sértett, tanu jogai


ObudaFan # 2015.06.04. 13:06

Olyan is van, hogy csak felolvassák a nyomozati vallomást, meg olyan is, hogy kérnek új írásos vallomást,a körülményektől függ. Azért a te esetedben elképzelhető, hogy a bíró ragaszkodni fog a megjelenésedhez, mert eléggé közvetlen információid vannak a cselekményről.
Kérd, hogy addig menjen ki a vádlott.

YOGOS # 2015.06.03. 07:43

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Egyetlen egy olyan kérdésem lenne, hogy mi már tettünk vallomást, hónapokkal ezelőtt a rendőrségen, írásban felvették! Tehát ha a bíró engedélyezi az írásos vallomást, akkor újat kell tenni, vagy lehet kérni, hogy azt vegyék elő?Illetve még egy kérdés, ha minden kötél szakad és csak az marad, hogy amikor a vallomást teszem ne legyen bent a vádlott, akkor lehet úgy, hogy kvázi mi egyáltalán nem leszünk egy légtérben? Köszönöm előre is!

folyami géb # 2015.06.02. 17:47

Akkor gyorsan a válaszok:

tárgyalás?/szembesítés lesz?

Nagy valószínűséggel.

Lehet e valahogy kimaradni ebből?

Nem igazán.

Ha tudom bizonyítani hogy külföldön vagyok a tárgyalás időpontjában, akkor is lefolytatják vagy elnapolják?

Valamilyen módon be kell szerezniük a vallomásodat,addig nem lehet befejezni.

Részt vehet e helyettem mondjuk az ügyvédem?

Nem, legfeljebb melleted.

Lehet e írásbeli vallomást leadni?

Ha a bíró engedélyezi, igen.

Amennyiben nem, úgy olvastam, hogy van lehetőség arra, hogy amíg a vallomásomat teszem a vádlott ne legyen a teremben, ez valóban így van?

Igen, így.

YOGOS # 2015.06.01. 15:40

Segítséget szeretnék kérni, röviden a történet, hogy még tavaly egy szórakozóhelyen a pénztárcámból kikapott pénzt egy ember. Szóváltás, majd rendőrség kihívása történt, mivel ők többen voltak és fenyegetőztek, vissza akartuk vonni az egészet, de a rendőrök nem engedték. Időközben meghallgattak engem és 1 tanut, a tanu zároltatta az adatait, most kaptam az ügyésztől a levelet, hogy vádat emelt. Kérdéseim lennének, hogy ez már azt jelenti, hogy tárgyalás?/szembesítés lesz?
Lehet e valahogy kimaradni ebből? Ha tudom bizonyítani hogy külföldön vagyok a tárgyalás időpontjában, akkor is lefolytatják vagy elnapolják? Részt vehet e helyettem mondjuk az ügyvédem? Lehet e írásbeli vallomást leadni? Amennyiben nem, úgy olvastam, hogy van lehetőség arra, hogy amíg a vallomásomat teszem a vádlott ne legyen a teremben, ez valóban így van? Segítségüket előre is köszönöm, ugyanis nagyon nem szeretnék az életben többet a vádlottal találkozni.