Államtitok sértés 2


Nick Name # 2005.03.06. 07:35

"Csak azt nem értem miért nekem kell még indokolni a Redőségnek és az ottani feletteseinek hogy az eljárás idejére függesszék fel. A válasz csak annyi hogy nem látják a cselekmény súlyát."

BH2003. 431. A szolgálati beosztásból való felfüggesztés elrendelése a munkáltatói jogkör gyakorlójának mérlegelési joga, ha úgy ítéli meg, hogy a fegyelemsértés súlya vagy jellege azt az intézkedését indokolja. A törvény nem ír elő a munkáltató számára indokolási kötelezettséget, amiből következik, hogy a felfüggesztés a fegyelmi eljárás befejezéséig fenntartható (1996. évi XLIII. tv. 131. §).

A büntetőeljárás meg nyilván folyamatban van, majd annak a végeredménye mindent meghatároz.


Nick Name

hdcsaba # 2005.03.04. 09:30

Mit tegyek ha volt barátnőm (mennyasszonyom) elismerte a államtitok sértést de felettesei nem függesztik fel állásából. Közöltem velük hogy már nem csak zsarolni próbált de már fenyegetőzik is hogy kollegáival megveret ha nem hagyom az ügyet csendesedni. Csak azt nem értem miért nekem kell még indokolni a Redőségnek és az ottani feletteseinek hogy az eljárás idejére függesszék fel. A válasz csak annyi hogy nem látják a cselekmény súlyát. Ezek szerint rendőrnek kellet volna nekem is menni?? És akkor bármit megcsinálhatok, és hivatkozhatók magasabb felsővezetőkre és kapcsolataira . Vagy míg nincs baj addig senki semmit nem tesz??