Látogatás a börtönben


Panna # 2021.12.29. 22:05

Kérem, tudja valaki, mennyi ideig tart a kapcsolattartás regisztrációja a bv-ben? A barátomat 19 napja vitték be, volt nála már aláírt kapcsolattartó nyilatkozat, de még semmit sem tudok róla... mit lehet ilyenkor tenni?
Általában mennyi idő a kapcsolattartó regisztrációja?
Köszönöm.

bettikebetti # 2020.08.06. 10:58

Patri88 , az hogy kinek vagy a kapcsolattartója és hogy szeretnéd ha az adataidat törölnék a rendszerből.

Patri88 # 2020.07.30. 13:15

Sziasztok!
Abban szeretnem segítségeteket kérni, hogy nem szeretnek tovább kapcsolattartó lenni, hogy tudnám vissza mondani?
Annyit mondott egy ismerősöm, a börtönnek kell levelet írni ezzel kapcsolatban. Mi álljon ebben a levélben?
Válaszokat előre is koszonom!

Sos!!! # 2020.07.02. 18:24

Jo Estet!

Erdeklodni szeretnek,h hogyan mukodik a bortonokben a Csaladi beszelo?(pl.Tiszalok)Mennyi ido utan jar ,vagy mi alapjan kaphat valaki.? Valaszokat elore is koszonom.

Pocahontas83 # 2019.05.22. 15:55

Esetleg tudja valaki, hogy a balassagyarmati börtönben mikor vannak a látogatások? Válaszokat előre is köszönöm.

Ellinida # 2019.05.04. 23:20

https://bv.gov.hu/…latkozat.pdf

Kinyomtatja, és beküldi az adott intézmény fogvatartotti levél címére, a fia nevén, és ráírja, hogy kapcsolattartói nyilatkozatot tartalmaz. Semmi mást ne küldjön a borítékban. Elsőbbségivel küldje, úgy már kb. másnap élni fog a kapcsolattartás.

csybe76 # 2019.05.04. 09:22

Tisztelt Ügyvédek!
Segítséget szeretnék kérni!
Fiam előzetesbe van, küldött 2 db kapcsolattartói nyilatkozatot melyben édesanyját és az apját jelölte meg,viszont a fiam nem tudja a pesti lakcímemet, így az apájának küldte ki.Az apja nem hajlandó át adni nekem a kapcsolattartóit,mit tudok csinálni???

Mielőbbi választ szeretnék kapni, mert a kirendelt ügyvédjével hiába beszélek!!!

Köszönöm.

Szeetoo # 2019.02.27. 07:19

Kedves esztercz!

Nekem is volt "szerencsém" a balassagyarmati bv.-hez, mint elítélt.
Véleményem szerint alapos indok kell, ahhoz (súlyos fegyelmi vétség: telefon, szemtelen magatartás a bv. alkalmazottakkal, munkabetegadás...), hogy valakit teljes plexis beszélőre "ítéljenek". Nem gondolnám, hogy a késés, vagy a telefonbeszélgetés miatt a férjét büntetnék! A kapcsolattartás ezért nem fogják megszakítani, de a beszélővel lehet hogy "játszadozni fognak"
Valószínű a férje csúnyán összebalhézhatott valamelyik fejessel.
Azt tanácsolom, ne folytassa ezt a harcot, mert nem nyerhet! Sajnos ők a kakasok a szemétdombon. A férje próbálja meg átszállítattni magát egy másik bv-be.

ObudaFan # 2019.02.19. 12:34

Panasszal mondjuk a bv. ügyésznél lehet élni, de a leírásból nekem nem derül ki egyértelműen, hogy ennek lesz-e alapos indoka.

esztercz # 2019.02.13. 21:36

Jó estét!

