Gyermektartás miatt börtön


ius latratus # 2015.05.18. 12:39

hello

Business Law
;)

hello

fekete mamba # 2015.05.18. 12:20

Még hogy én akarok bárkit is abortuszra kényszeríteni, Te normális vagy???!!! Aki ismer engem, és a véleményemet, az tudja, hogy a legutolsó, amit tennék, hogy bárkit is abortuszra buzdítsak...

fekete mamba # 2015.05.18. 12:16

mamamacoka!

SENKIT nem akarok abortuszra kényszeríteni, és szerintem rendben is lenne az, hogy a férfiaknak kötelességük vállalni a gyereket!Ha a nőknek is kötelességük lenne! De jelenleg a nőknek NEM kötelességük felelősséget vállalni, nyugodtan szexelhetnek felelőtlenül, védekezés nélkül, aztán mehetnek abortuszra. Azaz ők elmenekülhetnek a szexuális aktus következményei elől az aktus után is, míg a férfiaknak erre nincs lehetőségük! Most akkor döntsük el, hogy vagy mindkét nemnek legyen erre lehetősége, vagy egyiknek se(Én utóbbira szavazok.), de az nem megy, hogy csak csak a nőknek van erre lehetőségük, a férfi gyerekvállalásáról meg dönt a nő önkényesen! A nőknek is joguk van védekezni, és nekik sem kötelező lefeküdni senkivel!

pohicop # 2015.05.18. 07:30

Valahol olvastam pedig, hogy indokolt esetben a szülő aki a gyermektartást megkapja elszámoltatható, hogy mire költi azt. Gyámügyes törvénykezések között. Gondolom az indolt eset az ha a másik szülő fizet 40.000 gyerektartást a gyerek meg csont sovány, éhezik és kilóg a lába a lukas cipőből.

fekete mamba # 2015.05.18. 06:07

mamamacoka, Te félreértettél valamit, én soha nem kerültem ilyen szituációba, és ha mégis megtörténne, vállalnám, mert ez a normális. Csak fel vagyok háborodva azon, hogy ez a nőkre nem vonatkozik...

Immaculata # 2015.05.18. 06:01

Ezért tudjuk leírni, hogy Kr.u.2015.

Nem, nem ezért. Hanem azért, mert elváltak a férfi-női szerepek eddig.

Az döntené végleg romba a világot, ha a hímsoviniszták utat törhetnének maguknak.

ius latratus # 2015.05.17. 19:14

Az.
Férfisovinizmus.
Ezért tudjuk leírni, hogy Kr.u.2015.
A francos egyenjogúságos-szivárványos, degeneráltakra szabott világ már úgysem bír el újabb kettőezer esztendőt.
Mert vagy magát falja fel (lásd:Róma), vagy jönnek majd a roppant germán hadak...

On

fekete mamba # 2015.05.17. 15:13

"neked pedig annyit mondok, ha te egyoldalúan nem akarsz gyerekeket, akkor egyoldalúan gondoskodj róla, hogy be legyél biztosítva"

Ebbe az is beletartozik, ha megkérdezem, hogy ő védkezik-e. NEM KÖTELES, de ha úgy dönt, hogy nem, akkor közölje! Ha nem akarok gumit használni, de ez a nőnek nem felel meg, közölheti! Ha nem teszi, akkor nem szegény ártatlan, a patriarchátus áldozata, hanem aljas csaló!

Ahogy topiknyitó exfelesége is, ő nem azért, mert rákényszerítette magát a gyereket az apára, hanem azért mert ő meg ellenkezőleg, elveszi a gyereket az apjától, de a pénz kell neki.

"Tudod mikor lesz egyenlőség ? amikor törvény írja majd elő, hogy minden azonos végzettségű nő és férfi azonos munkáért azonos bért kap!"

Ez most is így van. Ha a gyakorlatban mást tapasztalsz, fordulj bírósághoz, arra való.

"Amikor törvény írja elő majd, hogy a parlamentben a férfi és női képviselők aránya 500-50% lesz ! és minden más érdekképviseletben is!

Amikor a mindenkori kormány ugyanannyi férfiból és nőből állhat !"

Ez meg a választáson dől el, a választók akarata szerint.

