Mire számíthatok?


Lőrik Ügyvédi Iroda # 2017.01.03. 15:20

Tisztelt rsztm,

Valószínűleg büntető eljárás fog indulni Önnel szemben különösen jelentő mennyiségű kábítószer birtoklása miatt.

Ha valóban tudja igazolni azt, hogy nem tudott arról, mit is állítanak elő, akkor mentesülhet felelősségre vonás alól.

http://lorik.hu/…-birtoklasa/

rsztm # 2017.01.03. 13:35

Tisztelt szakemberek. A történet röviden; elhívtak dolgozni egy telephelyre brikettet gyártani lágyszárú növényből és gombakomposztot gyártani. Jöttek oda külföldiek is dolgozni. Hoztak oda nagy bigben zsákokba száraz növényi őrleményeket.(mákszalma) két nap múlva kijött a tek és mindenkit elvittek. A kihallgatáson szembesültem a ténnyel,hogy kábítószert gyártottunk amiről fogalmam sem volt. Most különösen jelentős kábítószer birtoklással vádolnak. Kérdésem az lenne ha nem tudtam mit csinálunk milyen büntetésre számíthatok? Köszönöm a válaszokat. s.o.s

JoUtraTertem # 2017.01.02. 12:43

Tisztelt Fórumozók, hozzáértő szakemberek!

Az alábbi ügyben kérném ki véleményeteket, hogy mire számíthatok első bűntényesként, jogilag büntetlenként. (előéletem: kétszer kaptam pénzbüntetést egyedi azonosítójel meghamisításáért, egy ízben csoportos garazdaságért pénzbünetését, melyek befizetését a határidőre teljesítettem.

Előzmények: 2016. 03. 03-án a TEK elfogott, véleményem szerint azt várták, hogy a postán érkező - mint utólag kiderült új pszichoaktív anyagokat tartalmazó - csomagot én vegyem át. Végül nem így történt, a csomag nem is az én nevemre jött és nem is családtag, vagy meghatalmazott vette át az általunk üzemeltett családi vállalkozásban, ami egy étterem. A csomagban 100 g "kristály" és 100 db tabletta volt.

A tiszta hatóanyagtartalom összesen 31 g a BSZKI bevizsgálás után.

Előzetes letartóztatásba kerültem 2016. 03. 05-től egészen 2016. 09. 05-ig. A fél éves tárgyaláson a nyomozási bíró enyhébb kényszerintézkedést rendelt el, így 2016. 09. 05-től házi őrizetben vagyok.

A nyomozást 2016. 11. 23-án zárták le, a házkutaskor lefoglalt telefonokat, pénzt, valutát, számítógépet, egyebeket visszakaptam.

2016. 11. 28-án kelt vádirat szerint 1 rb a Btk. 184. par. (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével,

1 rb. a Btk. 178 par. (6) bekezdésbe ütköző és aszerint minősülő kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétségével vádolnak. (volt a vizeletemben THC és AMP, de erről kaptam tanúsítványt eltereléshez, mai napon részlegesen feloldották a házi őrizetemet, így részt vehettem előzetes állapotfelmérésen, hogy megkezdhessem az elterelést)

Az ügyész szabadságvesztést kiszabását kérte, amit börtönben rendeljenek el végrehajtani, az előzetes fogvatartásban és a házi őrizetben töltött időt számítsák be, mellékbüntetésként tiltsanak el a közügyek gyakorlásától és állapítsák meg, hogy a büntetés kétharmad részének, de legalább három hónapnak a kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Ezen kívül az ügyészség indítványozta a 2016. 12. 05-én lejárt házi őrizetem meghosszabbítását (a Be. 129. par. (2) bekezdés b, pontjában írt okokból) az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. (ezt a bíróság is így gondolta, mert álláspontjuk szerint megalapozottan lehet tartani attól- figyelemmel a cselekmény tárgyi súlyára és jellegére, hogyha megszüntetnék a házi őrizetemet, a hatóság elől megszöknék elrejtőznék blabla...)

További érdekesség még, hogy a TEK által készített videofelvételek az elfogásomról eltűntek, a TEK-es parancsnok aznapi jelentése szerint, megpróbáltam menekülni és ellenkezni a kényszerintézkedések ellen, amit egy az egyben cáfolnia kellene a készített videőnak, hiszen egyből jeleztem, hogy megadom magam...

A lényeg a lényeg, hogy én mint elsőrendű vádlott ÚPSZ forgalomba hozatalával vagyok megvádolva, amit a másodrendű vádlottnak adtam át, hogy azt ő továbbértékesítse.

