kártérítés, bahajtás


KittiHavas # 2015.12.14. 18:39

Köszönöm Kelvin a segítséget. Erről még soha nem hallottam, de jónak tűnik és szerintem segíthet.

poczelaszlo # 2015.12.14. 13:47

üdvözletem, komoly gondokkal nézek szembe amiket nem értek és nem tudok megoldani.1 hónapja lakáshitelt szerettem volna igényelni de fent vagyok a khr listán egy behajtócég jóvoltából. megjegyzem 1 éve még nem voltam. mint kiderült egy 2006-os áruhitel miatt amit a személyes irataimat felhasználva vett fel egy illető a tudtomon kívül,ebből bírósági ügy lett ahol ez az "ember " meg is kapta méltó büntetését.ezután persze a cetelem rajtam kereste a pénzét,de mikor a jogerős ítéletet elfaxoltam nekik erről letettek és levettek az akkor még bar-listának nevezett dologról.de idén ki tudja miért eladták ezt a tartozást az intrum blablabla nevű behajtónak. ez már magában is érdekes,meg az is hogy 6-7 évig senki nem keresett meg ezügyben most pedig itt tartok. mi lehet a megoldás erre,jogszerű ez így ahogy eljárnak?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.12.14. 12:34

Ahogy kifizetted az egyes fennálló tartozásokat, már kérheted is a megtérítését attól, aki szerinted tartozik vele. Ha előtte kéred, akkor idő előtt lesz a követelésed.

Nem feljelentést kell tenned. (Valószínűsítem, hogy az eseted nem lesz bűncselekmény.)

Közjegyzői fizetési meghagyással tudod érvényesíteni a követelésed, amennyiben az kisértékű.

KittiHavas # 2015.12.14. 11:56

Kedves Fórumozók!

Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy a jogtalan telefon/előfizetés használat, más személy által elköltött hitel kártérítése egy per során mennyire lehetséges? Illetve, mennyi időn belül tehetek ezek miatt feljelentést?Nem mostani esetek,ezért kérdezem..

Köszönöm!