Szóval kedves Topiknyitó, én továbbra is arra buzdítalak, hogy legyél elvhű, és mondd meg a női bírónak, hogy kapja be, Te inkább ülni akarsz, vagy ha ez nem tetszik a volt feleségednek, akkor legyen szíves ő is normálisan viselkedni, de amíg a nő nem teljesíti, amit kell, addig Te nem is fogsz fizetni!

mz72 # 2015.05.17. 12:55

Kozben valamibol nekem es eletben kell maradnom,arrol nem tehetek hogy az elozo munkahelyrol meg nem fizettek ki,en hova menjek sirni,hogy nemtudok megelni,pedig a gyerekek az enyemek is.Nekem ki ad segelyt?Az en problemam kit erdekel?Senkit.Hat roviden ennyit a ferfi es a no egyfoma jogairol.

mz72 # 2015.05.17. 12:45

Itt nem merul fel veletlenul anyuka buntethetosege akkor,amikor szandekosan es tudatosan nem jelzi,hogy az egyik gyerek utan mar nem jogos a tartasdij?Vagy amikor szandekosan felrevezeti a rendorseget es a birosagot amikor azt allitja,hogy nem fizetek tartasdijat majd amikor kiderul,hogy megis fizettem akkor elismeri es alairja,hogy igen megkapta?
Es akkor meg arrol nem is beszeltem,hogy mennyi lejaratast es kellemetlenseget okozott ezzel az egesszel.Ot nem kellene felelossegre vonni?
Es az korrekt,hogy Ugyeszno Birono es egy szinten no aki a szamitogepbe ir van jelen a targyalason?Ti Nok mit szolnatok a ti esetetekben akkor,ha csak ferfi lenne a targyalason?

mz72 # 2015.05.17. 12:35

Tisztelt Bori Bori!
Koszonom velemenyed!
Nekem,mint erintettnek mas a velemenyem.Koteles vagyok fizetni a tartasdijat,de mint a targyalason kiderult ahhoz mar nincs kozom,hogy anyuka azt mire kolti,nincs jogom elszamoltatni anyukat.Ha anyuka azt mondja,hogy a gyerekre koltotte,akkor az ugy van es kesz.Szerinted ez korrekt igy?.Ket evig ugy fizettem az egyik gyerekre,hogy mar nem jart iskolaba,anyuka ezt elfelejtette jelezni a birosag fele(en nemtudtam,mert koztem es a gyerekek kozt evek ota nincs kapcsolat).Nemcsak hogy semmi kovetkezmenye ennek,de a jogtalanul felvett penzt sem kerhetem vissza,mert anyuka azt mondta,hogy a gyerekekre koltotte,igy nem kovetelhetem vissza.Anyuka eloadta magat a birosagon majd kesobb a rendorsegen,hogy nemtudnak megelni mert nem fizetek tartasdijat.Engem tobb alkalommal kihallgattak,bemutattam a papirokat amin a tartasdijak levonasa volt,mert igen fizettem tartasdijat.Anyuka ezeket elismerte.alairta hogy ezen osszegeket megkapta.Ezzel okafogyotta valt az egesz ugy.De nem lett itt vege,mert volt 3 honap,amikor nem volt munkaviszonyom.En mindent megtettem,hogy munkat talaljak,de nem sikerult.Am T.Ugyeszno ugy gondolta,hogy nem tettem meg mindent annak erdekeben,hogy tartasdijat fizessek,mert nem jelentkeztem be a munkaugyi kozpontba allaskeresonek.Amit csak azert nem tettem meg,mert jaradekra nem voltam jogosult es az elso papir amit alairatnak veled az az,hogy sajat magad gondoskodsz az allaskeresesrol.Tehat egy felesleges kor lett volna.
Ezert kaptam 6 honap felfuggessztettet.
Most olyan helyzetben vagyok,hogy elozo munkahelyem nem akar kifizetni,iden marcius 26-an itelet szuletett egy masik munkahelyem ugyeben,aminek eredmenyet meg nemtudom(az itelethozatalon nem voltam ott).Nekem szallast kell fizetnem,mert sajat lakasom mar nincs.Ami volt azt a gyerekeimnek ajandekoztam,majd el lett adva,ara a gyerekek gyamugyi szamlajan van.Anyuka ugy kapja meg evek ota a neki nem jaro tamogatasokat,hogy eltitkolja a veluk egy lakasban elo testveret,aki szinten keres.Ez tobb targyalason is elhangzott,de senki nem foglalkozik vele.
Egyebkent mi a valoper alkalmaval egyezseget kotottunk anyukaval,mely szerint korlatlan a gyermeklathatas es 50% a tartasdij.Nem a birosag itelkezett igy,csak jovahagyta a mi egyezsegunket.Ez szo szerint igy van az iteletben.Na most,ha az egyezseg egyik oldalrol felbomlik(kb.3 eve semmi kapcsolatom nincs a gyerekeimmel) akkor en koteles vagyok betartani az egyezseg masik felet??A T.Birosag szerint igen,szerintuk fizessek tovabb,megpedig a sajat tartasom rovasara is.Szerintetek jol van ez igy??
Ilyenkor egyforma jogai vannak anyanak es apanak??

