Szécsényi gyerekgyilkosság


Detti1990 # 2009.04.01. 19:04

Az a legborzasztóbb az egészben, hogy ha elmezavarra vagy szülés utáni depresszióra hivatkoznak, akkor kapásból nem is olyan mértékű böntetést szabnak ki, pedig azért ha az ember jobban belegondol, az elmezavaros illettve szellemi sérült ember nem eldobja a gyermekét, hanem megpróbálja minden eszközzel védeni... Ez elszomorító.


Kisa Bernadett

Tamás123 # 2009.03.27. 13:51

JuKids!

Az "internetezőkben látják a veszélyt"-ről jut eszembe.

A kerületi Ügyészeség felfüggesztett szabadságvesztés (!!!) javaslattal emelt vádat ellenem "kényszerítés kísérlete" miatt néhány sms-em miatt, melyet a volt feleségem élettársának küldtem. Teljesen büntetlen előéletű voltam. Persze a bíróságnak már közel sem fogott ilyen keményen a "tolla"

Nekiálltam keresgélni az élettárs számomra küldött sms-ei közt, és találtam is jópár hasonló jellegűt, "Ha ..., akkor ..."

Megtettem én is ugyanezen az ügyészségen a feljelentést kényszerítés kísérlete miatt és emlékeztettem őket, hogy ellenem milyen büntetést javasoltak és szeretném az azonos bánásmódot, ugyanis a törvények mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. Na azóta, fél éve sem találják az én feljelentésemet, háromszori írásos megkeresésemre sem találják. Ellenem baromi gyorsak és hatékonyak voltak, már fél éve megvolt az I. fokú ítélet.

Valóban az internetezők és az sms-ezők a legveszélyesebbek a tárasadalomra. :-) Ők könnyű préda.

Elnézést, hogy eltértem az alaptémától, de néha tényleg érdekesek a büntetési tételek, javaslatok.

Detti1990 # 2009.03.26. 06:02

Hogy hogy nincs az emberekben ennyi felelősségérzet...Már csak az a kérdés, hogy az illető anya mennyi idős és mikor sikerül rájönni, hogy ki volt az. A rendőrség ugyan hírzárlatot rendelt el, de mivel már mindenki tudja, hogy csecsemőgyilkosság volt hatalmas közfelháborodásra lehet számítani. És teljesen jogos lesz.


Kisa Bernadett

shushu # 2009.03.25. 21:28

Feltételezem, hogy az illető anya nem felnőtt nő volt, mert a felnőtt nőnek talán van annyi esze, hogy a nem kívánt gyermeket a legközelebbi kórházba viszi és nem hagyja étlen, szomjan az újszülöttjént meghalni egy kukában.

Ha így lenne, a csecsemőgyilkosságoknak csak egy töredéke történt volna meg. Azokban az esetekben legalábbis, amikről a médiából hallottam, szinte mindig felnőtt, néha már többgyermekes anya volt az elkövető.

ObudaFan # 2009.03.25. 20:59

14. életévét be nem töltött sérelmére elkövetett emberölésnek. 10-15 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztést.

Detti1990 # 2009.03.25. 20:15

Tisztel fórumozók! A szakemberketől lenne egy kérdésem. A csecsemőgyilkosság minek számít ha az illető anya tudatosan beledobja a kukába az újszülöt gyermekét? És mégis mennyit kaphat érte? Tudom, hogy nem egészen témába vágó a kérdésem, de hogy őszinte legyek jogi pályára készülök tudatosan az ilyen felelőtlen és önző emberek miatt és igazán felzaklatott a közelmúltban történt csecsemőgyilkosság a városomban. Ahol élek egy kisváros és elég szokatlan az ilyesmi egyrészt, másrészt, az ilyen felelőtlen embereknek hol vannak a szülők, akik odafigyeljenek. Feltételezem, hogy az illető anya nem felnőtt nő volt, mert a felnőtt nőnek talán van annyi esze, hogy a nem kívánt gyermeket a legközelebbi kórházba viszi és nem hagyja étlen, szomjan az újszülöttjént meghalni egy kukában.


Kisa Bernadett

Főlökött # 2006.09.15. 17:25

Tisztelt szasimo

mit keresett 11 kor, akkor és ott? Hát ezt a szülőtől kellene megkérdezni....

