Mire számíthatok?


Öreg Tölgy # 2017.03.15. 06:33

Kedves vadsuhanc,

az addig szép és jó, hogy "a lopás törvényi tényállásában megkívánt idegen dolgot soha, semmilyen körülmények között nem tulajdonítottam el", de utána - és ezt biztos Te tudod legjobban - előállnak majd a bizonyítékokkal, és akkor ez már feltehetően kevés lesz.

Valami egyébként biztosan nem stimmel a leírásban, ha az előadó a tulajdonos pénzét/áruját dézsmálja meg, akkor az biztos nem lopás, hanem sikkasztás (ahogy az egyébként a korábbi leírásban szerepelt is), a kisebb érték meg 50.001 és 500.000 forint között van, tehát biztos nem lehet a gyanú alapja egymillió.

Vadsuhanc # 2017.03.14. 16:50

A gyanusításra a válasza az legyen.

A gyanúsítás ellen panasszal nem élek, de a terhemre rót bűncselekményt nem követtem el.

A lopás törvényi tényállásában megkívánt idegen dolgot soha, semmilyen körülmények között nem tulajdonítottam el.

( Ez csak az Ön által ismertetett tények alapján lehet nyilatkozni. Változhat, ha Ön itt nem igazat írt )

anzsiee # 2017.03.14. 16:39

Kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hívnak be kihallgatásra.

anzsiee # 2017.03.14. 08:14

Az összeg 1 millió körül van, de ez egyáltalán nem valós. Nem is értem miért ekkora. Ő ezt mivel bizonyítja ha az idő alatt míg én ott voltam nem volt leltár?? Hogy is lehetne, hisz nem valós ott szinte semmi. A számlák ezerféle módon mennek ki. Vagy nem az a tétel van rajta vagy csak egy tétel van egy összegben. Lehetne ezt még sorolni.

anzsiee # 2017.03.14. 08:05

Üdvözlöm!
Volt egy füzetünk abban pár alkalommal fel van tüntetve a dolog. Tudok olyat mondani, ha utána néznek akkor nincs róla számla és be sincs ütve a gépbe abban az intervallumban. Ha a nav utána néz akkor kiderül.Elég sok dolgot tudok mondani, valószínű,hogy nem találtam ki a mesét, nem?! Vannak olyan emberek akiket be tudnék hívatni ebben az ügyben. Ha tényeket tudok mondani akkor nem hallgatják ki a felettem állókat? Én pár alkalom kivételével folyamatosan felügyelet alatt álltam. Ezen kívül 4 órás bejelentéssel foglalkoztattak, sem táppénz sem más nem járt. Mindenki évek óta 4 órában van dolgoztatva. Ezek az emberek ebből vannak fizetve!! Van egy volt munkatárs aki szintén ezért hagyta ott a céget. Cirkusszal ment el. Biztos vagyok benne, hogy ha behívják ő is elmondja ezeket a dolgokat.

Dr.Attika # 2017.03.13. 19:29

Az lenne a gond, ha ilyen nyilvántartása lenne és be is mutatná a nyomozóknak.

Vadsuhanc # 2017.03.13. 15:12

anzsiee

Vezettél nyilvántartást, hogy mit, kinek és mikor adtál ilyen formában ?
Hogyan igazolod, hogy ez volt a szokás ?
Hogyan igazolod, hogy erre utasítottak ?
Ismerősödnek is olcsóbban adtad ( főnök bólogatott akkor is ?)?

Tudod egyáltalán mennyi kárt okoztál a tulajdonosnak és az államnak ?

( ügyvéd keresésére a legcélszerűbb )

Sikkasztás a minimum.........

Öreg Tölgy # 2017.03.13. 04:36

Hogy mire számíthatsz, arra csak nagy vonalakban lehetne válaszolni, de a legelső kérdés akkor is az, hogy mekkora összegről van szó. Mekkora szerepel a gyanúsításban és mennyi a valós?

