Házassági / szerelmi csalás


MiRa0512 # 2015.03.02. 19:08

Az orvosi papírokat biztosan megtaláljuk. Tanúk vannak rá, hogy csak párszor találkoztak. A feljelentés és a visszavonásának a másolata nálunk van, a feladóvevény hozzácsatolva. Az utalások mellett szerepel megjegyzésként, a szeretlek, csókollak, légy a feleségem, stb. sorozatban. Az elég egyértelmű, hogy semmi pénze, vagyona nem maradt a házon kívül, de ott a NAV és egyéb tartozások is. Megvan a menyasszonyi ruha is, amit neki vett, illetve facebook üzenetek, hogy mikor lesz az esküvő, amit végül visszamondott a lány. Azt gondolom be is voltak jelentkezve a hivatalba. Az öccséék tanusítani tudják a történteket, ők mellette voltak. Nem hisze, hogy a pénzből még maradt volna neki, nem is az a fő cél, hogy azt visszaadja, nem számítunk rá, inkább az, hogy feleljen a tetteiért. Most is csak azért akar bemenni a házba, mert volt egy befizetett hétvégéjük, és neki az kell. Az nem érdekli, hogy a "szerelme" meghalt.
Mit jelent a nem kevés költség? Miután nem nagyon számíthatunk szerintem az összegre, nem tudom mennyi az, amiért még megéri belevágni a perbe.Nekünk az adósság maradt, így is épp elég. Mi kellhet még a bizonyításhoz?
Nagyon köszönöm

Agent Cooper # 2015.03.02. 13:07

Kedves MiRa0512!

Igen, ez csalás, de nagyon nehéz lesz bizonyítani, nagyon ütős feljelentést kell írni, és mindenképpen szükségesek még bizonyítékok is. Én mindenképpen tennék feljelentést, viszont polgári pert is indítanék, mert talán a polgári perben nagyobb eséllyel vennék zár alá a megmaradt vagyont.
Arra számítson, hogy nem kevés költsége lesz.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

MiRa0512 # 2015.02.28. 18:07

Sziasztok.Szeretnék választ kapni, hogy az alábbi esetben büntethető e, illetve mire számíthat az elkövető.

Apósom 59 évesen meghalt.3 éve váltak el anyósomtól. Psziciátriai kezelés alatt állt utána. 4 gyerekük van, az egyik kiskorú. 2012.11.09-én társkeresőn ismerkedett megy egy akkor 21 éves nővel. A nő szerelmet és házasságot ígért neki. megismerkedésük után 10 nappal, már 6,6 millió ft-ot utalt a nő számlájára, több részletben. 2014.03.29-én apósom feljelentette csalás miatt, mivel elfogyott a pénze, nem tudott utalni, így azt mondta neki a nő, elhagyja. A feljelentést 5 nap után visszavonta, mert elismerte, hogy ez az ő hibája, nem szeretné vele terhelni a hatóságot. Eddig az időpontig 22 650 000 ft-ot utalt a nő számlájára. A találkozások száma nem haladta meg az évi 3-5 alkalmat. Tavaly augusztusra ki volt tűzve az esküvő időpontja, de a nő visszalépett, mondván még korai.Miután két ingatlant még eladott a maradék időben, és ezek ára sincs meg, valószínűsíthető, ezt is a nő kapta meg. Így összesen kb. 40 millió ft-ról beszélhetünk.Ehhez a folyószámlához nem férünk még hozzá, a feljelentésig viszont ki volt nyomtatva az összes folyószámlakivonat,ami a kezünkben van. A többi a hagyatéki tárgyalásig feltételezés. A 25 000 ft gyerektartást nem fizette, mondván nincs pénze. Maradt utána 500 000 ft adótartozás, mivel vállalkozó volt és nem fizette a járulékokat. Az autóra maradt 100 000 ft kötelező tartozás. Ez az amiről egyelőre tudunk. Bankszámlája 0-ás. Nem tudjuk mire számíthatunk még. A nőt szeretnénk feljelentei, mert a csalás számunkra egyértelmű. Mire számíthatunk? Nagyon köszönöm a segítséget.