Lefoglalás


19megán # 2016.09.10. 10:36

üdv...az lenne a kérdésem,mikor a végrehajtó azt irja,hogy:ZÁRTÖRÉS büntettét hajtom végre,rendbirság kiszabását fogja kezdeményezni a biróságon végrehajtás akadályoztatásáért..ha nem szolgáltatom vissza azt a 2db.autot (amit a drága ex a nevemre hitelezet,persze se auto se hitel fizetve),amiért az egyikért a fizetésem 30% már tiltja,200 év mire kifizetödik=6orás munka-kevesebb mint minimál bér...csak gondolom az autokat körözték és nincs meg...természetesen fogalmam sincs hol vannak!!!(azt hiszem meg sem lesz).Mit csináljak:ügyvédet vagy a végre.h.tot keressem???vagy mit tehe tez alapján avégre.ha.to??? köszönöm a valaki válaszol...

deadpool # 2016.09.06. 05:54

Köszönöm a megnyugtatást.
Egyértelmű hogy óvatos leszek. Ügyvédem ott lesz mellettem a biztonság kedvéért nehogy véletlenül olyat kérdezzenek amivel bekavarnak. Meg ugye nem vagyok köteles magam ellen tanúskodni így még a válaszadást is megtagadhatom.
Majd látjuk mi lesz...

Öreg Tölgy # 2016.09.06. 05:05

Nézd, a törvény szerint két okból lehet és kell valamit lefoglalni: akkor, ha az

  • bizonyítási eszköz, vagy
  • elkobzásának van helye, vagy vagyonelkobzás alá eshet.

Ebből következően pl. nem jogtiszta programot vagy tiltott dolgot biztos nem találtak, mert akkor az adathordozó is minimum elkobzás alá esne. Esetleg az lehetséges elméletileg, hogy valami olyan adatot rögzítettek, ami nem esik a fenti két fogalom egyike alá sem (nem vagyok számítástechnikai szakértő, nem tudom, ez pontosan mi lehet), hanem elég, ha a szakértő leírja (pl. hogy mmihez kapcsolódott a gép). De ennek is kevés az esély, maradjunk annyiban, ha visszakapsz mindent, az neked feltétlenül jó.

Azért, ha ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás, az azt jelenti, hogy még keresik a tettest, így nem árt az óvatosság.

deadpool # 2016.09.05. 17:04

És ez az eredetben való megőrzést nem igénylő adat az üggyel összefüggésbe hozható? Már ha egyáltalán van valami... Mert olvasgattam itt és azt találtam hogyha van valami az adott gépen azt visszatartják bizonyítéknak. A nyomozónő is azt mondta a lefoglaláskor hogyha lesz valami akkor visszatartják az egész laptopot. Na ez nem történt meg...

deadpool # 2016.09.05. 16:58

Mi értendő az alatt hogy eredetben való megőrzés? Azt értem hogy mit jelent de mi tartozhat ide?
Pl. olyannyira kevés adat (pl nem jogtiszta cuccok) amit a szakértő mondjuk kiírt egy egyszerű cd-re vagy papírra vetett? Vagy akár a nagy semmi is lehet?

Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik.

Öreg Tölgy # 2016.09.05. 13:47

"Szóval ez azt jelenti hogy sem az üggyel, sem más bűnténnyel kapcsolatos dolgot nem találtak?"

Olyat nem, ami eredetben való megőrzést igényelne.

"A másik kérdés az hogy behívtak tanúnak mert engem nem hallgattak még ki. Akkor ez amolyan rutin hogy nekem is meg legyen a vallomásom a jegyzőkönyvhöz?"

Olyan nincs, hogy rutindolog, meg a jegyzőkönyv önmagában nem is cél. Ki ellen folyik az eljárás most?

"Tovább vezetve mert ugyebár ha talàltak volna valamit akkor nem tanúként hanem gyanúsítottként hívnak be?"

Az biztos, hogy jelen pillanatban nem áll fenn veled szemben megalapozott gyanú. Egyébként tanúként nem vagy köteles válaszolni olyan kérdésre, amivel magad vagy hozzátartozód bűncselekmény elkövetésével vádolnád, ezt "cikis" kérdés esetén ajánlom figyelmedbe.

deadpool # 2016.09.05. 09:12

Valaki legyen oly szíves reagáljon valamit.

deadpool # 2016.09.02. 13:48

Kedves Fórumozók.

Arra lennék kíváncsi hogy mit jelent az hogy a lefoglalt dolgokra a továbbiakban nincs szükség a nyomozáshoz.
A tényállás az hogy lefoglaltak 3 laptopot és egy mobilt, amit cakkpakk mindenestől vissza is adnak. Szakértőt rendeltek ki aki előterjesztette a véleményét de semmi olyasmi nem szerepel a levélben hogy bármit is kiszerelt volna a laptopokból. Másrészt a lefoglaláskor a nyomozó közölte hogyha az üggyel kapcsolatban bármi van a gépen azt visszatartják bizonyítéknak. De a lényeg annyi hogy mindent visszaadnak.
Szóval ez azt jelenti hogy sem az üggyel, sem más bűnténnyel kapcsolatos dolgot nem találtak?
A másik kérdés az hogy behívtak tanúnak mert engem nem hallgattak még ki. Akkor ez amolyan rutin hogy nekem is meg legyen a vallomásom a jegyzőkönyvhöz?
Tovább vezetve mert ugyebár ha talàltak volna valamit akkor nem tanúként hanem gyanúsítottként hívnak be (mert sajnos volt már ilyen ügyem és akkor is kaptam levelet amiben az asztali pc házát visszaadták de a winchestert lefoglaltàk és utána gyanúsítottként hívtak be).
Köszönöm a válaszokat.