lehet e a Biztosítónak regressz igénye ?


Agent Cooper # 2015.02.12. 21:47

Nem feltétlenül, például ha idegen nyelvű nyilatkozatot írt alá...


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2015.02.12. 21:27

Ha egyszer elismerte az ittasságot, akkor igen nehéz lesz az ellenkezőjét igazolni ennyi idő után. Szerintem lehetetlen.

Agent Cooper # 2015.02.12. 20:55

Kedves ziziii!

Így első hallásra sem egyszerű az ügye, de olyan alapvető információk hiányoznak, ami miatt túl sok értelmes dolgot nem lehet válaszolni (hol történt a baleset, ki volt a felelős, ki fizetett kinek, stb.). A legjobban tenné, ha az ügyiratokkal felkeresné valamelyik ügyvéd kollégát.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ziziii # 2015.02.12. 08:38

Ûdv. Tisztelt Szakértõk! Azt szeretném kérdezni a hozzászóláshoz kapcsolódóan hogy 3év eltelte után hogyan tudom azt bizonyítani hogy nem volt ittas a baleset idején ha nincs semmi erre vonatkozò irat a kezemben. Csak a férjem által aláírt nyilatkozat,amit idegen ország lévén nyelv ismerete nélkül aláírt ,és a biztosító szintén arra a papirra hivatkozhat csak amit külföldrõl megkapott szintén ittasságot igazoló orvosi eredmények nélkül csak az elismervénnyel a kezükben. Ez elegendõ lenne a regressz igényük érvényesítéséhez ? Több helyen olvastam ,hogy vérvételre állítják elõ és azok az adatok a mérvadók itt ilyen nem történt az ittasságot nem vizsgálták aláíratták és kész.Hogy tudom ennek az ellenkezõjét bizonyítani ? Köszönettel vàrom segítségüket.


Tisztelt Szakért?k!lehet e a biztosítónak regressz igényt érvényesíteni ha az ittasságot nem vizsgálták?

ObudaFan # 2015.02.12. 06:02

Mármint a kötelező felelősségbiztosításra fizetett valait a biztosító? Ilyen tényállás mellett szerintem neki kellene azt bizonyítania, hogy mégsem volt ittas.

ziziii # 2015.02.11. 13:30

Tisztelt Szakértők!Szeretnék érdeklődni férjem 2012 febr.külföldön egy vasúti átjáróban a sínek közé csúszott autójával. A szondafújást megtagadta,és vérvétel sem történt.Aláírattak vele egy papírt /tolmács nélkül/hogy elismeri az ittas vezetést? az adott országban nem vezethetett 10 hónapig és pénzbüntetést is fizettünk.mivel nincs véralkoholszintről adat,külföldön történt,kérhet e a biztosító 1500000Ft-ot mint regressz igényt?


Tisztelt Szakért?k!lehet e a biztosítónak regressz igényt érvényesíteni ha az ittasságot nem vizsgálták?