Prakszisomban sokszor beszéltem a közeg-polgármester-polgárőrökkel, aki hazafuvarozták a piciny csemetét egy kétes szórakozóhelyről, kétes helyzetből kiszabadítva, vagy kétes helyzetből kivonva.
Szülő reagálása, minek zaklatnak bennünket éjjel, mi neveljük a gyereket, jó helyen van-volt, én engedtem el, jó helyen volt, tudtam róla..........stb.

Sokszor a szülő felelőssége vastagon megállapítható, nemtörődömsége miatt.

Sajnos a gyámügy-családsegítő szolgálat nem áll a helyzet magaslatán, tevőlegesen.

Véleményem eléggé rosszul működik a rendszer, amibel élünk.

A bírósági ítéletekről nem kívánok nyilatkozni, de számomra jónéhány szomorú és véleményem szerint nincs visszatartó ereje.

----------------------
  • Löki
JuKids # 2006.09.14. 16:42

Megmenteni akarta, nem megölni a szécsényi lányt

http://index.hu/…r/szecs914p/

Na ha ezt a dumát (meg ami még a cikkben olvasható) az ügyvédje adta a szájába - márpedig elég valószínű -, akkor jobb ha nem írom le, mit gondolok róla.

JuK

szasimo # 2005.05.03. 15:47

Ma már sajnos olyan nincs, hogy biztonságos hely. Amíg ilyen embernek nem nevezhető egyének szabadon járkálhatnak, tehetnek bármit szinte büntetlenül, addig nem is lesz. Mi Csepelen lakunk, itt is vannak számomra érdekes dolgok. Az én lányaim is mennének a barátnőikkel, hallgatok is épp eleget tőlük. De inkább én vagyok a gonosz, utálatos, stb. de legalább biztos vagyok benne, hogy mikor hol vannak.

JuKids # 2005.05.02. 20:51

Feltehetően Szécsény valóban egy nyugodt, csendes és biztonságos kisváros volt, ahol ilyen szörnyűség nem is történhetett volna meg. Úgy gondolom, itt a szülők nem hibáztak, mivel biztonságban tudták a lányukat.

Megjegyzem Békáson a hasonló korú lányok (azért nem mind) szombat esténként éjjel kettőkor szoktak részegen az ablakunk alatt dorbézolni. Itt persze egész más motiválja a szülőket.

JuK

szasimo # 2005.05.02. 11:25

Nem vagyok egy erőszakos természetü, de ezzel az „emberrel” tudnék mit kezdeni, csak 5 percre hagynának egyedül vele. Lányos anyaként azért (14 és 15 évesek) csak két kérdésem lenne.Mit keresett egy 14 éves kislány egyedül éjjel 11-kor az utcán? Hogy-hogy éjjel 3-kor vették észre, hogy nincs otthon? Ha én elengedem a lányokat vagy értük megyek, vagy hazakisértetem őket. Mellesleg bármilyen nagynak képzelik magukat a 9 óra a maximum, amíg haza kell jönniük.

JuKids # 2005.04.11. 11:52

Helyszíni riport a szombati Népszabadságban (nagyjából ezzel érvelt Frech Ágnes is A szólás szabadságában):

http://www.nol.hu/…cikk/358122/

Az eredeti kérdéssel, a törvénymódosítással kapcsolatban is hangzott el válasz a tévében, dr. Petrétei József ígérete szerint lehetőség szerint még az idén törvényt alkotnak pl. arról, hogy ilyen esetekben ne lehessen tárgyalás nélküli eljárást kezdeményezni (ami a büntetési tétel csökkentésével jár).

JuK

JuKids # 2005.04.09. 16:31

Április 10-én 21.40-kor az mtv-n: A szólás szabadsága

"Miután a rendőrök elfogták a szécsényi kislány gyilkosának tartott fiatalembert, kiderült, hogy ő alig két évvel ezelőtt szabadult a börtönből, ahová azért került, mert megkínozta és megerőszakolta korábbi barátnőjét, aki a most meggyilkolt tinédzser unokatestvére. Vajon miért csak másfél évet kapott ezért, és miért szabadulhatott még ennél is hamarabb? Mit mérlegel a szabadlábra helyezést megítélő bíró, és milyen szabályok kötik meg a kezét? Nem lenne esedékes bizonyos jogszabályok felülvizsgálata? És természetesen: mi történt Szécsényben a múlt pénteken, ott a sötétben? Vasárnap esti vendégeink, akikkel minderről az ügy fajsúlya miatt alaposabban fogunk beszélgetni: Ármós Sándor Nógrád Megyei Rendőrfőkapitány, Frech Ágnes, a Fővárosi Bíróság Büntetőkollégiumának vezetője, Fülöp Gyula szociológus, rendőrségi profilkészítő, és Petrétei József igazságügy-miniszter."

