Sikkasztás


lobi81 # 2015.04.06. 06:39

Először is nem azért írtam ide,hogy bárkivel is leálljak vitázni vagy valaki gúnyos beszólásait,megjegyzései hallgassam,mint ahogy szerintem senki más sem azért ír ide be.
Ha valaki ezen kívül nem tud értelmesen hozzászólni a témához,azt megkérném,hogy máshol élje ki magát.

Hogy hová vagy meddig akarom??...Addig ameddig olyan szervhez nem kerül,aki rendesen jár el az ügyben.

Elég egyértelmű szerintem a történet és természetesen,hogy pont van mindenhol,mert nincs kérdés abban,hogy mi történt.A kérdés itt arra vonatkozott,hogy ha valakinek,jelen esetben nekem igazam van,minden bizonyíték az igazat bizonyítja,de a helyi nyomozóhatóságok valamilyen oknál fogva mégis más eredményt produkálnak,olyan esetben mit lehet tenni,kihez,hová lehet fordulni?

Bár lehet nem volt elég egyértelmű a dolog egyeseknek.
Pótmagánvádat adtam be.Az elsőfokú ítélet felmentette az alapján,hogy nem lehetett kétségkívül állítólag bizonyítani,hogy az ingóságok rá lettek bízva.
Természetesen a fellebbezést adtam be a megadott határidőn belül.
Mondjuk o.k,hogy a rábízást nem lehet bizonyítani,de ezt nem is firtatta senki,nem is ezt akartuk bizonyítani,nem ez volt a kérdés vagy a probléma,hanem az,hogy elvitt mindent.
A másik indoklás pedig a már említett ellentmondás egy műszaki cikk típusát illetően.
Itt a problémám csak az,ahogy azt már említettem,hogy sem az emaileket,sms-eket,sem pedig a hangfelvételt nem vették figyelembe- a tanúk vallomását nem is említettem-,valamilyen oknál fogva,ahol sokszor elmondja teljesen nyíltan,hogy igen én csomagoltam össze,én költöztettem el a cuccokat,én adtam el,stb.

lobi81 # 2015.04.03. 15:23

Először is a gúnyos hozzászólókat megkérném,hogy tartsák meg maguknak az irományokat!
Ha valaki végig olvassa amit leírtam,én azt gondolom annak teljesen világos a történet és totál mindegy,hogy a gép milyen típusú volt.A szómenésről meg csak annyit,hogy nyilván valamennyire részletesen kell leírni a történetet,hogy világosan lehessen látni,dönteni ide vagy oda,válaszolni,segíteni.
Nem azért írtam ide,hogy leálljak vitatkozni bárkivel is.
A rendőrség átadta az ügyet az ügyészségre miután beadtam a hangfelvételt...
Nekem csak azt kellett eldöntenem,hogy polgári eljárást kérek vagy büntetőt.Én az utóbbi mellett döntöttem.
3 napon belül adtam be természetesen a fellebbezést az elsőfokú ítélet után.
Mivel 100%-ban igazam van és majd mindenem oda lett,így addig megyek,ameddig csak lehet.Azért is írtam ide,hogy hát ha tud valaki valami okossággal még segíteni.

folyami géb # 2015.04.03. 08:08

"A helyi járási bíróságra került az ügy,büntető eljárást kértem".

Ha jól sejtem, ez annak a virágnyelven való mmegfogalmazása, hogy vádat sem emeltek az ügyben, hanem te léptél fel pótmagánvádlóként a bíróság előtt. Mondjuk erre utal a kérdésed is, mert ha közvádra folyna az ügy, akkor nem rajtad múlna a folytatás, hanem elsősorban az ügyészen.

Viszont így sem nagyon értem: volt egy felmentő ítélet. Gondolom, azt a vádlott tudomásul vette. Te - mint pótmagánvádló - vagy tudomásul vetted, vagy fellebbeztél (ha három napot tartottál fenn, az is letelt már). Előbbi esetben az eljárás már befejeződött, utóbbi esetben pedig egy eljárási fok van hátra a törvényszék előtt. Hová és hogyan akarod még folytatni az ügyet?

groszfater@gmail.com # 2015.04.03. 07:43

elolvashatnád, megtudnád, hogy bizony-bizony megette a közismert kecske a káposztát...ami tulajdonképpen felültöltős volt.

