Dolgozni szigorított házi őrizet alatt?


folyami géb # 2015.10.14. 11:00

Azért én tisztelettel fenntartanám, hogy egyfajta házi őrizet van: a Be. 138.§-a szerinti. Az más kérdés, hogy a 6/2003. (IV.4.) IM-BM. rendelet szerint ennnek háromféle ellenőrzési módja van: járőr útján, eseti ellenőrzéssel és technikai eszközzel.

troubled # 2015.10.14. 06:30

Én ebbe az irányba haladnék, csak sajnos "társam" ezt igyekszik meghiúsítani.
Abban biztos vagyok, hogy két féle házi őrizet létezik, csak abban nem, hogy a másikat szigorítottnak nevezik.
Van az, amikor a naponta akár többször is jönnek házhoz ellenőrizni, illetve a "szigorított", ahol egy nyomkövető lábperecet szerelnek fel. Nálam az utóbbi van.

folyami géb # 2015.10.13. 04:54

Mondjuk én csak egyféle házi őrizetet ismerek, olyat nem, hogy "szigorított", viszont a rendszeres munkavégzés azzal is összeegyeztethetetlen. Csak úgy tudsz rendszeres munkát végezni, ha magát a házi őrizetet szüntetik meg, bár ahogy olvasom, nem ebbe az irányba haladsz.

Nyomtatvány erre nincs. A nyomozási bírótól kérheted, hogy a házi őrizetet szüntesse meg és rendeljen el helyette lakhelyelhagyási tilalmat, az csak az adott településre (megyére) vonatkozik.

troubled # 2015.10.08. 10:37

Tisztelt válaszadó!

Jelenleg három hónapja vagyok házi őrizetben, amit a mai nappal további két hónappal hosszabbítottak meg. Kissé nyers leszek, mert nem ismerem a szakzsargont, így inkább leírom röviden, tömören a helyzetem. Három nap fogda után kaptam az első tárgyaláson szigorított házi őrizetet. Rá pár nappal elfogták a "tettestársam" egy másik megyében, ahol a "társam" további "lopásos" bűncselekményekkel gyanúsított meg abban a megyében, ahol elkapták. Végül ott házi őrizetet kaptam. Szóval van egy szigorított házi őrizet, illetve egy házi őrizet érvényben irányomban.
Dolgozni szeretnék, mert jelenleg a párom fizetéséből élünk, ami nem elegendő. Van megbízott védőm, Ő beadott pár hete egy fellebbezést, amit elutasítottak. Úgy gondolom jobb lehet, ha én magam írok a saját érveimmel. Büntetlen előéletű vagyok, de a "társam" mindent elkövet, hogy börtönbe kerüljek. Hosszú lenne ezt taglalni, de a lényeg, hogy az Ő részéről elég erős ellentét van irányomban. A "társam" azt állítja, hogy szökni akarok, ami meg is van tervezve. Az Ügyésznő szökés gyanúja miatt rendelte el a további kényszerintézkedést.
Kérdésem az lenne, hogy milyen nyomtatványt vehetek alapul a kérésemhez, és kinek kell feladnom? Köszönöm!