Feljelenthetem zaklatásért?


Bandika81 # 2014.12.28. 04:56

Kedves krisztina2022!

Első körben távoltartást kérnék!
Zaklatás, életveszélyes fenyegetés.
Érdemes lenne minden hívást felvenni, és/vagy videóra venni az őrjöngését.
Amugy az elmondottak alapján elég sok tanúd is van, kérd meg valamelyiküket, hogy tanuskodjon melletted.
Ez csak egy magánvélemény.
Remélem valahogyan megoldódik a probléma.

vidra84 # 2014.11.26. 15:01

Kedves krisztina2022!

Javaslom, hogy ne várja tétlenül az igazságszolgáltatást, itt jogi és nem jogi segítséget is kaphat: http://www.bpaldozatsegites.hu

vidra84

krisztina2022 # 2014.11.26. 08:14

Köszönöm a hozzászólásokat. Továbbra is bízom az igazságszolgáltatásban, és nagyon remélem, hogy mivel volt már ilyen ügye, kicsit kivonják a forgalomból, hogy a továbbiakban még eszébe se jusson más életét így tönkretenni.

Dr. Jégember # 2014.11.25. 14:57

Jelen hozzászólásom nem jogászi, hanem a privát véleményem. Ez pedig az hogy ha lehetne, az ilyen embert (aki itt a zaklató) még a mentőautóban is ütném........

Dr. Jégember

Agent Cooper # 2014.11.25. 12:34

Kedves krisztina2022!

Ebben az esetben pedig próbáljon meg társadalmi szervezetektől segítséget kérni, ne hagyja, hogy az életét bárki is tönkretegye!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

krisztina2022 # 2014.11.25. 11:15

Kedves Huntah!

Ugye te sem gondolod, hogy az lesz az indok, hogy egy idióta zaklat, mondjuk leépítést stb.

huntah # 2014.11.25. 10:43

Onnantól munkaügyi kérdés is felmerül, mert ilyet a munkáltató nem tehet.

krisztina2022 # 2014.11.25. 06:01

Szívesen keresnék ügyvédet ha lenne miből:( de mivel tegnap a munkáltatom már jelezte hogy ha ez tovabb folytatòdik munkám se lesz szòval 100.000 ftos fizetésből nem telik ügyvédre.

Agent Cooper # 2014.11.24. 15:32

Kedves krisztina2022!

Az még nem jutott eszébe, hogy esetleg felkeressen egy ügyvédet?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

krisztina2022 # 2014.11.24. 10:56

Mindenki és a kedves jogászok okolására, elmesélem a fejleményeket. És nem kioktatásként, meg reklamációként csak, hogy vannak ilyen furcsa gondolkodású emberek is ezen a földön, akik nem utolsó sorban még veszélyesek is.

Szóval most pénteken a zaklatom megvárt a munkahelyem előtt, ahol kérdőre vont, miért bújkálok előle, illetve ki a szeretőm és az ellopott cuccait adjam vissza. A nálam lévő mobiltelefont visszaadtam neki, töltővel, dobozzal, mindennel együtt, a kezébe nyomtam. Ezután mivel én a beszélgetést befejeztem elindultam a Ráckevei Hév irányába, ahol a hévre fel is szálltam. Ő végig üvöltve rohant utánnam, a hévre már nem mert felszállni. Helyette kihívta a rendőrséget, a hévről mindenkit leszállítottak, mert szerinte én nem várom meg a hatóságokat, hat honnan tudtam volna, hogy ő rendőröket hív rám. Szóval megérkeztek a rendőrök, akiknek én megmutattam a feljelentést, ami nálam volt, elolvasták, igazoltatás stb. Exem pedig folyamatosan rágalmazott, szidalmazott stb, én pedig a rendőrök kérdéseire válaszoltam A rendőrök 1X voltak hajlandók beleszólni a kis monológjába, amikor közölte kimegy a lakásomba és megkésel. Ezután közölték mindenki menjen a dolgára, de a jelentést elkészítik a rendőri intézkedésről és csatolják az én feljelentésemhez. A gond az, hogy azóta sem hagyja abba a telefonon való hívogatást, egyszerűen úgy beszél velem, mintha a tulajdona lennék, és minden egyes percemről be kellene számolnom, hogy mit csinálok, kivel, hogyan, miért? Ha nem veszem fel a telefont, üvölt, fenyegetőzik, vádaskodik. Igen tudom cseréljek számot, tiltsam le, stb. Ez lenne a legegyszerűbb, de mivel már a munkahelyemen is ellehetetlenít, csak olaj lenne a tűzre. Ha valakinek van valami ötlete szívesen veszem.

