Zaklatás - Kérdések


ObudaFan # 2016.05.19. 16:34

Pedig elobb-utobb zaklatasokbol is el lehet jutni a letoltendoig is.

ObudaFan # 2016.05.19. 16:34

Pedig elobb-utobb zaklatasokbol is el lehet jutni a letoltendoig is.

Pornos # 2016.05.17. 18:04

Zaklattam telefonon smsben mmsben és följelentett.Kb900smst küldtem még 500mmst még hívtam is ezért milyen büntetésre számíthatok?Régebben volt zaklatások ügyem2012ben még 2014ben el9ször pénzbüntetést a másodiknál még 6hónap fogház 1évre feölfüggesztve de priuszom nincs!Ez nevetséges ilyenért fogház nem fenyegettem nem bántották senkit!A telószáma másik de néha bekapcsolják azt amin zaklattam ha nem hallja hogy csörög az miért zaklatás?Várom az ügyvéd úr válaszát köszönöm!

Devu77 # 2016.05.08. 12:26

@ObudaFan
Úgy tünik nem voltam eléggé pontos. A párhuzamot amit húztam az, hogy mind két esetben bizonyított, mármint a rendörök látták az eseményt mind két esetben.

Én utána néztem a zaklatás definiciójának és nagyon furán volt leírva. Megkérem, hogy pontosabb okot adjon a zaklatás kizárására, ha már arról van szó.

Nem az volt a kérdés, hogy nagy valószínüséggel az e vagy nem, hanem az, hogy miért nem? Egyértelmüen az a tényállás, hogy nem látja a törvény annak, viszont eléggé ugyan az az eredménye, hiszen van egy sérült és egy okozó. A hangsúly itt is a rendszerességen van. (Minden napi, többszörös nyugalom bontása)

ObudaFan # 2016.05.08. 08:54

Mert az első eset valóban lehet zaklatás, míg a másik nagy valószínűséggel nem. Megjegyzem, azért leültetni a bácsit sem fogja senki, hacsak nem a feltételese alatt csinálta ezt.

Devu77 # 2016.05.07. 23:54

Üdvözlöm a teáteremben!

Kérdésem két kis történetben fogom elmondani és a kérdésemet a végén jobban kifejtem.

Elsö eset: Egy kertesház tulaja, egy nö, egy zsákutca végén lakik, házszám 10. A zsákutca kezdeténél lakik egy öreg fickó, akinek életében nincsen már jobb dolga, mint kint ülni és mivel az élete igazán rossz volt, senki sem tanította meg neki, hogy hogyan kell viselkedni, mindenkire aki az utcába bemegy rákiabál valamit (házszám 1.). Az utcában élö többi lakos fele kocsival jár munkába, a másik fele gyalog és mindegyik férfi. Az öreg fickó a négy kocsival járó férfinak csak bemutat, a négy gyalog férfinak csúnyákat ordibál és a nönek sexisztikus ocsmányságokat üvölt, minden nap, legalább kétszer(munkábamenet, hazajövet). A férfiak ignorálták, de a nö egy nap besokkalt és felvette az újjj ÁJFÓNjával a dolgot és feljelentette az öreg krapekot. Másnap kijöttek hozzá a rendörök, megfigyelték, kérdezösködtek az utcában élöknél és lecsukták az oreget zaklatás miatt.

Második eset: Egy zsákutca végén él egy autista személy(a neme mindegy). A zsákutca kezdeténél lakik egy tulaj, akinek a kutyájájának életében nincsen már jobb dolga, mint kint állni a kerítésnél és mivel senki sem tanította meg neki, hogy hogyan kell viselkedni, mindenkire aki az utcába bemegy ráugat. Az utcában élö többi lakos fele kocsival jár munkába, a másik fele gyalog.(a nemük mindegy) A kutya a négy kocsival járó férfinak ugat, de nem hallják, mivel kocsijuk megvédi a zajtól; A négy gyalogosok fülébe kornyikál agresszivan és az autistának is ugyan ez a bánásmód jár, minden nap, legalább kétszer(munkábamenet, hazajövet). A Kocsisok és a gyalogosok látszólag ignorálják a kutyákat és nem zavartatják magukat az ordító kutyával. Az autista viszont nem bírja ki a folytonos hangzavart, aminek ki kell tennie magát minden nap, többször. Amikor nagy nehezen rá tudja venni magát, hogy elmenjen vásárolni valamit, gondolja felveszi a SZMÀRTFÒNjával és feljelentést tesz. A rendörök kijönnek és megvakarják a fejüket. "Ez még csendháborításnak sem minösül, mit tegyünk?" "Nem tudom... Megkérdezzük a gazdát, hogy mi a helyzet." A gazda nagyon kedves és elmondja, hogy ö nem tehet a kutya ugatásáról, nem ö nevelte, sót nem is az övé, csak ö eteti és ö tartja az udvarán, de tuti biztos, hogy csak ott létezik és senkit sem zavar, hiszen ö soha sem hallja ugatni a hangszigetelt házában és amikor kimegy dolgozni, mindig olyan aranyos és csendesen ül az ajtó mellett! A rendörök megkérik, hogy tegyen valamit a kutya ugatása ellen, az bólint és elmennek. A kutya azóta is ugat minden nap. Az autista pedig egyre kevésbé akar ki menni a házából, mire a végén már sehova sem megy, mivel nem képes elköltözni a psychikai állapota miatt.

A külömbség e két történet között az, hogy az öreg fickó nem zaklathat senkit és a kutya zaklathat mindenkit és senki sem állítja meg, mivel nem köteles a törvény szerint megakadályozni. A kérdésem: Miért?