Burn Out # 2017.03.12. 17:34

Mi lenne a teendő?” - mondjuk keress ügyvédet

anzsiee # 2017.03.12. 17:05

Üdvözlöm!
Kezdeném az elején.Kettő évig dolgoztam az előző munkahelyemen ahol 3 hónapja felmondtam.A boltvezető számla nélkül és fiktiv számlákat is csinált.Ebbe a dologba belevitt engem is,bólogatott a hátam mögött,hogy adjam oda a vásárlóknak számla nélkül a termékeket. A pénzt ő kezelte de erről az összegről a tulajdonos csak 10%-ban tudott.Én beszámoltam mindig ha ő nem volt bent, hogy milyen összegben tettem be a szokott helyre a pénzt.Én minden alkalommal megkérdeztem ha ismerős jött be, hogy adhatok e neki számla nélkül,erre minden esetben igen volt a válasz.Az egyik ismerősömnek pár alkalommal kb 6-10 darabokat adtam oda olcsóbban. Mint kiderült az illető üzletel vele és lebukott. Sikkasztással gyanúsítják. Én vállalom a felelősséget, hogy kárt tettem és viselem a következményeket. Kérdésem mire számíthatok? Minden munkahelyemen ez megy. Nem mondhat az ember erre nemet mert rögtön kivágják. Én egyedül nevelem a gyermekem. Félek, hogy a boltvezető balhéját rám akarják majd húzni meg még ki tudja mit majd. Holott a tulajdonos tudta, hogy ismerősöknek adunk így termékeket. A másik érdekesség, hogy duplája az összeg amit ránk akarnak húzni. Mi lenne a teendő? Várom válaszát mielőbb. Köszönöm.

Dr.Attika # 2017.03.01. 19:13

Belőlem nem lenne jó bíró, főleg büntető bíró. Nem tudnám eldönteni, hogy a büntetési tétel szerint mennyit ítélek.Tárgyaláson a mai eljárási szabályok alapján nem lehet megítélni a vádlott személyiségét, azt sem, hogy a büntetési cél milyen és milyen mértékű szankció alkalmazásával érhető el.

alfateam # 2017.03.01. 18:44

A kérdező a felsorolt tévelyedése ellenére szerintem lehetne jó rendőr és lehetne jó bv felügyelő.

Ahogyan belőled jó bíró...

Dr.Attika # 2017.03.01. 17:13

Nem jó a megközelítés. Van az a mondás, hogy a betyárból lesz a legjobb pandúr, vagy hogy a kurvából lesz a legjobb feleség. A kérdező a felsorolt tévelyedése ellenére szerintem lehetne jó rendőr és lehetne jó bv felügyelő.
A 70-es, 80-as években ki volt adva a rendőrségnek, hogy garázda , enyhébb testi sértést elkövetők, kisebb súlyú bűncselekményt elkövetőkkel kössenek olyan alkut, hogy kis stiklijüket elfelejti a hatóság, ha fegyveres szervhez jelentkeznek tiszt-helyettesi iskolára és hivatásosként szolgálnak. Nagyon sokan jelentkeztek és beváltak, szolgálatukat kiválóan teljesítették.

moho # 2017.03.01. 17:00

Tisztelt Nonolet!
Egy szoval nem irta hogy rendor akar lenni.el vagy kicsit tevedve

Dlaci1990 # 2017.03.01. 14:20

Üdvözlök mindenkit!
Olyan problémám van, hogy régebben (3 éven túl) garázdaság vétsége miatt kaptam pénzbüntetést, illetve egy összeszólalkozásból kifolyólag zaklatás vétsége miatt pénzbüntetést, de mint már mondtam, régen történt. A kérdésem az lenne, ha én a jövőben szeretnék akár a rendőrséghez vagy Büntetés végrehajtáshoz jelentkezni ezek a kifogástalan életvitel ellenőrzésnél addigra már elavulnak vagy azonnali elutasítást von maga után? Válaszukat előre is köszönöm szépen.

batka75 # 2017.03.01. 09:02

Tisztelt Ati 770!