Az ügyvédem szerint simán kinéz egy felfüggesztett, de én azért a bírónak hiszek majd. Minden esetre amit eddig ígért az bejött, megmondta hogy kihoz a fél éves tárgyaláson. (a fél éves tárgyaláson tettem először vallomást, amiben nagyjából az szerepelt, hogy a csomagot én rendeltem, saját használatra, én is fogyasztottam ezeket a szarokat, de nem szorultam rá az anyagi haszonszerzésre, akik "drogos barátok" feljártak, azoknak a beszerzési áramon vagy ingyen adtam oda ezeket a szereket, mert ők ís fogyasztők voltak.)

Azért én kíváncsi vagyok a ti szubjektív véleményetekre, ha kicsit kesze-kuszára és hosszúra sikeredett a mondandóm, azért elnézést kérek, ha valami nem érthető, kérdezzetek bátran.

Felmerült még bennem az is, hogy én jogosult vagyok-e a reintegrációs házi őrizetre?

Segítő hozzászolásaitokat előre is köszönöm: Monty

Öreg Tölgy # 2016.12.23. 05:48

Jobb is, ha inkább a karácsonnyal foglalkozunk, én mostantól azt teszem. Még annyit, hogy

  • a kérdező kap ügyvédet (kirendeltet), mert a lőfegyverrel visszaélés védőköteles - Be. 46. § a) pont, és
  • a vádiratot a bíróság kézbesíti - Be. 263. § (2) bekezdés!

Békés, boldog ünnepeket kívánok!

Vadsuhanc # 2016.12.22. 19:40

Öreg Tölgy :-)

Kicsit kapkodok a karácsonyi előkészületek miatt:)

Vadsuhanc # 2016.12.22. 19:13

rbeuus

A 4 mm még nem azt jelenti, hogy lőfegyver...

A történet még mindig hiányos nekem. Amit kapott az szerintem nem bírósági irat, hanem ügyészségtől kapott vádirat.

Ügyvédet keressetek és meg fogja érni.

Öreg Tölgy # 2016.12.22. 18:38

Ez azt jelenti, hogy az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozza.

rbeuus # 2016.12.22. 18:06

volt már nem egy kihallgatás. a másik pisztoly egy 4 mm Rz kaliberjelű, V10F típusú,viszont az már egyáltalán nem is működött,bevizsgálták.
Természetesen nem csak ennyit tartalmaz a levél,3 oldal van,azt a kis bejegyzést ,azért gépeltem be,hogy ez most akkor tényleg börtönt jelent?

Öreg Tölgy # 2016.12.22. 18:05

Na látod, ezúttal teljesen egyetértünk. Az idézet egyébként valószínűleg egy vádiratból származik, de kellett előtte lennie egy nyomozásnak, amit csak észlelt volna a kérdező! :)

Vadsuhanc # 2016.12.22. 17:55

rbeuus

A történet hiányos. A flóbert pisztoly elméletben nem engedély köteles. Ahhoz, hogy idejusson az ügy szakértő, rendőségi kihallgatás stb szükséges és maradjunk abban Bíróság sem küldözget iylen leveleket. Üljön le apuval és újra fussunk neki.

rbeuus # 2016.12.22. 17:45

Tisztelt Jogi Fórum!

Szeretnék segítséget kérni! Előre is nagyon szépen köszönöm a választ. A történet így szól,röviden; Édesapám mindenféle kacatot gyűjt, egyszer haza hozott 2 darab nagyon rozsdás fegyvert,találta.(soha sem használta) Mondván,hogy dísznek jó lesz,mondtam neki,hogy azonnal dobja ki,mert ehhez engedély kell. Megfeledkeztünk róla,a 2 pisztoly(Flóbert)a nyaralónk kis szerszámos garázs mélyén landolt. Egyik nap betörtek oda, kijöttek a rendőrök és megtalálták a pisztolyokat,eljárás indult apukám ellen.Sohasem volt büntetve semmiért,a mai napon a bíróság egy olyan levelet küldött,amiben az állt; Indítványozom,hogy a bíróság,a vádlottat szabadságvesztésre ítélje el,melynek végrehajtási fokozataként börtönt állapítson meg, a szabadságvesztés végrehajtását a Btk.85.paragrafus (1)bekezdésének alapján próbaidőre függessze fel. (...)

Őszintén szólva sohasem kaptunk még ilyen levelet,és ijedtségemben nem is nagyon tudom felfogni/értelmezni. Ez azt jelenti,hogy van esély arra,hogy csak felfüggesszék?

Hálás köszönet a válaszért!

def74 # 2015.08.31. 20:32

Tisztelt Jogi Fórum!

