Zaklatás


Öreg Tölgy # 2015.01.22. 20:18

Oly annyira nem, hogy nem is a károkozó irányába volt a közlés, és nem is azzal az igénnyel, hogy a közlés címzettje mondja azt meg a károkozónak.

Fel sem merülhet önbíráskodás.

ObudaFan # 2015.01.22. 18:49

Zsarolás nem lehet, legfeljebb önbíráskodás lehetne, mert jogos vagyoni igényről volt szó (vagy minimum jogosnak vélt igényről), de ez még szerintem nem az a szint, hogy büntetőeljárást kellene indítani.

Stage # 2015.01.22. 18:04

Szerintem rendszeresnek kell lennie annak a zaklatásnak, szóval én nem félnék annyira. Ellenben ha üzenetben fenyegeted, és pénzt követelsz, az zsarolás. Ne kommunikálj vele, hagy a rendőrségre és a bíróságra a pénz behajtását.

kisbacskai # 2015.01.22. 12:34

Tisztelt Cím.
Segítséget szeretnék kérni egy zaklatás gyanúsítottja ként.2014.12.23.-án összetőrték az autómat majd a károkozó elhajtott a helyszínröl nem hagyva semmilyen elérhetőséget!Egy szemtanú leírása alaoján elkezdtem a facebook segítségével megkeresni mi a 30.ik megosztás után sikerrel járt jelentkezett a tettes.Emailban elismerte a károkozást.Közöltem hogy rendőrségi ügy,keresse a rendőrséget majd ők mondják hogyan tovább.Viszont további komunikációra nem volt hajlandó mi több profilját megváltoztatva próbált kibújni jogosnak vélt követelésem elöl.Legdurvább megnyílvánulásom az volt ha nem hozza a kárbejelentőt nem teszi zsebre mit tőlem kap!Illetve egy barátomnak nyilatkoztam egy hozzászólására,hogy az idén mér ugysem taposom ki a belét!Azt szeretném tudni hogy ez kimeríti e zaklatás vétségét és mire számíthatok?Válaszát előre is köszönöm!