Azt hogy ki mit kap a cselekmény személyi és tárgyi oldalának pontos ismerete nélkül megmondani nem tudja senki. A storyban mindkét fél követett el bűncselekményt, a férjed garázdaságot, amennyiben közterületen követte el.

Ati770 # 2017.02.28. 07:44

Tisztelt felhasználók.
Kérdéssel fordulnék önökhöz egy konkrét ügyben. Előzményként leírnám az ügy rövid történetét. A napokban egy bevásárlást követően sétáltunk hazafelé a családommal. Férjem, 20 hónapos kisfiam, 11 éves kistermetű kutyánk és jómagam. Sétánk elérkezett egy a járdát átszegő gépkocsi lehajtóhoz. Férjem és a kutyánk már a lehajtón állt, én a kisfiammal, aki egy műanyag kismotorral közlekedett kissé lemaradva, pár lépésnyire voltam a lehajtótól. Megérkezett egy autó a lehajtóhoz. Az sofőr szemmel láthatóan inkább velem mintsem a körülötte lévő körülményekkel volt elfoglalva és határozottan felhajtott a lehajtóra ahol a férjem és a kutyánk tartózkodott. Férjemnek volt ideje félre lépni, kutyánknak nem és őt el is ütötte. Ekkor férjem ráordított és az autós megállt. Férjem érthető ingerültséggel kiabálni kezdett a sofőrrel a történtek miatt mire a sofőr szóban szitkozódva férjemnek ugrott és felszólította férjemet, hogy menjen le a parkolóba megbeszélni a történteket. Ekkor az autós újra elindult és az éppen feltápászkodó kutyánkat ismét elsodorta. Férjem, hogy megállásra kényszerítse az autóst, bele rúgott a lökhárítójába, de ez nem segített, elhajtott. Férjem utána eredt. Mire leérkezett a parkoló szintre már várták őt és 4-5 ember neki esett. Az egyik ököllel arcon ütötte ami hatására a földre esett, majd a földön fekve többen rúgdosni, taposni kezdték. Miután befejezték férjem felállt és látta, hogy az egész eseményt kamera rögzítette és ennek hatására rendőrt hívott. A rendőrség kiérkezett és a felvételek megtekintését követően az elkövetőket elő is állította, férjemet meg kórházba szállították ahol megállapították, hogy szerencsére a zúzódásai ellenére 8 napon belül gyógyuló testi sérüléseket szenvedett. Kérdésem az alábbi volna. Férjem számíthat valamilyen elmarasztalásra mert bele rúgott az autóba amin sérülés, horpadás nem keletkezett, ami elhajtott a helyszínről, illetve nagyjából mire számíthatnak az elkövetők akiknek tudomásunk szerint nem ez az első ilyen eset. Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm

Dlaci1990 # 2017.02.26. 15:26

Üdvözlök mindenkit!
Olyan problémám van, hogy régebben (3 éven túl) garázdaság vétsége miatt kaptam pénzbírságot, illetve egy összeszólalkozásból kifolyólag zaklatás vétsége miatt pénzbírságot, de mint már mondtam, régen történt. A kérdésem az lenne, ha én a jövőben szeretnék akár a rendőrséghez vagy Büntetés végrehajtáshoz jelentkezni ezek a kifogástalan életvitel ellenőrzésnél addigra már elavulnak vagy azonnali elutasítást von maga után? Válaszukat előre is köszönöm szépen.

ObudaFan # 2017.02.16. 05:29

dina8888

Ha nem volt még büntetve, akkor nagyjából egy megrovást.

