Segítséget kérnék, Lopás Büntett


Dr. Jégember # 2014.12.01. 16:15

Erre a kérdésre mintha már korábban válaszoltam volna egy másik topicban..... Pár dologgal kiegészítve azt:

1./ A lopás hivatalból üldözendő bcs., mindegy hogy a szomszéd tett-e feljelentést vagy sem.

2./ Az önhibából eredő ittas/bódult állapot súlyosító körülmény.

3./ Nem kell ujjlenyomat, ha a lakás (saját) teli van tárgyi bizonyítékkal. (szomszédból származó tárgyak)

Ettől függetlenül ha nem a dolgok eltulajdonítása volt a cél, hanem "ittas állapotban történő értelmetlen gyűjtögetés" történt, akkor nem történt bűncselekmény, legalábbis lopás, de a rongálás (fal áttörése, stb...)még megállhat.

Üdv:
Dr. Jégember

MD89 # 2014.12.01. 11:06

Párhónappal ezelőtt,munka után be italoztam otthon és erős nyugtatókat és antidepresszánsokat szedtem be. Teljesen ki ütöttem magam,másnap épp h álltam a lábaimon.
Munka közben derengett h valami marhaságot csinálhattam, képek jöttek elő. Haza is mentem előbb, de addigra a szomszédom ki is hivta a rendőrséget. Abban a pillanatban úgy tünt, h este áttörtem hozzájuk, egy közös elválasztó beltéri ajtón(ugyan is ez egy lakás), és még egy gipsz karton falat is áttörtem. Vannak képek amikre emlékszem, de nem pont ez, ugyan is elég nagy mennyiségű cucc, kisebb nagyobb méretbe, a mirelit zöldségtől, karóráktol, a szexuális segédezközökig(12vibrátor) át került a lakásba,oly modon h azok el is voltak dugva rejtve!(durván 460.000 ft értékben)
Egészséges férfi ember vok, elhihetik semmi szukségem vibrátorokra. Szomszéd feljelentést nem tett, eddig legalább is,minden kár megtérult,meg került. A rendorség eljárást indított ellenem, és nem rég közölték h orvos szakértői vizsgálat lesz, mert ilyen állapotban nem lehettem képes. több zavaro tényező van, nyitott ajtok,erkély ajtok, több szomszéban buli volt. Nem kizárt h nem én tettem, v lehett hozza 100%ban közöm, de ha még is, milyen büntetésre számithatok?
Vegyuk figyelembe, ha az oros szakérto azt mondja h nem lehettem rá képes, vha igen akkor önkivuli állapotbban.

másik fontos, a nyomozok nem találták meg az ujj lenyomatom sehol, és az én lakásomban körbe se néztek!

Tudna segiteni valaki?börtön buntetésre számithatok?

Köszönettel

D