Sherlock # 2015.04.03. 07:32

Szerintem igazad van ebben az ügyben és így tovább! Bár nem olvastam, de ha ennyit írtál, akkor biztos igazad van.

groszfater@gmail.com # 2015.04.03. 07:28

félelmetes !
félelmetes ez a szómenés, valószínűleg az ügyvéded is ez elől menekül el !

lobi81 # 2015.04.03. 04:11

Tisztelt Fórumozók!

Albérletbe költöztem az exem barátnőjének a lakásába.Az ex intézte az egészet én a barátnőt nem is ismertem.A barátnő külföldön dolgozik,alig jár haza,egy évben talán egyszer.Én nem is találkoztam a barátnővel csak 1szer.Az ex kapta meg a lakás kulcsát ő másoltatott nekem is,szabad bejárása volt.Az exnek saját háza van abban a városban,közismert személy,saját üzlettel.
Szakítottunk pár hónap után,de mivel igen erős benne a felelősség tudat,hogy ő ajánlott engem és mivel elég jómódú nem lehetett arra gondolni,hogy bármit is elvinne ami az enyém,így nem volt probléma,hogy a szakítás után maradt nála kulcs.Sőt,külföldön kaptam munkát és ő elvállalta,hogy néz a lakásra,vigyáz mindenre.Senki másnak nem volt kulcsa a lakáshoz.Édesanyám nem nagyon jár fel a városba,beteg.Kiutaztam,pár hétre rá írt egy sms-t az ex,hogy kidobálja a cuccaim,ha nem megyek értük.
Persze haza szóltam,édesanyámnak,hogy valahogy oldja meg,hogy a cuccaim hozzá kerüljenek.
Betegsége ellenére ő is megkereste az exet,de neki már azt mondta,hogy csak egy bizonyos összeg fejében ad vissza mindent.
Jelzem,ha nem mindenemről,csak mondjuk egy tv-ről lenne szó hagyom az egészet,mert azért felesleges ügyvédet fizetni és stb.De sajnos az elmúlt 30 évemből minden a lakásban volt,szó szerint mindenem.
Odáig jutottunk,hogy mikor hazajöttem feljelentettem nagy értékű sikkasztásért.Kettő nap múlva,minden nyomozati cselekmény nélkül a rendőrségről kaptam egy elutasító határozatot miszerint mi élettársak voltunk,vagyonközösség jött létre,én tartozok neki,így joga volt elvinni mindent.Már a határozat is tele volt ellent mondásokkal,az egyik sorban még leírták,hogy együtt éltünk,pár sorral lejjebb leírták mindkettőnk címét,hol élünk.
Sok harcba telt mire elértem,hogy újra vizsgálják az ügyet.Ekkorra szerencsére az sms-ek,emailek,tanúkon kívül egy 20 perces hangfelvétel is a rendelkezésemre állt,ahol az ex elmondja jó párszor közvetve illetve közvetlenül is,hogy ő vitte el a cuccaim.De persze ez kiderült a korábban nekem írt leveleiből is,ott is világosan leírta nem egyszer,világosan.
A szembesítésen már azt mondta,ő nem vitt el semmit,miután szakítottunk a lakásban sem járt.Persze ennek ellentmondanak a levelek,sms-ek amiket írt.
A rendőrség 2 évig húzta a dolgot,megpróbáltak számtalan módon akadályozni.Például a hangfelvételt -és egyéb bizonyítékokat sem!-át sem vették tőlem, a megyei ügyészhez kellett elmennem és neki beszámolnom az ügyről,helyzetről.
A helyi járási bíróságra került az ügy,büntető eljárást kértem.
A bíróságon már úgy nyilatkozott az ex,hogy mindent vissza adott.
Minden bizonyíték ellenére felmentették az exet,arra hivatkozva,hogy nem bizonyítható ,hogy rá lettek bízva a dolgok illetve,hogy a tanúk egyike az egyik vallomásában felültöltős a másikban elöltöltős mosógépre emlékezett.Jelzem ez volt olyan 3 éve,ez a tanú csak a teherautót vigyázta,hogy ne kelljen nyitni-zárni azt és nem is fiatal már.
Fellebbeztem.
Most már ott tartunk,hogy az ügyvéd sem nagyon akarja ezt csinálni,gondolom neki is világos,hogy helyi szinten esélytelen a dolog,mert sok az ex ismerőse sajnos mindenhol.
Ilyenkor mit lehet tenni,hogy máshol tárgyalják az ügyet vagy egyáltalán akármit is???Találhatok-e olyan ügyvédet akit egy kis akadály nem késztet meghátrálásra???

Köszönettel:Lobi