Sean Ka # 2017.02.15. 19:42

Az a baj,hogy nem tudtam nem elismerni mert egyértelmű a dolog. Illetve könnyen bizonyítható! A cégnél 3-an tudtunk alkatrészrendeléseket leadni saját felhasználói profillal.
A kétes esetekről listát küldtek, én is megkaptam.
Szerintem a bíróság számára is könnyen belátható lenne a bűnösségem

dina8888 # 2017.02.15. 19:05

Szép napot!

párom dpd futár és egy csomagot szállítótt ki nem voltak otthon az ajtóban hagyta csomagot de aláírta a csomag meg volt de a vevő feljelentette ezért mit kaphat?
köszönöm

Sean Ka # 2017.02.15. 13:54

Tisztelt Forum

Az alábbi ügyben kérnék segítséget.
Egy informatikai cég szervizében dolgoztam. Az én feladatom volt 3 nagy gyártó
meghibásodott gépeihez a garanciális alkatrész rendelés. Garanciális ügyintézés esetén a cserélendő alkatrészt
megrendeljük, beszereljük majd a rosszat visszaküldjük a gyártónak. Viszont bizonyos alkatrészeket a gyártó nem kér vissza
magyarán a rossz megsemmisítésre kerül…hivatalosan. A hosszú évek során sikerült elgyengülnöm és az egyik gyártónál
ezt a lehetőséget kihasználva, nem létező hibabejelentéseket generáltam (olyan alkatrészekre melyeket nem kell visszaküldeni)
majd a kapott alkatrészeket saját célra fordítottam… 1 évig ment a dolog, mert a gyártónak szemet szúrt és vizsgálatot rendelt el a cég felé. Persze minden kiderült!
Többszörös szorzót tettek az alkatrészek árára, visszakérik a nem létező javításokért fizetett jóváírásokat, + raktározási díj stb.
Szóval elég magas, 22milliós kár keletkezett.
A cselekményt beismertem. A cég tulajdonosa nem jelentett fel hanem felkínált egy olyan lehetőséget, hogy kalkuláljunk ki egy mindkét
fél számára elfogadható összeget és havonta törlesszem (tisztában van vele, hogy jelen pillanat nincsen munkahelyem bár szerintem azt kevésbé
gondolta végig, hogy ha pl. havi 70et fizetnék, a teljes összeg megtérítése kb. 30 év) Persze hozzá tette,hogy ha bármikor is nem tudok fizetni
akkor él a feljelentés jogával!
Az ügyet picit bonyolítja, hogy egy kolléga is részese volt a cselekménynek viszont mindent
tagad és nem akar a kárrendezésben részt venni.

Gondolom a törlesztést fogadjam el mert az A variáció esetén tuti letöltendőt kapnék.
Viszont ha törlesztek mi rá a garancia, hogy bármikor is nem gondolja meg magát és mégis feljelent? Vagy ha velem történik valami kinek kellene
tovább fizetni a tartozást?

Szíves válaszát előre köszönöm

rsztm # 2017.02.13. 10:17

Tisztelt Dr.Attika. Igen van ügyvédem csak kíváncsi lettem volna mások véleményére is. Igen a "vádalku" nem teljesen megfelelő megfogalmazás,elnézést is kérek. Csak ugye a valós élet mindig más mint a leírtak és csak azt szerettem volna megtudni hogy működik e de a válaszából itélve tudtam olvasni a sorok között.

Dr.Attika # 2017.02.13. 09:55

Tisztelt rsztm!
Magyar büntetőeljárásban nincs vádalku. Van hozzá csak kis mértékben hasonló intézmény. Bízzon ügyvédjében. (A leírtak szerint kell, hogy legyen meghatalmazott vagy kirendelt védője.)
Ez a fórum nem az ötlegeltetés helye.

Dr.Attika # 2017.02.13. 09:49

dandik!
Ha nem bízik a kirendelt védőjében, akkor ezt jelentse be a bíróságnak.Kérje másik védő kirendelését. Az ügy ismerete nélkül senki nem fog ezen a fórumon tanácsot adni.