fekete mamba # 2015.05.17. 10:20

KBS, kivételesen 100%-ban egyetértünk. Csak akkor ez vonatkozzon már a nőkre is...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.17. 08:32

Azzal feküdj le, akivel gyereket is vállalnál. Ennyi.

fekete mamba # 2015.05.17. 06:22

"Az a nő a gyerektartás mellékeleteként hozzájut egy gyerekhez is. Az a gyerek rúg, harap, ordít, kiabál, hány, büdös. Egyébként édes tehernek hívják. "

Nem mindegy???!!! A férfi nem akarta, és jóhiszeműen azt hitte, hogy a nő tablettát szed. Innentől kezdve a férfi szándékos csalás áldozata.

Bori Bori # 2015.05.16. 18:28

Az a nő a gyerektartás mellékeleteként hozzájut egy gyerekhez is. Az a gyerek rúg, harap, ordít, kiabál, hány, büdös. Egyébként édes tehernek hívják. Szóval nem állítanám, hogy tiszta, tehermentes jövedelemhez jut.

fekete mamba # 2015.05.16. 18:18

Hát igen, hűha, például fel lehetne tenni a kérdést, hogy azon nőket, akik határozottan állítják, hogy tablettát szednek miközben nem, és az a szándékuk, nem eshetőleges, hanem egyenes szándékuk, hogy teherbe essenek,és a pasit átverve gyerektartást kapjanak, milyen arányban ítélik el jelentős értékre(18 évre vetítve akár az ötmilliót is meghaladhatja az érték)elkövetett csalás kísérletéért??!!

Bori Bori # 2015.05.16. 18:10

Hűha.

fekete mamba # 2015.05.16. 18:09

"a férfiaknak is vannak jogaik, joguk van pl. gumit használni. "

A nőknek meg tablettát szedni cseszd meg, Te nősoviniszta!Ráadásul a nők látják rólunk, hogy húztunk-e gumit, és ha nem, és ez nem tetszik nekik, akkor nem fkszenek le velünk, mi viszont nem tudjuk, hogy ők tényleg szednek-e tablettát, elhisszük nekik, aztán vagy hazudtak, vagy nem!!!

"Ha nem teszik, és összejön a gyerek, azért felelősséget kell vállalni"

Csak a férfiaknak, a nőknek meg nem kell egyáltalán felelősséget vállalni, igaz???!!!

"nem lehet a nőktől elvárni az abortuszt, arról csak a nők dönthetnek."

Akkor ők se akarják elvárni a mi pénzünket, mert arról meg mi dönthetünk! Ha megszüli a gyereket, pedig a férfi közölte, hogy nem akarja, akkor ez innentől a nő magánügye, oldja is meg, ne akarjon egy olyan férfit lehúzni, aki NEM AKART gyereket!

etke # 2015.05.16. 16:32

A férfiak diszkriminálását emlegetőknek: a férfiaknak is vannak jogaik, joguk van pl. gumit használni. Ha nem teszik, és összejön a gyerek, azért felelősséget kell vállalni, nem lehet a nőktől elvárni az abortuszt, arról csak a nők dönthetnek.

Bori Bori # 2015.05.16. 15:32

A tartásdíj nem a volt feleségedé, hanem a gyereked ellátásának költsége. Illetve annak egy része. Tedd össze a kezed, hogy csak ennyit kell rá áldoznod, az anyja biztos rászánja az összes jövedelmét.

Én azt látom, hogy folyamatosan kibúvót keresel, hogy ne kelljen fizetned.

