Mire számíthatok?


folyami géb # 2015.05.15. 19:15

Lehet, hogy pont ezért küldték vissza. Azaz hogy ellenőrizzék ezt az állításod.

Dániel20 # 2015.05.15. 18:49

Csak annyit mondtam a rendőrségen hogy a csomagot feladtam és ennyit!
Semmi többet! A rendőrség levelében az ál befejezték a nyomozást és ügyészségre küldték. De az ügyészség azt írja a nyomozás még folyamatban van! Akkor most vissza került az ügy a rendőrségre?

Nem mondtam semmi mást a rendőrőknek!

folyami géb # 2015.05.15. 15:52

Hát sajnos, ha nem volt védőd, és ott is ilyen ideges voltál, akkor a fene tudja, miket mondhattál.

Pont azért hallgatak ki otthon, hgy ne kelljen utaznod. Ha szerencséd van, azert került vissza az ügy a rendőrségre, mert az ügyészség sem látott elegendő bizonyítékot a vádemeléshez.

Azt azért csak tudod, általában hol szoktál csomagot feladni, a megrendelésből kitűnik, hogy mikor lehetett ez eset. Ha te követezetesen állítod, hogy feladtad a csomagot, a vádnak kell bizonyítania, hogy nem. Elmondtál mindetn ennek kapcsán, amire vissza tudtál emlékezni?

Dániel20 # 2015.05.15. 14:33

Tehát. Ki hallgattak a rendőrségen csalással gyanúsítva.
Ezt továbítoták a rendőrségre ceglédre!
A Ceglédi rendőrségről jött papír a nyomozást lezárták a nyomozati anyagot meg küldék az ügyészségre.

Most jött egy levél az ügyészségtől hogy:

csalás vétsége miatt ceglédi biroság a rendőrségről a beadványt meg kapta és tájékoztatnak hogy a nyomozás még folyamatban van. a nyomozás határidelye június 19.
Illetve hogy nincs lehetőségem tárgyalás nélküli döntésre mivel nem ismertem be büntettem.

Nem értem ha a rendőrség befejezte a nyomozást és továbbította akkor a levélben miért írják hogy folyik a nyomozás? Vissza lökték volna a kapitányságra?

Meg nyugodtam csak most fog születni a kislányom
És kicsit bevagyok parázva. Illetve az is nyomja a parám hogy nem tudom bizonyítani a feladást meg pontosan azt se tudom hogyan adtam fel és mikor mert már fél éves ügy és azóta sok mindent eladtam.

folyami géb # 2015.05.15. 14:08

Először is nyugodj meg, és ne ezt a "nem volt szándékosság"-ot mantrázd. Ha igaz, amit írsz, akkor csalás sem volt, nemhogy szándékosság. Szerintem akkora pánikba estél, hogy azt sem tudod, mi folyik körülötted.

Az ügyészségen pl. nincs tárgyalás, de azt sem értem, miért kell az ügyészségre menni, ha még a nyomozás van folyamatban június 19-ig, ez nem akkora ügy, hogy az ügyész nyomozzon. Azt sem értem, hogy ha már folyamatan van a nyomozás.

Próbáld meg nyugodtan leírni, mi történt eddig az ügyben,hátha akkor tudunk segíteni.

Dániel20 # 2015.05.15. 12:46

Egyetlen egy ilyen termékem volt előtte mást is árultam amit meg is kaptak. Ez volt az első eset hogy nem érkezett meg. Ha nincs szándékosság akkor mit fogok kapni? Szándékosság nincs! Természetesen de szerencsére ezt nem nekem kel bizonyítanom! Csak hogy töllem 400km van az ügyészség oda vissza 800km! Nem kis pénz oda lemenni illetve ha több tárgyalásra is sor kerül ! Ez ellen mit lehet tenni semmit?

folyami géb # 2015.05.15. 12:42

Attól, hogy te elhagytad a postai papírt, még van nyoma annak, hogy feladtak-e valamit aznap a te nevedben a sértett címére.

Ha te feladtad, de a posta elkavarta, akor nemcsak hogy szándékos, de még gondatlan sem voltál, egyszerűen akkor nincs tévedésbe ejtés.

Ha nem adtad fel, akkor szándékos. De még ebben az esetben is cssak akkor lesz bűncselekmény, ha bizonyítják (nem a sértett, hanem az ügyész): eleve nem is állt szándékodban a dolog elküldése.

Hogy ezt hogy lehet? Pl. ha nem is volt olyanod, amit árultál, vagy 200 másiknak is eladtad.

Dániel20 # 2015.05.15. 12:14

Csalással vádoltak meg.
Büntetlen előéletű vagyok.
Szándékosságot nem tudom hogyan tudnák igazolni mert azt aki megvádolt neki kel bizonyítani.

Idézem a levelet:
Csalás vétsége miatt Ellenem ceglédi rendőrkapitányságon folyamatban lévő bűnügyben a beadvány alapján tájékoztatnak hogy a nyomozás még folyamatban van. határideje 2015.június 19 ig

A Történet vásároltak tőlem valamit postán feladtam de elvileg nem kapta meg. Ezért feljelentett. 80-ezer forintról van szó.
sajnos felelőtlen voltam és kidobtam a papírt postán.

Gondatlanássgból lehet anyagikárt okozni ha nem tudja bebizonyítani hogy szándékosan tettem! Márpedig hogyan tudná? Egy nem volt szándékos ! Kettő ezt hogyan lehet bizonyítani?

noilar # 2015.05.15. 11:45

Ha már ügyészségen van akkor van megalapozott gyanú, voltál már gyanúsítva, stb.

Valahogy igazolva van hogy van szándékosság, mert csalni nem lehet gondatlanul.

Jobb lenne ha kicsit bővebben elő adnád mivel vádoltak meg.


noilar

Dániel20 # 2015.05.15. 09:54

80-e Ft van szó.
Sajnos nincs bizonyítékom arról hogy nem követtem el de ő se fogja tudni bebizonyítani hogy szándékosan okoztam e kárt. Ilyenkor mi a helyzet.!

Dániel20 # 2015.05.15. 09:45

Az ügyészégre Csalás Vétsége miatt került a papírom. a nyomozás még folyamatban van Június 19 ig.
Ha Vétség akkor annyira nem lesz súlyos a dolog igaz?