Gáz - riasztó fegyver


Metros # 2015.04.29. 08:45

Szerintem ha folytogatva rátámadnak az emberre, miközben életellenes kijelentéseket tesznek, akkor a használata megfelelő, és indokolt volt.

Kérem, hogy ne a igazságot próbáljunk tenni, hanem legyenek szívesek a kérdésre válaszolni! Köszönöm!

Metros # 2015.04.28. 21:20

Sziasztok!

Volt egy gáz-riasztó fegyverem, amelyre a magyar rendőrség viselési engedélyt is adott. Egyszer egy önvédelmi szituációban kellett használnom, ami miatt rendőrségi eljárás indult ellenem (a mellettem kiálló tanúvallomás ellenére). Az ügy jelenleg is tart, és bár a súlyos testi sértés kísérletét módosították garázdaságra, ez is a viselési engedély visszavonásához vezetett. Leghamarabb akkor kaphatom vissza, ha a büntetőeljárás felmentéssel zárul. De sajnos annak ellenére, hogy papíron létezik a jogos önvédelem, és ez valóban az volt, sajnos azt mondták, hogy egy próbára bocsájtásra számíthatok. Ebben az esetben a próbaidő leteltét + minimum 3 évet kéne várnom a viselési engedély visszakapására - ha jól tudom.

Valahol olvastam, hogy lehetőség van EU-s országban is megkérni, és utána egy nemzetközi viselésit szerezni. Ezzel esetleg hamarabb juthatok újra engedélyhez? Valaki tud konkrétumot (melyik országba lenne érdemes, mennyi idő, ebben az esetben is meg kell-e várni a büntetőeljárás végét, stb...)?

Illetve a másik kérdés, hogy a mellettem kiálló tanúvallomás esetén mire számíthatok? Nem volt még ügyem korábban a hatóságokkal...

Az eset közel egy éve történt, áprilisban pedig a rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást, azóta nincs egyéb hír.

Köszi előre is!