Segítséget szeretnék kérni, mert tanácstalan vagyok...férjem 6-dik éve tölti fegyház büntetését, pár helyen megfordult már, de amivel az elmúlt hetekben találkoztam, olyan helyzetbe hozott, hogy már a több évnyi tapasztalatom se tud rá megoldást. Röviden: 2018. decemberében került a Balassagyarnati BV-be, első beszélője asztali volt (mint utólag kiderült az jutalomért jár, pedig semmit se csinált érte) második januári soros beszélőjéről sajnos 30 percet késtünk a lányommal, mert baleset volt a csúszós utak miatt, időelőtt jeleztem ezt a BV-nek, elfogadván, ha késünk is, de beengednek, odaérve nem engedtek be, azt mondta a beszélőt vezető nevelő írásban kérjem a pótlást, mert megjelentünk, de "szerintük" 1 óra mire őt lehozzák, így nincs értelme beengednie...nem vitáztam, tisztességes kérelmet írtam a parancsnoknak, azóta se kaptam én választ, férjem parancsnoki meghallgatást kért, ahol annyit mondott a P., hogy őt ez nem érdekli...benyeltem. Időközben nevelője, aki teljes mértékben az első perctől kezdve szándékosan prvokálja a férjemet, azt mondta neki, hogy megint asztali beszélője lesz, utána már fél plekszis, amire én telefonon azt a választ kaptam tőle, hogy az asztali jutalom, ez a normál,ok elfogadtam (bár hozzá kell tenni ezt férjemmel nevete közölte,hogy meggondolta magát és nem kap asztalit).Február eleje óta 2 naponta adta ki a februári beszélőre a kérelmi lapokat férjem, mivel 10 nappal előtte kell kérnie és azóta most a6dik kérelme után teljes plexis beszélőt kapott :) nevetségesnek tartom!teljes kiborulással hívott ma a férjem,így felhívtam a nevelőt, hiába őt kértem osztályvezető nevelőt kapcsoltak.Igyekeztem a legjobb tudásom szerint kérdezni finoman,hogy ezt miért kapta (emberekkel foglalkozom munkám során, nem jelet gondot megtalálnom a normál hangsúlyt idegenekkel elsőre).Több fajta választ kaptam, azaz nem is válaszokat inkább csak odavetett mondatokat, amikből érezhető volt, hogy ez valami leckéztetés, ugyanis csak azt hajtotta az úr, hogy tanuljon meg a férjem viseledni és nem lesz ilyen beszélője.Hiába kérdeztem mire céloz nemtudott álaszolni. Férjem nem egy könnyű eset aláírom, az éveket nezve érthető számomra, DE nincs szigorított rezsimbe, nincs ellene fegyelmi eljárás, sétára se jár (múltkor ezért akartak fegyelmit adni neki, így inkább lement) és mikor ezt elmondtam a vezető nevelőnek nevetve mondta, hogy ők akkor megváltoztatták és teljes plexis lesz...sajnos ebben a nevetős pillanatában olyan szinten kibukott belőlem az a hányigeret keltő idegbetegség, ami nem jellemző rám, hogy nem odaillő szavakkal jellemeztem a nevelőt...aki csak tetőzte, hogy elfelejtette mondani, hogy rögzítik a hívást...na most telekommunikációban dolgozom, szóval utólag szólva, mégha rögzíti is nem jogos így, remélem jól tudom...
Kérdésem a következő, mit ártottam a férjemnek ezzel a magatartásal, van e joguk megszüntetni a mi kapcsolattartásunkat ezért, mert most rettentően megijedtem.Illetve nekik van e joguk így szándékosan provokálni az embert, egyrészt a fogvatartottat illetve engem. Milyen jogom van nekem és férjemnek? Hol és kinél élhetek panasszal? Mert rengeteg olyan provokáció volt az elmúlt hetekben, szine nap mint nap, amit nem írtam le...bár ugye az ő szava a másik ellen mit se ér...azért kérek segítséget, mert ennyi év és ennyi bv alatt, ahol volt és jártam még soha életemben nem tapasztaltam ennyire szándékos provokálást!És féltem a férjemet is, hogy nehogy elveszítse a fejét!
Köszönöm ha elolvassák és segítenek

Ameli2018 # 2018.11.05. 11:43

Jó napot! Látogatással kapcsolatos kérdésem lenne. Párom 2honapja a van bent Fegyházban.
Pont a gyermekünk születése előtt 2nappal vonult be, így még nem láthatta. Családi beszélőt egyenlőre, nem engedélyeztek neki.
A 2hos gyermekünk is Kapcsolattartó, meg is kaptuk a beszélő papírt, rajta van ő is.
Van valami esély arra, hogy bevigyek magammal legalább egy cumisüveget, cumit?
Köszönöm.

Dory5511 # 2017.07.03. 18:12

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne , hogy a barátom bekerült 3 hónapja a bv-be.
Egy hete le adta a kapcsolat tartóit meg irt az ügyésznek levelet, hogy engedélyezze.
Kb mennyi idő amíg válaszolnak rá?
Ha én nem voltam benne és nem tudok semmit az ügyről akkor meg fogjuk kapni a kapcsolat tartást?
Esetleg én tudok tenni valamit?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat

Donna333 # 2014.12.23. 22:13

Köszönöm szépen Madárcsicsergés77! Meg oldódott,engedélyezték hála istennek!