Májusban egy ausztriai szabadtéri koncerten egy ember levizelte a lábam hátulról comb magasságtól. Hátra fordultam és megütöttem ököllel. Sajnos felrepedt a bőre a szeme alatt. Mindkettőnket elvitték a rendezők, engem átadtak a rendőrségnek. Nem rabosítottak, bemondás alapján vették fel a személyes adataimat és a jegyzőkönyvet, tolmács nélkül rossz angolsággal. Google fordítós jegyzőkönyvet irattak alá velem, amiből nem kaptam egy példányt sem. Ma kaptam egy értesítést, miszerint az ügy a bíróságra került, testi sértéssel vádolnak. A sértettnek és nekem sincs más tanúm. Mire számíthatok? Keressek egy osztrák ügyvédet? Ajánlanának valakit! Büntetett előéletű leszek-e Magyarországon?

Köszönöm szépen!

folyami géb # 2015.08.24. 19:07

Bizonyosan szabadságvesztés. Minél tovább csinálja, és minél több sértett lesz, annál inkább csökken az esélye a felfüggesztettre.

nyuszifül28 # 2015.08.22. 17:39

Üdvözlök mindenkit!

A segîtségeteket szeretném kérni.
Nagyon fontos dologban.
Egy hozzám közel álló személy csalást követett el egy barátnömről van szó.
Egyedül neveli két gyermekét férje link.hol hazamegy,hol elrünik honapokra.
Szóval.
Interneten hiteleket kinál hirdetés alapján és mindenféle pénzeket csal ki emberekből.
Körülbelül 3 hónapja csinálja és 1.500.000-2.000.000 ft ot csalt ki személyekből.
Igazábol két személyből csalt ki többet,másik két személyből kb.100.000 ft ot.
A nő büntetlen előéletü 28 év körüli.
A kérdésem at lenne ha feljelentésre kerül a sor mit kaphat érte? Ugye nem zárhatják börtönbe?
Mi fog vele történi?
A feljelentés után a rendörök jönnek érte?
El is viszik?
Kérem aki tudja mi a menete irja le.

Elöre is köszönöm.

folyami géb # 2015.08.20. 07:46

Ha az elkövetés a próbaidő alatt történt (a leirtakbol úgy tűnik), akkor nem lehet felfüggesztett.

Damla78 # 2015.08.20. 06:38

Üdvözlök mindenki!

A következő ügyben kérnék felvilágosítást:

Hozzátartozóm fogházbüntetését tölti egy 2012-es felfüggesztett büntetést tölt le egy 2014-es ítélet alapján.Kb. 1-2 hónap múlva szabadulna.
Van ellene egy folyamatban lévő sikkaszátsi ügy (kölcsönadta a tartósan bérelt gépkocsit). Kérdésem az lenne, hogy ebből az ügyből mindenképpen letöltendő büntetés lesz-e, vagy lehetséges esetleg egy felfüggesztett is, mivel jelenleg is fogházban van.
Felfüggesztett büntetés ideje: 2012, gépjármű kölcsönadása 2013? Válaszukat előre is köszönvve

Dániel20 # 2015.05.16. 20:17

Nem győzködök senkit felelőtlen voltam de nem vertem át senkit vagy tartottam tévedésbe szándékosan!

Bori Bori # 2015.05.16. 19:47

Egy ajánlott szelvény belefért volna. Magadat győzködöd?

Dániel20 # 2015.05.16. 19:37

800Ft-ot de ennél jóval drágább lett volna.!

Bori Bori # 2015.05.16. 16:16

Mennyi pénzt utalt a vevő a postázásra?

folyami géb # 2015.05.16. 15:22

Ez érdekes. Mivel abban igazad van, hogy nem neked kell bizonyítani a feladást, hanem az ügyésznek a fel nem adást, nehezen látom cáfolhatónak a védekezésed. Esetleg akkorlehetne, ha több ilyen eset lenne, de azt mondod, csak ez az egy.

Nyilván polgári jogi felelősséggel tartozol, a pénzt kamatostól vissza kell fizetni, mert nem jártál el gondosan a feladásnál, a büntetőjogi felelősséged azonban én a közölt adatok alapján nem látom megállapíthatónak.

Dániel20 # 2015.05.16. 12:19

Sporolás céljából a dobozból kivettem a telefont és buborékos boritkéba levlként adtam fel így nem 2500Ft hanem csak 450Ft-ba kerül a feladása.... Nah ez a helyzeT!

Dániel20 # 2015.05.16. 12:14

Hát araboktól meg Kínából.

folyami géb # 2015.05.16. 07:48

Nyilvmn a feladás helye és a körülbelüli feladási idő alapján próbéáljék ellenőrizni a vallomásod. Ha igazat mondtál, nyert ügyed van.

Egyébként sem kell nagyon megijedni: egy rendebli csalás 80 ezer forintra, büntetlenként vagy próba, vagy pénzbüntetés.

Dániel20 # 2015.05.15. 20:19

Azt tudom el is mondtam hogy hol!
DE a mikkor és egyéb infót nem jegyzek fel sehova!
Nem ez a lényeg! Mireszámíthatok ha kimondják hogy bűnös vagyok?! :/