a megkeresés megérkezésétől számított harminc napon belül készíti el és küldi meg a megkereső bv. intézetnek.

Taháát legalább 2-2,5 hóónappal az esedékesség előtt be kellene nyújtani. Természetesen ügyvéd is igénybe vehető, de intézheti az eltélt maga is.

gólyakalifa # 2015.07.06. 18:57

Mennyivel előbb kell beadni a reintegrációs őrizetre a kérvényt, ha valakinek a 187/C -ben kikötött kötelező félév november végén jár le, és feltételesen február végén szabadulna?A BV-n keresztül, vagy ügyvéddel kell intézni?

folyami géb # 2015.06.29. 06:08

De igen, nem is baj, hogy kérdezted, azért válaszoltunk.

Viszont mi csak általánosságban tudunk válaszolni, pl. hogy a reintegrációs őrizet nem azonos a házi őrizettel, vagy hogy nem a bv. bíróhoz, hanem a nyomozási bíróhoz kell fordulni.

Az eredeti kérdés viszont az volt, hogy a Te párodnak mennyi esélye van kikerülni. Ehhhez egy támpontot adtál, az 5-15 éves büntetési tételt, meg hooggy 7 hnapja van benn.

Ez alapján nem sok.

Viszont az is a tanács része, hogy az ügyvéd az, aki (jó esetben) imeri a bizonyítás állását, a speciális személyi körülményeket stb., így a konkrét - a Ti esetetekre vonatkozó - kérdést alappal csak ő tudja megválaszolni.

Donna333 # 2015.06.29. 05:30

Köszi a válaszokat! Én tévedtem házi őrizetre gondoltam,csak nem tudtam hogy a házi őrizet és a reintegrációs őrizet között sok különbség van! Természetesen meg kérdeztem a saját ügyvédünket,ő volt az első!!! Nem azért írtam a fórumra mert az ügyvédünktől nem kérdezek,de mindenkinek más és más tapasztalatai vannak!!! Vagy nem ezért van ez a fórum?!

Dr.Attika # 2015.06.29. 05:19

Egyszerűbb a fórumra írni, mint a konkrét védővel konzultálni. Igaz, hogy ő ismeri a teljes ügyet mi nem, de lehet, hogy hat a kérdezőre az újdonság varázsa.

folyami géb # 2015.06.29. 04:49

Kedves Donna333,

erről ne is álmodjatok, mert a reintegrációs őrizet a jogerősen kiszabott szabadségvesztésből engedélyezhető, nem az előzetes letartóztatásból.

Az előzetes letartóztatás esetleg házi őrizettel válthattó fel. Ez bármikor kérelmezhető, de egészen mások a feltételei, más szabályok vonatkoznak rá, pl. nem a bv. bíró dönt, hanem a nyomozási bíró.

Ha a párod fogva van, akkor kell, hogy legyen védője. Legalábbis ilyen alap-dolgokról fel kellene, hogy világosítson Titeket, még akor is, ha csak kirendelt. Ha meg Ti fizetitek, akkor dolgoztassátok.

Donna333 # 2015.06.28. 21:48

Tisztelt Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni.A párom 7 hónapja van előzetesben.Új pszichoaktív anyaggal való vissza éléssel gyanúsítják,bűnszervezetben és még fiatalkorú veszélyeztetése is.Szóval 5-15 tételben van. Reintegrációs őrízetre kérelmet szeretnénk benyújtani,vádemelésig!Van erre esély,hogy a Bv.bíró ezt meg adja,vagy ne is álmodjunk erről???? Minden választ szívesen fogadok! Előre is köszönöm!