Madárcsicsergés77 # 2014.12.22. 21:47

Donna 333

Nem adják meg mindig az engedélyt, de ez ritkán fordul elő. Okait hosszú lenne leírni.
Szerintem bízzál benne, és a kapcsolattartási kérelmedet küldd el a BV-be.

Nincs esetleg szülő, vagy testvér aki felvehetné vele a kapcsolatot?

Ha gondolod add meg az email címedet, arra tudok jelezni ha kérdésed van ezzel kapcsolatban.

Donna333 # 2014.12.19. 12:27

Még egy kérdésem lenne,nem vagyok érintett az ügyben! Akkor biztosan meg fogom kapni a kapcsolattartási engedélyt? Csak az a kérdés,hogy mikor!!!?

Donna333 # 2014.12.18. 16:33

Madárcsicsergés77!

Köszönöm az információt!

Madárcsicsergés77 # 2014.12.17. 22:57

Donna 333

Közvetlen hozzátartozóval való kapcsolattartást a nevelő engedélyezheti, de van olyan börtön ahol a parancsnok külön engedélye is kell.

Közvetlen hozzátartozó lehet élettárs, jegyes, feleség, stb.
Mivel a barátnője vagy így ügyészi engedély kell, ha a fogvatartott előzetesben van. Van olyan eset, amikor nem engedélyezik a kapcsolattartás ( pl: ha érintett vagy az ügyben).

Mivel jön a karácsonyi szünet lehet, hogy januárba lesz rá válasz.
Én a helyedbe írnék a Bv. parancsnokának egy kérelmet. Így megtudod, hogy folyamatban van-e a kapcsolattartási kérelem! Ajánlott levélre küldenek választ neked.

Donna333 # 2014.12.16. 08:55

Köszönöm Madárcsicsergés77 az infót,megpróbálom! Az ügyvéd azt mondta nekem h az ügyésznél van a papír és az ő engedélyére kell várni, és h ez ügyben ő nem tud tenni semmit!!! Akkor most mit csináljak?????

Madárcsicsergés77 # 2014.12.15. 22:14

Donna 33

A nyilatkozatot már rég meg kellett volna kapnod. A BV. intézet általában 2 nap múlva továbbítja a levelet a postára. Kérd meg az ügyvédet, hogy szerezzen be egy kapcsolattartói nyilatkozatot, vagy írjál a BV. Parancsnokának, hogy ki a hozzátartozód, szeretnél vele kapcsolatot tartani. A nyilatkozat visszaküldése után engedélyezhetik a kapcsolattartást.

Donna333 # 2014.12.13. 20:21

Jó estét mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni,a barátom 3 hete előzetesben van,a 3.napon ki küldte nekem a kapcsolattartási nyilatkozatot amit azóta sem kaptam meg! Létezik hogy ennyi idő az elbírálás vagy valami más oka lehet! Az ügyvédünk szerint meg kell hogy kapjam.Kérdezem én hogy mikor végre!!! Már nagyon el vagyok keseredve! Előre köszönöm!

Csuta # 2014.11.29. 06:54

Kedves Agent Cooper!

Abszolút nullinformált vagyok ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, de jó ötletet adott. Nem tudtam, hogy ezt is lehet. Biztosan vannak a levélírásnál is feltételek.
Szimplán adjak fel egy levelet az egyik „telephelyükre”? Nyilván elolvassák átadás előtt.
Köszönöm szépen a választ, mert ezen az úton indulok majd el.

Szép napot és viszont üdvözlet!

Agent Cooper # 2014.11.27. 19:00

Kedves Csuta!

Miért nem ír neki levelet először?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Csuta # 2014.11.26. 13:55

Kedves Segítő!

Pár éve börtönben ül egy régi ismerősöm, azóta, illetve előtte egy évvel semmi hírt nem hallottam felőle a bűntettén kívül, korábban viszont együtt éltünk.
Egy másik ismerősöm azt mondta, hogy ahhoz, hogy meglátogathassam, neki kell "belülről" elindítania a folyamatot. Ő ezt különböző okok miatt nem fogja megtenni (szégyenérzet, illetve azért, mert nem hinné azt, hogy én elmennék) - én viszont meg szeretném látogatni.
Kezdeményezhetem-e én a látogatását, és ha igen, akkor hol és milyen úton? Szegedről van szó, I-es vagy III-as "telep"...
Tisztelettel köszönöm a válaszát!