Tanúvallomás visszavonás fenyegetés miatt


folyami géb # 2015.10.13. 04:48
  1. Sehogy
  2. Ha elterelésre mégy, akkor semmit, egyébként előélettől függ, de jellemzően nem szabadságvesztést.
  3. Nem
  4. Sehogy (nyilvn a jegyzőkönyvben szerepelnek és te mindent aláírtál).
Gézakoma # 2015.10.07. 15:53

Nemrégiben tartottak nálam egy házkutatást kábítószerrel való visszaélés miatt,nem találtak semmit,csak egy kindertojás szerű dobozkát,bevittek mint tanú,pozitív mintát adtam,majd kihallgattak.Sajnos szorult helyzetbe kerültem,elég súlyos bűncselekményekkel akartak megvádolni,ezért nem látva kiutat bevallottam,hogy kitől vettem.Egyébként nem miattam került be,hanem már bent volt.A nyomozókerek-perec megmondta,hogy a vádlott 3 éve már egyszer megúszta a dolgot,de megígérte neki,hogy még találkoznak.
Tehát vallottam,viszont anonimitást kértem,ezt meg is kaptam .Ehhez képest már másnap(!) megkerestek,hogy miért beszéltem és-egyelőre csak finoman-megfenyegettek.
Kérdéseim:-1.hogy tudom visszavonni a vallomásomat -2.milyen büntetésre számíthatok -3.Befolyásolja ez az elterelésre küldésemet

  • 4.hogyan tudom bizonyítani,hogy nem figyelmeztettek a jogaimra,és az adataimat is csak menet közben kérdezték,és azok közül is csak a lakcímemet,és a foglalkozásomat(valóban így történt) ill. ez mit befolyásol.

Köszönöm!