Csendháborítás


Marcsi14 # 2015.09.30. 11:56

Sziasztok!

Az én problémám a szomszédommal van, aki dobol és/vagy úgy hallgat "bakancsos" zenét, hogy a mélynyomót felerősíti, amitől szintén csak a nagydob ütemes tam-tam-ját hallom. 4 lakásos, könnyűszerkezetes házban (papírház)lakom és itt még ha az emeletre megy fel (tetőtér)az ember az is áthallatszik.
Szóltam a fiú Anyjának szépen és nem egyszer, hogy ezt hagyják abba, mert idegtépő - válasz - mit csináljak egy 15 (akkor, azóta 17) éves gyerekkel? - ez pont Karácsony szenteste volt.
Azóta is megy a zene-bona - bár a legutolsó szobába költöztette a srác a cuccát, de a dörömbölést így is hallani, ha halkan is és az állandó monoton zajtól, meg, hogy a talpam alatt rezeg a kő - meg lehet őrülni. Tűrőm már lassan 3 éve, szóltam már szépen és szóltam csúnyán - de sosincs vége!
Nem akarom megveretni a kölyköt,meg a palit, akivel az anyja azóta összeállt, mert nem akarok bajt a fiamnak, ezért előtte letagadom (mikor telefonál), hogy még mindig nincs csend, (mert már nem együtt lakunk) - de nem hiszem, hogy ezt nekem tűrnöm kellene. Egyedül élek - tőlem nem mennek át zajok, mert én ismerem az együttélés szabályait.
Mit tudok tenni?

dáci # 2015.06.16. 19:24

Rendben, koszonom szepen valaszat!

lajcsó # 2015.06.15. 08:52

Ha csendháborítás nem is, de szomszéd számára zavaró lehet a hajnalig való televíziózás. A békesség érdekéban hallgasd a televíziót fejhallgatóval!

dáci # 2015.06.14. 00:31

Sziasztok!

Lenne egy problémám, amiről szeretnék kérdezni. Egy 10 emeletes társasház 10. emeletén lakom. Sajnos nehezen tudok aludni éjszakánként, emiatt TV-zni szoktam 1-2 óráig. Az ablakot nyitva tartom, hogy szellőzzön és lehűljön a lakás. Azonban az alattam lakó folyamatosan feljön, hogy ne zajongjak, aludni kellene, stb... Ez csendháborításnak minősül már a részemről? Ugyanis a mellettem lakó például még soha egy szót sem szólt, hogy problémája lenne. Tulajdonképpen a nyitott ablak miatt hallja, amit hall. Hozzáteszem: nyilván nem ordíttatom a TV-t, semmi baj a hallásommal.

Válaszotokat előre is köszönöm!