Közmunka letöltése


Ferii # 2016.06.28. 17:53

Üdvözlet.

Közérdekű munkabüntetés halasztással kapcsolatban lenne kérdésem.

Kb egy hónappal ezelőtt meg kellett jelennem a kijelölt munkahelyen (helyi önkormányzat) egyeztetés kapcsán, ahol végül is, csak a munkavédelmi előadás időpontját beszéltük meg, mivel ez is szükséges a munkakezdéshez. Ez holnapután 30.-ra esik. Jeleztem akkor az ottani illetékesnél, hogy valószínűleg munkahelyváltás miatt halasztást kérelmezek. (ezt kb. 1 éve tervezem, mármint a munkahelyváltást, de mivel nem voltam még büntetve, nem tudtam a dolgok menetelét, hogy ennyire elhúzódik és nem is mertem mozgolódni ez miatt) Azt mondták, hogy írjak egy nyilatkozatot, amibe leírom a halasztás okát (ebben az esetben a munkahelyváltást) és munkavédelmi előadáskor nyújtsam be azt.

Ma értesítettek Finnországból, hogy felvételt nyertem a munkájukra és jövő hét szerdán utazhatnák ki.
Azt gondolom, hogy ha a bírósági ítélethozataltól, a tényleges megkezdésíg 1 évnek kellett eltelnie, a halasztáskérelem elbírálása sem lesz gyors lefolyású.

Ebben kérném segítségüket, hogy mi lenne a helyes, hogy a kinti munkára való lehetőség megmaradjon? Mert elvileg a személyi szabadságom nem korlátozható, de nagyon megvagyok kötve ezzel már 1 éve.

Ha legalább két vagy három hónapra halasztódna, utána amikor jönnék haza egyben ledolgoznám a meghatározott óraszámot.
Még az lenne a kérdésem, hogy halasztáskérelem esetén is azonnal meg kell kezdeni a munkát, vagy várni kell a döntéshozatalig?

Köszönettel: Ferenc

csutora93 # 2016.06.27. 08:38

Két kérdésem lenne, az egyik az, hogy még március 9.-én elítélt a pesti bíróság 80 óra közmunkára + más fél éves jogosítvány elvételre, azóta megjött a papír az ítéletről, viszont a közmunkával kapcsolatban semmiféle kiértesítést sem kaptam, hogy mikor és hol kéne elkezdenem. Valakinek lenne valamilyen tippje ezzel kapcsolatban?

A másik kérdésem meg, hogy a közmunka elvégzése, az feltétele annak hogy visszakapjam a jogosítványomat, vagy annak csak az utánképzés a feltétele?

Baj van # 2016.06.13. 16:37

Jó napot kívánok! Érdeklődnék,hogy mit tehetek olyan esetben,ha a rendőrségi eljárás során 40.000Ft pénzbírságot és 3 HÓNAP VEZETÉSTŐL VALÓ ELTILTÁSi bírságot kaptam,közlekedési baleset okozásáért (Balra kanyarodásnál a hátulról jövő motoros nagy sebességgel a már befordult autó sárvédőjének csapódott). Esetleg az eltiltás mértéke csökkenthető az úgynevezett "meghallgatás" kérésével? Válaszát előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2016.05.11. 04:46

240 óra közmunka.
Semmi fejlemény. Eddig. Mit csináljak?

ha közmunkát kaptál akkor semmi teendőd.
Nem kell ledolgoznod.

:)

Mert nem közmunka büntetést kaptál.
Olvasd el még egyszer a végzést
A közmunka nem büntetési tétel hanem a munkanélkülieknek egy jövedelem szerző munka lehetősége.(Bruttó: 79800ft/hó)

Sinkovicz # 2016.05.10. 21:42

Sziasztok!

2013.12.07. napján kelt jogerős ítélet eredménye 240 óra közmunka.
Semmi fejlemény. Eddig. Mit csináljak?

End of part one...

MÁS

Az előző ügyet figyelembe véve folytatás -
  • >

A végzés 2016 április 13. napján jogerős és végrehajtható.

Ezzel a kézzel írt sorral kaptam a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, melyben 312 óra közmunkát, valamint 228.092 forint bűnügyi költség "pénzbírságot" kaptam, az ügyész indítványozására tárgyalás nélkül meghozott végzésben.

Mondom a tudnivalókat;
Nincs a lakcímkártyámon semmi,
Bejelentett munkám nincs,
Társadalombiztosítás fizetve van utánam.

Mi a teendő ilyenkor? Hogyan kezdhetem el a közmunkát?

Előre is köszönöm a választ.

Üdv. Sinkovicz Ádám

folyami géb # 2016.01.13. 13:50

Ha Ausztriában hajtják végre a büntetést, akkor az otani szabélyok szerint teszik, azokat nem ismerem.

Ha marad Magyarországon, akkor el kell kezdeni a büntetést, legfeljebb 3 hónapra adható halasztás. Ha nem kezded meg, utána már átváltoztatható. A 2 éves szabály arra vonatkozik, hogy mivel utána is vannak lehetőségek (pl. a félbeszakítás), ha két év alatt nem hajtják végre, automitusan jöhet az átváltoztatás. De jöhet előbb is, ha már akkor sem tesz eleget az elítélt a kötelezettségének.

A 4 órás szabály pedig azért van, hogy mivel az átváltoztatásnál 1 nap fogház 4 óra közérdekű munkának felel meg, átváltoztatás esetén ne legyen maradék-óra.

