közlekedési baleset


bernadi90 # 2016.08.23. 06:51

Kedves Fórumozók!
Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy egy meghallgatást el lehet e napolni. Történt egy baleset (a párom autójába hátulról belement egy kamion), ami után a páromat akarták megbüntetni, fellebbeztünk, most kapott egy telefont, hogy menjen be meghallgatásra, de azon a napon külföldön leszünk. Kért volna egy új időpontot, de nagyon kötekednek, hogy mégiscsak ő akart meghallgatást és már a másik felet is behívták akkorra. Mit tehetünk? Jogunk van új időpontot kérni, ha igen hogyan?

Öreg Tölgy # 2016.08.09. 19:15

Rabosítás csak szándékos bűncselekmény miatt lehetséges, gondatlannál nem. Ha közvetítői eljárásban a terhelt és a sértett megegyezik, akkor megszüntetik az eljárást, tehát az mindenféle büntetés alkalmazását kizárja, így a jogosítványt sem vonják be (ezért az ügyészség nem is szokta szeretni).

Gerrard # 2016.08.09. 18:54

Üdv első kérdésem van-e rabósítás közlekedési baleset esetén 8 napon túl gyógyúlón???Második számíthat-e az illető jogsi bevonásra ha közvetitői eljárásban megeggyeznek?????Egyébként stop táblánál nem megállás miatt történt csont törés az illető beismerte ,és innen a közvetítői eljárás!!!!!!???????

Öreg Tölgy # 2016.07.29. 16:04

Ha a bírósági ügyet akarod elkerülni, annak egyetlen módja (már ha a nyomozás a te felelősséged állapítja meg), az ún. közvetítői eljárás, annak viszont feltétele a beismerés, még a vádemelés előtt, következménye pedig, hogy fizetni kell.

gerilege # 2016.07.29. 12:10

Az előzés / balra kanyarodás az egyik legtrükkösebb baleseti helyzet, sok mindentől függ.

Ha sok múlik a jogsin, akkor megéri legalább egyszer elmenni egy közlekedési ügyekben járatos szakemberhez.

Például ha megkérdeznék tőled, hogy hogy lehetett ott autó mégis, ha "a kanyarodás előtt többször meggyőződtem, hogy nem jön senki" akkor mit mondanál?

Csak te tudod, hogy (és nem kell ide beírni a választ)

  • biztosan belenéztél-e a tükörbe
  • ha igen mit láttál abban
  • biztosan indexeltél-e

stb.

Aztán ez és a helyszín alapján valószínű megállapítható, ki is volt a hibás, és eldöntheted, mit is akarsz, elismerni, és lezárni a leggyorsabban, vagy ha biztos vagy az igazadban, küzdeni érte, hogy abból mi bizonyítható egyértelműen.

lakkati # 2016.07.29. 08:53

Balra kanyarodás közben összeütköztem az engem előző gépjárművel. A baleset során a másik autó vezetője megsérült - orrcsont és szegycsont törés- emiatt én lettem az ügy gyanusítottja. Továbbra is kitartok amellett, hogy a kanyarodás előtt többször meggyőződtem, hogy nem jön senki, szabályosan indexet használva lassan kanyarodtam. A baleset mégis bekövetkezett. Most ott tartunk, hogy szakértő bevonásával vizsgálják a körülményeket, vádat nem emeltek még ellenem. Kérdésem, hogy mit tegyek annak érdekében, hogy az ügy lezáródjon ne legyen belőle bírósági ügy. Már hajlandó vagyok elismerni, hogy én hibáztam - pedig továbbra sem gondolom így - csak tegyünk pontot a végére. Segítségüket előre is köszönöm!!!