Internetes csalás


getflow # 2016.07.09. 10:34

Jónapot kívánok!

Nagyjából két hete találtam egy internetes fórumra ahol egy felhasználó 20-30%-os piaci árért hírdet termékeket. Ebbe beletartoznak laptopok, telefonok, utazások és akár étrendkiegészítők is.

A hozzászólások alapján rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, persze nyílvánvaló volt számomra is hogy nem legális módon juthat hozzá ezekhez a termékekhez, dehát úgy mint mindenki más, engem sem érdekeltek a részletek (természetesen nem is volt publikus).

Elérni egy titkosított internetes "chat-csatornán" lehetett elérni a mIRC programon keresztül.

Nagyon segítőkész volt, lépésről lépésre elmagyarázta hogy mit kell tennem.

1800 dolláros laptopot akartam venni, ehhez pedig úgy nagyjából 2000 leire vagyis 450 dollárra volt szükségem.

Sikerült a pénzt összegyűjteni, majd a következő dolgom az volt hogy ezt a pénzt úgynevezett "Bitcoin"-ba vagyis egy lenyomozhatatlan virtuális pénzre váltsam.

Minden tökéletesen ment, majd átutaltam a számlájára a megfelelő mennyiséget és vártam a válaszát. 2 napon keresztül írogattam mivel állłtólag technikai problémái akadtak így nem tudta megrendelni. Majd azt mondta hogy ad nekem egy kártyát amin van megfelelő mennyiségben pénz, rendeljem le magamról a hivatalos oldalról.

Kicsit kételkedtem de ha már kifizettem a pénzt, nyílván egy próbát megér. Sikerült megrendelni, a szállítás elindult hozzám a laptoppal. Viszont ahogy körbeböngésztem a hírdetéseit, láttam hogy nyaralásokat, repülőutakat és minden mást is rendel. Próbálkoztam hát ugyan ezzel a kártyával és lám működött minden. Ruhákat és egy repülőjegyet váltottam be Barcelonába.

Na de itt kezdett el furdalni a dolog, amikor mindez összejött, biztos voltam benne hogy következményei lesznek. Picit utánajártam és amire már az elején is gondoltam, egy lopott hitelkártya információit adta meg. Eljárásról nem tudok jelenleg, viszont visszatéríteni ekkora összeget szinte lehetetlen számomra.

Előre is köszönöm türelmét,