Agent Cooper # 2014.11.24. 07:12

Tisztelt huntah!

A fórum alkalmatlan arra, hogy a problémákat itt lehessen megoldani, hacsak nem valami nagyon egyszerű kérdésről van szó. Egyébként pedig a tanácsoknak orientáló jellegük van, hogy merre lehet, érdemes elindulni.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

huntah # 2014.11.23. 21:08

"A kérdezőnek előbb informálódnia kellet volna, megkérdezni egy hozzáértőt"

Épp azt próbálta tenni itt, kevés sikerrel.

Agent Cooper # 2014.11.23. 17:15

Tisztelt huntah!

Pont hogy óvatosságra intettem a kérdezőt. Egyáltalán nem javasoltam, hogy rohangáljon a rendőrségre. Azt írtam neki, hogy egy jól megírt feljelentés csodákra képes. Ebből nem hiszem, hogy azt a következtetést kellett volna levonnia, hogy rohanjon a rendőrségre.
És egy feljelentést jól megírni nem két perc. Előtte széleskörű adatgyűjtés szükséges, és nem árt, ha a feljelentést hozzáértő írja meg, már csak azért is, mert különben több kárt lehet vele okozni, mint hasznot.
A rendőrségnek elméletben az az érdeke, hogy a bűncselekményt felderítse, és az elkövetőt elfogja. A gyakorlatban azonban általában a rendőrségnek az az érdeke, hogy minél kevesebb munka mellett minél jobb legyen a statisztikája.
A kérdezőnek előbb informálódnia kellet volna, megkérdezni egy hozzáértőt, és utána meghozni bármilyen döntést.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

huntah # 2014.11.23. 08:54

Nem tudom. Ezért vagyok kíváncsi az ötletekre, és hogy miért rossz ötlet elmenni a rendőrségre.

Nem visznek közelebb a megoldáshoz az ilyen hozzászólások:

"az ilyenek mint te, még képesek a fenti dolgokat problémaként megélni"

"kicsit jobban át kellett volna gondolnia"

"vannak más eszközök is"

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.11.23. 05:26

Kedves Huntah! Kérlek fejtsd ki bővebben, hogy ilyen zaklatásos ügyben mégis mit kellene csinálni? Te biztos tudod a megoldást.

huntah # 2014.11.22. 23:42

Kedves Jogászok! Tényleg ennyi telik az erőtökből? A kérdező láthatóan nagy bajban van. Van egyrészt egy fenyegetettség, amiről nem biztos hogy tehet, másrészt a kezesség, amiről tehet, de az is elég baj. Tényleg csak sértegetésre és zéró infótartalmú kioktatásra telik?
A.Cooper: én úgy látom, nem önfejűen rohant a feljelenteni, hanem a te javaslatodra...

Agent Cooper # 2014.11.21. 23:22

Kedves krisztina2022!

Talán ezt egy kicsit jobban át kellett volna gondolnia és nem önfejűen cselekednie, és egyből a rendőrségre rohannia. Lehet locsolni olajjal a tüzet, de attól az nem fog elaludni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

krisztina2022 # 2014.11.21. 10:56

Kedves Agent Cooper!

Tegnap bementem a rendőrségre és megtettem a feljelentést, amit ők fel is vettek. Egy baj van, hogy mivel közben állandóan hívogatott és fogalma sem volt hol vagyok, mert otthon nem, mert hívta a gyerekeimet, tehát biztos a szeretőmmel, nem mintha köze lenne hozzá. Szóval felhívta a legkisebb gyermekemet is, aki elszólta magát, hogy én a rendőrségre mentem. Rögtön tudta miért. Csak, hogy megmutassa milyen tökös gyerek elment a rendőrségre ő is és tett egy bejelentést, ami nem tudom mitől különbözik a feljelentéstől, de neki azt vettek fel, mert az első oldalát megkaptam üzenetben.

