Hamisan vádol! - Sürgős


noilar # 2015.05.15. 10:03

Nagyon tenni mit nem tudsz, meg kell várni hogy megtegye a bejelentését, tanú/gyanúsítotti vallomását.

Amit tehetsz, az az hogy a vele kapcsolatos nyilatkozataidra figyelsz, amit még lehet próbálj emlékezetből lejegyezni ki mikor mit hallott tőled vagy ettől az embertől, mikor milyen számokról mentek a telefonbeszélgetések, hogy tudj majd védekezni és azokhoz minél konkrétabb adatokat tudj megadni.


noilar

bela.legeny # 2015.05.15. 09:28

Sziasztok!

Mint arról nem rég értesültem, közeli rokon házaspár több embertől az interneten keresztül milliós pénzösszegeket csalt ki.

Ezért többen feljelentették tudomásom szerint.

Mint kiderült, az egyik sértettet ismerem, bár csak köszönőviszonyban vagyok vele. Ez a sértett kinyomozta a közeli ismerősöm lakcímét és személyes adatait. Ez alapján tette meg a feljelentést. A közeli ismerős azt hiszi, hogy "én árultam" el, mert amikor a sértett rájött, hogy én és a "csaló" között rokoni kapcsolat van, megírta ezt a közeli hozzátartozómnak e-mailben és ebből az a kép alakult ki a hozzátartozóm fejében, hogy én "nyomtam fel"

Ezért telefonban azzal fenyeget, hogy megvádol ő és a felesége is azzal, hogy a dolgairól tudtam, tehát én is bűncselekményt követtem el, a beszélgetést azzal zárta, hogy ha ő ül, akkor én is üljek, mert áruló vagyok.

Természetesen feltűnt pénzszóró/pazarló életvitelük, de nem kérdeztem rá soha, hogy mivel foglalkoznak, pontosan azért, mert sejtettem, hogy -mivel egyiküknek sincs munkahelye - lehet valamilyen nem legális módon szerzik a pénzt. de konkrétumokat soha nem mondtak, nem is kérdeztem.

Természetesen nincs semmilyen tárgyi bizonyíték, hangfelvétel, bármi, csak az, hogy valószínűleg a házaspár a gyanúsítás során ezt el fogja mondani a nyomozóknak.

Felhívtam a figyelmüket a hamis vádra, de nem érdekli őket. A közeli rokon többször volt kezelve pszichiátrián skizofrénia, bipoláris zavar, paranoid téveszmék miatt, tehát szerintem nem hat rá a hamis vád visszatartó ereje.

Mire számíthatok a nyomozás során?

Mit tehetnék? Gondolkoztam azon, hogy esetleg lehet-e gondnokság alá helyezni, és én elindíthatom- e?