Személyi szabadságot korlátozó rendőri intézkedés


kea4 # 2015.02.07. 00:16

Köszönöm!

Véleményem # 2015.02.07. 00:09

kea4

  1. A kaller azért kaller, hogy el tudja dönteni mikor indokolt ez az eljárás menet, hogy rendőrt hív. A feladatköre a munkája részben erről szól, hogy ezt el tudja dönteni.
  2. A rendőrség hatáskörébe tartozó dolog az rendben van, ha ezt közölték és állapították meg. Részükről valószínű ennyi. Mire fel követel pótdíjat a MÁV... az már a MÁV szabályozása a MÁV-val kell lejátszani.
  3. Nem valószínű, nem életszerű, próbálkozni lehet a való életben akár... de a kérdés értelmetlen.
Agent Cooper # 2015.02.04. 11:01

Kedves kea4!

A leírtak alapján a rendőrségi intézkedés jogszerűnek tűnik, viszont kérdésként merül fel, hogy a kalauz miért kért rendőri intézkedést. Szerintem így első körben bármiféle igénnyel a MÁV felé érdemes fellépni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kea4 # 2015.02.04. 08:16

Kedves Fórumtársak!

Vonaton a kalauz személyi igazolványt kér és kap a közalkalmazotti kedvezményes utazási igazolvány (12 ablakos A4-es papír a munkáltatótól) mellé. Majd úgy véli, hogy a kedvezménypapír "nem igazi", és telefonon rendőrt hív a következő állomásra. A rendőr az utast bekocsikáztatja a helyi kapitányságra, ahol az utast kikérdezik, az utazási igazolványt megvizsgálják, a munkahellyel telefonon egyeztetnek.

Mindent rendben találnak, köszönik az utasnak az együttműködést, és kap egy igazolást, miszerint tó-ig "személyi szabadságot korlátozó rendőri intézkedés foganatosítása miatt" a rendőrségen tartózkodott.

  1. Indokolt-e ilyen esetben a rendőrségi fellépés? A kaller kezében van az általa gyanúsnak talált papír, és a személyi igazolvány összes adata, esetleges további vizsálatra ez éppen elegendőnek tűnik.
  2. Abból, hogy a rendőrség mindent rendben talált, következik-e, hogy minden rendben van? Ugyanis a MÁV továbbra is követel midenféle pótdíjat.
  3. Ha egy utas felhívja a rendőrséget, hogy ő "úgy véli", a kalauz igazolványa "nem igazi", akkor a kallert is elviszik a vonatról?

Üdv:
KEA.