A mai napon pedig mivel a mobilomon nem ért el, így a munkahelyemen hívogatott kb 20X. A kolleganőim már nem bírták nézni, ezért egyikük beszélt vele, ahol a kolleganővel minősíthetetlen hangon beszélt, illetve megfenyegett, hogy feljelenti bűnpártolásért, őt meg az egész irodát, mert bújtatnak engem.

Jelenleg felajánlottam neki, hogy a telefonfkészülékeket visszaadom, kifizetem a számlát, amit eddig fogyasztottam, az neki nem jó.

2 évvel ezelőtt elmentem az anyukája hiteléhez kezesnek, most amit ők felvettek hitelt azt az összeget is rajtam követeli. Teljesen tanácstalan vagyok, azzal vádol a pénzt én költöttem el, elvettem az anyjától. Szóval az idegeim kikészültek mostanra. Ma meg akar várni a munkahelyem előtt nagyon félek, hogy bántani fog:(((

Agent Cooper # 2014.11.20. 19:34

Kedves krisztina2022!

Igen, ez így már tökéletesen megértett. Ami nem jelenti azt, hogy nem lehet elrontani.
Egy jól megírt feljelentés csodákra képes...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

krisztina2022 # 2014.11.20. 10:12

Kedves Agent Cooper!

Az ügyben a következő fejlemények vannak. Mivel nem vagyok hajlandó felvenni az általa kezdeményezett telefonhívásokat, így a munkahelyi vezetékes telefonon zaklat, amit a főnököm már nem néz jó szemmel. A mai napra kilátásba helyezte, hogy bejön a munkahelyemre, munkaidőben beszélgetni, hogy én dolgozom, az őt nem érdekli. Egyebekben amennyiben nem veszem fel részére a telefont, feltölt az internetre egy-két rólam készült komprommitáló fényképet. Kérdésem, ez most már tényleg megérett egy feljelentést?

Agent Cooper # 2014.11.18. 16:32

Kedves krisztina2022!

Sajnos ahhoz, hogy érdemben állást lehessen foglalni, jobban kellene ismerni a körülményeket. A leírtak alapján akár a kapcsolati erőszak bűncselekmény gyanúja is felmerülhet.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

krisztina2022 # 2014.11.18. 14:52

Még annyit, hogy volt már elítélve zaklatásért, 1,5 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Illetve valakit telefonon megfenyegetett azért pedig 120 óra közmunkát. Őszintén félek tőle.

krisztina2022 # 2014.11.18. 14:50

Kedves Agent Cooper!

Hála istennek ezzel az emberrel nem volt és nem is lesz közös gyermekem. A konfliktust akkor tudnám megoldani, ha szó nélkül visszamennék hozzá barátnőnek, amit természetesen nem akarok. Ezt akarja elérni, de nekem nincs szándékomban. Egyebekben az előző munkahelyemen is eljátszotta már azt, hogy felhívta a főnökömet, hogy én megloptam 500.000.- Ft-tal, amit természetesen nem hittek el, de mivel állandosultak a munkahelyemre történő telefonhívások, ezért kénytelen voltam munkahelyet váltani. Most ezzel fenyeget újra. Lehet, hogy ez másnak nem probléma, de nekem 3 gyerek eltartásáról kell gondoskodnom.

Agent Cooper # 2014.11.18. 14:22

Kedves krisztina2022!

Nem lehetne a konfliktust valamilyen békésebb módon rendezni? Már csak a közös gyerekeik érdekében is...
A büntetőjog kizárólag mint ultima ratio (mondjuk úgy, hogy végső fegyver) jöhet szóba, vannak más eszközök is az ilyen és hasonló problémáknak a megoldására.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

krisztina2022 # 2014.11.18. 14:09

ius latratus. Nem az az alapproblémám, hogy hiányozni fognak a telefonok. Hanem, hogy zaklat, hála istennek mobilomat letiltotta, de egy kb 30 hívás tőle, viberen kb 40 üzenet, a 13 éves gyerekemet hívogatja, + az irodában ahol dolgozom a vezetékes telefont. És ha megkérhetlek, mivel nem ismersz ne sértegess kösz.