Odeado # 2016.01.13. 10:33

Üdvözletem! Nagyon szépen köszönöm a gyors és értelmes választ! Még egy kérdésem lenne, mert ezen idegeskedek pár napja. Ha nekem az élet úgy hozza, hogy csak 1 vagy másfél év múlva tudom elkezdeni a közmunkát, akkor az teljesen rendben van, a lényeg, hogy a 2 évbe férjek bele?
Tudom a válasz egyértelmű lehet, azonban nem tudom, hogy pontosan hogy értik azt, hogy "heti minimum 4 órát kell dolgozni". Ez azt jelenti, hogy 1,2 vagy 3 órát nem lehet dolgozni, hanem minimum 4nek meg kell lennie ha már dolgozni akarok azon a héten?

folyami géb # 2016.01.13. 06:29

Kérd az Ausztriában való végrehajtást annal a BV Csoportnál, amelyik eddig intézte az ügyet (2012. évi CLXXX. törvény 145. §). Az első munkahely kijelölésétől számított két éven belül kell elvégezni, és persze, hogy rád találnának Ausztriában, állandó lakcímmel!

Odeado # 2016.01.12. 11:00

Üdv!

A bíróság 300 óra közmunkára ítélt, vagy másfél évvel ezelőtt, és most jutott el az ügy odáig, hogy kész van minden papír és meg kéne kezdjem január 25én a közmunkát. Azonban én már több mint fél éve Ausztriában élek, állandó lakcímmel, 8 órás bejelentett munkahellyel. A kérdésem az, hogy milyen esetleges alternatív megoldást lehet találni, vagy bármi egyéb mást, hogy ne keljen az itteni életemet felrúgni a szaros közmunkájuk miatt? Esetleg a bíróságnak/hivatalnak írni egy kérelmet? Mi a pontos teljesítési határidő? Mettől meddig kell teljesítenem ezt a 300 órát?
Ha végképp nincs mit tenni és szabadságvesztésre változtatják a közmunkát, Ausztriában rám találhatnak?
Előre is köszönöm a választ!

Nomád # 2016.01.11. 16:17

Üdv!

Ahol ledolgozom a közérdekű munkát, ott tudni fogják, hogy miért kaptam ezt büntetésként?

folyami géb # 2015.11.04. 13:05

Azon törik a fejüket, mennyi táppénzt fizessenek.

végrehajtó1 # 2015.11.03. 11:21

Közmunkára nem fogsz menni.

Olvasd el a büntetésed mire itéltek...

zsofar # 2015.11.03. 07:49

Sziasztok! Olyan gondom van, hogy most beszéltem a felügyelő tisztel telefonom hogy tájékoztassam arról, hogy beteg vagyok és nem tudok menni közmunkára. Azt az információt adta hogy a BV bekérte a papírom. Előzmény az hogy kértem halasztást írásban.
Milyen ok miatt kérheti be a BV a papírjaim?

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2015.10.29. 14:58

Tisztelt borbee!

A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon - a heti pihenőnapon (szombat/vasárnap) vagy a szabadidejében végzi. Természetesen nincsen akadálya egyéb napokon is végezni. Amennyiben csak hetente egy napon tesz eleget a közérdekű munkavégzési kötelezettségének, akkor az adott napon legalább négy órát, maximum tizenkét órát kell dolgoznia. Heti időtartamát tekintve ez legkevesebb négy óra, maximálisan pedig negyvennyolc óra lehet.

Ha a meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A közérdekű munka végrehajthatóságának elévülési ideje öt év. Az elévülés határideje a büntetést kiszabó határozat jogerőre emelkedésének napjával veszi kezdetét.

A kiszabott közérdekű munka végrehajtása a pártfogó felügyelői szolgálatok feladata lesz, azonban a pártfogó felügyelők a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által üzemeltetett foglalkoztatói nyilvántartás alapján fognak foglalkoztatót kijelölni az Ön számára. Indokolt esetben a személyi körülményeire figyelemmel kijelölhető új munkahely is.

borbee # 2015.10.23. 21:48

Üdv!

300 óra Közmunkát kaptam büntetésnek.
Azt hallottam, hogy szabadidőmbe kell ledolgozni.
Lehet olyat , hogy egy-két hétig nem tudok menni, mert nincs szabadidőm?! vagy hetente minimum 1x menni kell?!
Ha nincs hétvégi munka, és 5 év az elévülés a büntetésnek, akkor már nem kell mennem, ezt tudják és nem is fognak hívni?! Budapesten lakok, bármelyik kerületbe hívhatnak dolgozni, vagy csak a lakó-tartózkodási helyem közelébe?! minimum és maximum naponta mennyit lehet dolgozni?! Ezt mind ott kell jelezni majd mikor tudok menni és mennyi időt? köszönöm a választ előre is.

Agent Cooper # 2014.11.11. 09:20

Kedves AdolfDassler!

A közmunka nem kívánságműsor, hanem büntetés, meglepő, ha Ön komolyan gondolta a kérdését...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

AdolfDassler # 2014.11.10. 21:13

Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy a kiszabott közmunkát köteles vagyok-e ott ledolgozni, ahova a bíró/pártfogó beosztott, vagy van-e lehetőségem más helyre menni (pl: állat menhely) ahol közmunkásokat foglalkoztatnak? Illetve ha a hely nem foglalkoztat, de megtehetné, akkor milyen papirok kellenek hozzá?

A választ előre is köszönöm!