Tárgyallásról lemondás


folyami géb # 2016.06.10. 04:35

Természetesen az ügyész átminősítheti a vádat, ha ő úgy látja, hogy nem volt okod tévedni a másik fél életkorában. A bíróság meg ezt vagy elfogadja, ha bizonyított, vagy nem, ha nem az.

A "tárgyalás nélkül"-t nem tudom, hogy érted. Ha a tárgyalásról lemondásra gondolsz, abban ne nagyon bízz, mert az ügyész igen ritkán fogadja el. Felfüggesztettet természetesen kaphatsz, akár úgy is, de akár rendes eljárásban is, ha a büntetés végül nem hosszabb 2 évnél, és nincs törvényi kizáró ok.

Spuris13 # 2016.06.09. 07:41

Lenne egy kérdésem a tisztelt fórumozókhoz, van egy folyamatban lévő ügyem, visszaélés új pszichoaktív anyaggal, ami ugye 1-5 évig terjed. Sajnos adtam másoknak is és ami a legnagyobb baj, hogy volt benne egy fiatalkorú is. Ez minősített esete és 2-8 évig terjed a büntetése. A nyomozó hatóság lezárta a nyomozást, de csak az alapesettel vádol, mert a fiatalkorú azt vallotta, hogy nem tudtam róla, hogy ő fiatalkorú. Mikor kérdeztem a nyomozót, aki lezárta az ügyet, azt mondta azért nem minősítette az vádat, mert én nem tudhattam, hogy fiatalkorú.
Az lenne a kérdésem, hogy az ügyész vajon átminősíti a vádat, vagy ő is az alapesettel vádol meg az előbbi indok miatt?
Valamint hogy ha a minősített esettel vádol meg, van e lehetőség tárgyallásról lemondásra, végig teljesen együtt működtem a hatósággal.
Ha tárgyallás nélkül hoznak ítéletet, ebben az esetben kaphatok e felfüggesztett börtönbüntetést?
A válaszokat előre is megköszönöm.