ObudaFan # 2015.05.16. 10:13

Ne hagudj, de ez egy marhaság.

fekete mamba # 2015.05.16. 07:21

Szerintem ne fizess, inkább ülj,elvből is, illetve fordulj az Alkotmánybírósághoz, végső esetben Strasbourghoz. Rajtunk pasikon behajtják a gyerektartást, börtönnel fenyegetve, miközben a nők bezzeg mehetnek abortuszra, és még a feministáknak van képük azt állítani, hogy a nőket diszkriminálják... Ha a nőknek joguk van ahhoz, hogy ne akarjanak egy gyerekről gondoskodni, akkor Neked is jogod van hozzá, akármit mond a bíróság, vagy az az idióta, aki ezt a törvényt hozta!!!Mondd csak meg a bírónak, hogy lesz@rod, Te nem akartad azt a gyereket, és inkább ülsz!!!:@

http://www.jogiforum.hu/publikaciok/612

Ui: Még mielőtt bárki félreértené, alapvetően azon az állásponton vagyok, hogy MINDKÉT fél köteles a felelősséget vállalni, a linkelt szerzővel ellentétben, aki szeintr egyik sem, ezért ellenzem az abortuszt is. De amíg a nőknek joguk van az abortuszhoz, addig a gyerektartás megtagadása elvi kérdés, úgyhogy arra buzdítalak, hogy NE fizess!!!

ObudaFan # 2015.05.11. 21:22

Elmaradt gyermektartásom nincs,mert kiszámoltak ugyan egy összeget,ami szerintük elmaradás,de ezek olyan hónapok voltak,amikor nem volt munkahelyem ès igy jövedelmem sem,amiböl fizettem volna.

Ettől még amíg a bíróság nem szállítja le a tartásdíjat, addig az a tartozásod, ami megítélt a bíróság. Tehát azzal barátkozz meg, hogy ezekre a hónapokra van elmaradásod. Az más kérdés, hogy arra meg lehet próbálni hivatkozni, hogy maga a bűncselekmény nem valósult meg, mert nem önhibádból nem fizettél, de nagyon úgy tűnik, hogy a bíróság nem így látta.

Meddig tudom húzni az időt,hogy ne kelljen leülnöm a büntetèst?

Az elsőfokú ítéletig. Ha addig megfizeted a tartozásodat, akkor nem vagy büntethető.

mz72 # 2015.05.11. 12:04

Köszönöm szèpen válaszod!
Elmaradt gyermektartásom nincs,mert kiszámoltak ugyan egy összeget,ami szerintük elmaradás,de ezek olyan hónapok voltak,amikor nem volt munkahelyem ès igy jövedelmem sem,amiböl fizettem volna.Ezekre a hónapokra is a válásnál megitèlt összeget számolták ki ès megkèrdeztèk,hogy ezt az összeget kifizetem-e,mert ha igen,akkor nem kapom a 6 hónapot.Mivel nemtudtam kifizetni megkaptam a 6 hónapot de visszamenőleg nem kell fizetnem,csak az itèlet napjától folyamatosan.Most a volt munkaadóm miatt anyagilag bajban vagyok(nem akar kifizetni) ès emiatt nem fogok tudni gyt- t fizetni.Meddig tudom húzni az időt,hogy ne kelljen leülnöm a büntetèst?A tartozás ellenère nem az a cèlom,hogy ne fizessek,hanem hogy halasszam addig,amig èn helyreállok.Mennyi idő kell ahoz,hogy èletbe lèpjen a büntetès?

noilar # 2015.05.11. 10:31

Ha a felfüggesztés időtartama alatt van olyan bűncselekményed ami miatt letöltendőre ítélnek akkor a felfüggesztettet is letöltetik veled.

Az a bűncselekmény lehet a tartásdíj elmulasztása is újból az új időszakra.
Azaz ha az asszony nekilát téged feljelenteni, akkor nagyon esélyes hogy újabb büntetőügyed lesz. Ebben mint visszaesőnek kinéz a letöltendő...

Ha követelésed van az asszonnyal szemben akkor arra adj be FMH-t, illetve indíts pert. Beszámíttatni ezt nem fogod tudni, csak ha megnyerted és a végrehajtó tőle vonja és te abból fizeted a tartást.

Erősen javallott egy ügyvéd, mert ha elkezded fizetni a gyerektartást akkor is össze vissza könyvelgethetik a jelentős régi tartozásodra tekintettel.
Tehát nem mindegy hogyan fizetsz, és hogyan törleszted a régi tartozást (erre nem kéne fizetni), az új tartozást (ezt kéne lefogyasztani apránként), és a jelenlegi tartásdíjat (ezt meg folyamatosan fizetni).


noilar