Jogos - e,hogy engem büntetnek meg?


pindy # 2015.12.20. 13:25

Megnyugtatott , köszönöm!
nem folyt ellene ez ügyben eljárás uyge volt a másik két büntetőeljárása) de egyedül én jelenettetm fel.
Nem értem, az ügyintéző akkor sem zárhatta volna le ha én bejelentem,hogy megkaptam az összeget.
Ráadásul az aukciós oldal archiválta a hirdetéseit (amiről nem ő tehetett) így minden levelezés eltűnt. Az ügyfélszolgáálatot megkereste,hogy adják ki az email címemet, de az oldal engem nem keresett fel. Én azt mondom átakart vágni, mielőtt megfenyegettem, és majd visszakarta utalni a pénzem. De akkor is...Nem tartom fairnek.

folyami géb # 2015.12.20. 13:18

5500 forintos csalás önmagában nem lenne bűncselekmény, csak szabálysértés. Ha mégis büntetőeljárás folyik, az azt bizonyítja, hogy jópár ilyen ügye lehetett, és a cselekmény üzletszerű.

A bűncselekményt nem teszi semmissé, hogy az elkövető visszautalta a pénzedet. A feljelentésben valósat állítottál, amkor újra meghallgattak - most - mondtad, hogy visszakaptad a pénzed. Abból, amit leírtál, meggyőződésem, hogy semmiféle bűncselekményt nem követtél el (el sem tudom képzelni, milyen bűncselekmény jöhetne egyáltalán szóba), és nem fognak megbüntetni. Hogy a nyomozüó mit mondott, tök mindegy.

pindy # 2015.12.20. 12:14

Az ügyintézőnek pedig amúgyis végig kellett volna vinnie az ügyet, ez ugyanis egyértelműen csalás, ez a nő többször is volt büntetve és egyszer sem ült érte...

pindy # 2015.12.20. 11:57

A nyomozó aki kihallgatott, szólt nekem, hogy wezért valamit biztosan kapni fogok...
Viszont mikor feljelentettem,látták,hogy egyért már van egy felfüggesztettje, a másik akkor éppen folyamatban volt (azóta kiderült,hogy azért is csak ezt kapott)
Én úgy gondolom, hogy az én felelejntésem után előzetsebe kellett volna tenni. De nem ttették meg. Igazságtalannak tartom az egészet.
Nem jelezte ő sem a hatóságnak nem is tudta,hogy feljelentettem. Egyszerűen beidézték.

wers # 2015.12.20. 11:52

Gondolom jelezte a hölgy, és ezért is tudnak róla. Csak így a legnagyobb büntetében az ügyintéző részesült, mert nem zárhatta le egyszerűen az elején, végig kellet vinnie. Talán nem élvezte, és ez morcossá tette.

lajcsó # 2015.12.20. 11:33

"jogosan kapok-e én ezért büntetést?"
Ki mondta, hogy ezért büntetés jár neked? A hölgy is jelezhette volna a hatóság felé, hogy rendezte a tartozását! Ez főleg az ő érdeke lett volna.

pindy # 2015.12.20. 11:06

Tiszteletem!
Feljelentést tettem tavaly decemberben 5500 ft értékű csalás miatt.
A káromat a hölgy 3 nappal a feljelentés után rendezte, amit nem vettem észre sok volt a számlamozgásom.
keddre volt egy idézésem, miszerint nekem be kellett volna jelentenem, hogy a hölgy visszautalta az összeget ,mert akkor az eljárást megszüntették volna ellene (tudtommal ilyet nem tehettek volna akkor sem)
A delikvens 2-szer kapott felfüggesztett börtönbüntetést csalásért , és szerintem most is ez volt a célja, hiába a visszafizetés. A hatóságot nem tudtam meggyőzni, csak azt hajtották,hogy nekem be kellett volna jelentenem, mert mi van,hogyha a szegény lányt beviszik emiatt előzetsbe. (jelzem, nem vitték, pedig biztos nem csak engem károsított meg)
Krdésem az,hogy jogosan kapok-e én ezért büntetést?