http://www.aszolasszabadsaga.hu/

JuK

JuKids # 2005.04.07. 08:09

"A kriminálpszichológus szerint annyira irracionális volt Hugyecz Violetta gyilkosának cselekedete, hogy esetében mindenképp felmerül a beszámíthatóság kérdése. Az elkövető biztos, hogy rejtőzködő személyiség, képes a viselkedését manipulálni, ennek köszönhető, hogy engedménnyel szabadult korábban a börtönből."

http://index.hu/…zecseny0406/

Egy olyan ember, aki "képes a viselkedését manipulálni" (ártatlan báránynak feltüntetni magát), az ezek szerint esetleg megúszhatja a felelősségrevonást egy ilyen szörnyűségért, mert nem beszámítható? Szerintem a kettő (manipulálás, beszámíthatatlanság) éles ellentétben áll egymással.

JuK

JuKids # 2005.04.05. 09:17

Már szombat este olvastam az eltűnésről szóló híreket, és engem is sokkolt az eset, főleg ismerve a végkifejletet. Lányos apaként és ilyen korú lányok között mozgóként azt hiszem át tudom érezni a család, az ismerősök fájdalmát.

"Börtönbe azért került, mert amikor szakított vele az előző barátnője, a férfi megverte a lányt, majd kikötötte és megerőszakolta."

http://index.hu/…zecseny0404/

Ezért kapott másfél évet. Engem az ügyész ennek háromszorosára, 4 és fél évre akart ítélni, elsőfokon 10 hónapot kaptam, több mint a felét annak, amit ez az állat. Amíg az internetezőkben látják a veszélyt és megelégszenek ilyen eredményekkel, dobálóznak a 6000 gyanúsítottjukkal, addig nem tudnak foglalkozni a gyerekekkel, illetve azokkal, akik valódi veszélyt jelentenek rájuk. Kapott a faszi másfél évet, azt sem kellett leülnie - ettől aztán qrvára elment a kedve a további erőszakoskodástól. Mindeközben családokat tesznek tönkre azzal, hogy évekig meghurcolnak embereket majd végül "cselekménye és személyisége társadalomra veszélyességéhez igazodó tartamú börtönbüntetésre" ítélik őket, elviselhetetlen terheket akasztva a nyakukba.

"A környéken félóránként elgördül egy rendőrautó, feltehetőleg a helybéliek megnyugatására járőröznek a rendőrök." Nem hiszem, hogy ettől bárki is megnyugszik. Én két és fél éve ha rendőrt látok, görcsbe rándul a gyomrom, pedig semmit nem csináltam. Az igazságszolgáltatás kudarcot vallott, ezen nincs mit szépíteni. A látszatügyek csak rontanak a helyzeten, miközben a valódi veszélyt jelentő egyénektől meg sem próbálják megvédeni a társadalmat.

Nyugodj békében, Letti! ;-(

JuK

Rexor # 2005.04.05. 08:16

Komolyan néha kételkedem az igazságszolgáltatás ésszerűségében. Most olvasom, hogy aki Szécsényben brutálisan meggyilkolta a kislányt, előzőleg 1 év 6 hónapot kapott 2 rendbeli nemi erőszakért, és aljas indokból elkövetett személyes szabadásg megsértséért, amit jó megaviselet miatt csökkentettek... Legjobb tudomásom szerint nemi erőszakért 2 - 8 évig terjedő szabadságvesztsé is kiszabható (amit én nagyon is csekély bünetetésnek tartok). Felháborító hogy egy ilyen - hadd ne minősitsek inkább - szabadlábra kerülhet egyáltalán. Van valakinek arra vonatkozóan tudomása, hogy a Btk.-t módosítják?