bv fokozat átminősitése


Nick Name # 2005.03.28. 16:01

Nagyon szívesen. Mindennek természetesen feltétele a kedves fiának a bv. intézetben való kifogástalan magatartása. Sok dicséret, semmi fenyítés. Utána pedig nagyon vigyázni kéne a fiúra, hogy máskor ilyenbe ne keveredjen, mert visszaesőként már semmi jóra nem számíthat.

Üdvözlettel:


Nick Name

iszuramka # 2005.03.25. 14:14

Kedves Nick Name!

Köszönöm a gyors választ, és ha sikerül ez alapján elérni, hogy hamarabb itthon lehet a fiam, azt Önnek is köszönhetem. Üdvözlettel: Ilona

Nick Name # 2005.03.25. 10:04

"Hallottam, hogy talán a büntetés ideje alatt van mód kérni a büntetési fokozat módosítását, amennyiben az elitélt magatartása megfelelő."

Kérni nincs mód, de adható.

Btk 46. § (1) A büntetés végrehajtása alatt tanúsított kifogástalan magatartás esetén a bíróság úgy rendelkezhet, hogy a büntetés hátralevő részét eggyel enyhébb fokozatban kell végrehajtani.

"Kinek és hol kell azt kezdeményeznie, és milyen formában."

Csak a bv. intézet kezdeményezheti, természetsen a Bv. intézetttől ez kérhető az elítélt vagy jogi képviselője által. Viszont arról az intézet szabadon dönt, hogy eleget tesz-e ennek a kérésnek

Bv. tvr. 7. § (1) A szabadságvesztés fokozatának megváltoztatása iránt (Btk. 46. §) a büntetésvégrehajtási intézet tesz előterjesztést a büntetésvégrehajtási bíróhoz.

"Azt jelenti-e ez, hogy börtön helyett fogházban kell a hátralévő büntetését letölteni, és a kedvezmények is eszerint illetik meg?"

Igen, azt.


Nick Name

iszuramka # 2005.03.25. 07:34

Segítséget szeretnék kérni! Fiamat erőszakos bűncselekményért első fokon 3 év fegyházra itélték. (első bűncselekményes). Ügyészi fellebbezést követően másodfokon 3 év börtönre módosították az itéletet. Jelenleg büntetését tölti. Hallottam, hogy talán a büntetés ideje alatt van mód kérni a büntetési fokozat módosítását, amennyiben az elitélt magatartása megfelelő. Kinek és hol kell ezt kezdeményeznie, és milyen formában. Azt jelenti-e ez, hogy börtön helyett fogházban kell a hátralévő büntetését letölteni, és a kedvezmények is eszerint illetik meg? Ezuton is köszönök minden segítséget és hozzászólást.