Különös visszaeső csaló! S.O.S!


folyami géb # 2015.12.06. 19:03

Mondtam már, hogy erre nem lehet ennyi adatból válaszolni. Ezer dologtól függ még, például - csak hogy a legfontosabbat mondjam - nem mindegy, hogy az úajbb cselekmlnyekkel tízezer vagy százmillió forint kárt okozott, de még csak az sem, hogyan oszlik meg a kár az egyes sértettek között. Egy biztos: rosszabra számíthat, mintha nem lenne különös visszaeső.

ver.david85 # 2015.12.06. 11:11

Az első börtön ítélet 11 rendbeli csalás vétsége és közösség tagja elleni erőszak volt. Az biztos,hogy már különös visszaeső. Most mire lehet számítani? Ha mondjuk pár nap múlva feljelentik?

folyami géb # 2015.12.06. 07:04

Ettől még nem biztos, hogy különös visszaeső. Csak akkor lesz az, ha a JOGERŐS elítélése után, a büntetés kitöltésétől számított 3 éven belül követi el az ugyanolyan vagy hasonló jellegű bűncselekményt. Ezért az, hogy a második alkalommal előzetesben volt, és méég folyik az eljárás ellene, biztos hogy nem teszi különös visszaesővé, az első börtönben létét meg nem részletezted.

Természetesen komoly súlyosító körülmény, ha valaki az eljárs alatt is folytatja a bűnüs tevékenységét, könnyen visszakerülhet az előzetesbe is, de a jóslás nem jogi feladat.

ver.david85 # 2015.12.04. 17:34

Tisztelt Fórumozók!

Adott egy személy. Nevezzük x-nek,már kétszer volt börtönben csalás miatt. Legutóbb egy évet töltött előzetes letartóztatásban kisebb értékre elkövetett csalás bűntette miatt. Idén októberben szabadult,az eljárás természetesen folyik ellene. Most zárta le a rendőrség az ügyet és adta át az ügyészségnek. X viszont sejtésem szerint ismét nekiállt. Megint ugyanazzal a módszerrel csal és ebből él. Ilyenkor mi a protokoll? Visszaviszik a börtönbe? Vagy csak lesz egy újabb feljelentés és kész? Gondolom ilyenkor azért gyorsabban őrölnek az igazságszolgáltatás malmai. Ha mondjuk most megint csak 0-3-as bűncselekményt követ el,akkor összesen most mennyit kaphat? És ha mondjuk egy ügyvédet megbíz,akkor azért összességében valamennyire kedvezőbben jön ki ebből??

Köszönöm a válaszokat!