Csalás ügyben kérdések


Lőrik Ügyvédi Iroda # 2015.11.05. 14:58

Tisztelt Viega!

A csalásról kicsit bővebben:
http://lorik.hu/…_vedougyved/

Kovács_Béla_Sándor # 2015.11.04. 13:09

És akkor már nem is működtél közre a csalásban? Ráadásul magad írtad le az előbb, hogy tudtad, hogy a rokon - akinek a nevében a rendelést leadtad - csalást követ el. Az már csak egy plusz csavar, hogy ezúttal nem is a rokon csalt, hanem az adataival visszaélve ti.

Egyébként nem itt kell védekezned, és nem engem kell meggyőznöd, hogy ártatlan vagy.

Viega # 2015.11.04. 12:38

Tisztelt KBS!

Az előfizetői szerződés akkor köttetik meg amikor azt a futártól átveszik és az előfizetői szerződés aláírásra kerül. Amit a II.r vádlott vett át és irt alá! Továbbá a megrendelés ugye interneten semilyen kötelezettséggel nemjár. Adott szolgáltató telefonon felhivja az adott előfizetőt adategyeztetés és rendelés megerősítése céljábol.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.11.04. 11:47

Valakinek a kérésére egy harmadik személy nevében szerződést kötsz anélkül, hogy a harmadik személlyel beszéltél volna? Mennyit tudsz a képviseleti jogosultságról?

Viega # 2015.11.04. 11:32

Tisztelt KBS.

Ezek szerint én nem járhattam el ebben az ügyben jóhiszeműen?
Az adásvételi szerződés ebben az ügyben mit sem ér? Akkor miért vizsgálták meg , hogy valódi-e az aláírás?

Köszönettel

Kovács_Béla_Sándor # 2015.11.04. 11:12

Igen. De ezt a bíróság majd részletesen is elmagyarázza neked.

Viega # 2015.11.04. 07:20

Tisztelt Forumozó ügyvédek.

Összefoglalnám a sztorit amennyire lehet röviden de mégis minden lényeggel.

A lényeg , hogy adott a II.rendű vádlott (én vagyok az I rendű) akit megismertem valakin keresztül, ő mondta, hogy vannak rokonai akik vásárolnak mobiltelefont de a készüléket eladják az előfizetést megtartják. Egy nap felhívott , hogy most nem tud internetezni ezért segítsek már neki annyiban, hogy az eggyik rokonának a nevére az eggyik mobilszolgáltatónál adjak le egy rendelést az eggyik hozzátartozója nevére azt állította, hogy tudnak róla. A rendelést leadtam azokkal az adatokkal elérhetőségekkel amiket ő megadott.

Majd mint kiderült később ő meghatalmazással vette át a készüléket a futártól. Amit nekem később eladott adásvételi szerződéssel, amit előttem saját kezüleg irt alá ( Irásszakértő is megállapította , hogy ő irta alá).

Ezzel szemben ő azt mondja, hogy én szedtem a rokonai adatait valahonnan ő nemtudja honnan és én kértem meg őt hogy vegye át nekem egy bizonyos összegért.

A kérdésem az lenne, hogy én követtem el ezzel bármit is , hogy az ő kérésére lerendeltem a készüléket? Ő vette át és ő adta el adásvételi szerződéssel utánna nekem.

Köszönöm válaszukat.