Iskolai fegyelmi tárgyalás


fekete mamba # 2017.01.19. 14:56

"Gyermekére figyelő szülő egyből megtudta állapítani, hogy a tanárnak vagy a gyermeknek van igaza.Ha utóbbinak akkor is a tanári tekintély fenntartása érdekében a gyermeket rótta meg. Elmúlt ez az idő.Eszement világ ez."

Tehát szerinted nem az volt az eszement, ha a szülő tudatosan annak adott igazat, akiről tudta, hogy nincs igaza, hanem az az eszement, ha a szülő annak ad igazat, akinek igaza van? Már bocs, de szerintem normális szülő ésszerű tiszteletre neveli az gyerekét az embertársai iránt, és a megfelelő igazságérzet meglétére, nem pedig beteges, és öncélú tekintélyelvűségre...

És eddig nem derült ki, hogy miről van szó, így mégis honnan veszed a bátorságot, hogy áttételesen is eszementnek nevezd a kérdésfeltevőt?

Vadsuhanc # 2016.11.07. 20:23

Kincses

Viccet félretéve.. A tényállás nélkül, nem tudva mi történt nem lehet állást foglalni. A fegyelmi tárgyalás következménye lehet, hogy a gyámhatóságot értesítik, aki ellened ( gondolom mint szülő ellen ) büntetőeljárástis kezdeményezhet kiskorú veszélyeztetése miatt. Amennyiben az ügy komoly vigyél képviselőt és neked akkor már nem kell nyilatkoznod megteszi Ő helyetted.

Vadsuhanc # 2016.11.07. 20:12

Berosáltam.... Megéri ügyvéd és jogi képviselő ? Minek ? Mi a tényállás ?

Dr.Attika véleményét osztom ( és minden reggel elmondom a reggeli híradó megtekintése után ) ...Eszement világ ez...

Persze nem ilyen szép szavakkal...

groszfater@gmail.com # 2016.11.07. 20:06

Kincses!

Nyugodtan vigyed az ügyvédet. Ö is és te is elmondhatod a véleményedet.
Az ügyvéd felkészülhet az iskola házirendjéből, így érdemben védheti a diákot...

Véleményem # 2016.11.07. 19:49

Iskolai fegyelmi tárgyalásról van szó, nem egy bírósági tárgyalásról. Ne keverje össze a kettőt, teljesen értelmetlenül bonyolítani a helyzetet nem kell.

Kincses # 2016.11.06. 20:03

Ezek valóban igazak! De mégis, amennyiben képviselővel jelenik meg a szülő, akkor a tárgyalás során a képviselő lesz a "tárgyaló" fél? A szülő ekkor már nem nyilváníthat véleményt?

Dr.Attika # 2016.10.30. 06:52

Tegyük hozzá, hogy vannak szülők akik nem cifrázzák a fegyelmi ügyet jogi képviselő meghatalmazásával. Egyszerűen csak jól megverik a megrovást kiosztót.Nu ez a másik véglet.

Egyjogász # 2016.10.29. 23:03

"Most már jogi képviselőt fogadnának a szülők."

Mi ezzel a gond? Már látom is a hirdetést:

"Pistike az iskolai WC-ben dohányzott, vagy a szünetben bekente fekáliával Józsikát, esetleg lekurvázta a bögyös matektanárnőt? Gyerekét kimossa a szarból: Doktor Bubó ügyvéd!":))

Dr.Attika # 2016.10.29. 16:59

Igen. Régen a gyermek hazavitte az "Ellenőrzőt" aláíratni, amiben benne volt az osztályfőnöki vagy igazgatói megrovás. Most már jogi képviselőt fogadnának a szülők. Változnak az idők. Régen az anya vagy az apa aláírás előtt megkérdezte, hogy mi és hogy volt. Gyermekére figyelő szülő egyből megtudta állapítani, hogy a tanárnak vagy a gyermeknek van igaza.Ha utóbbinak akkor is a tanári tekintély fenntartása érdekében a gyermeket rótta meg. Elmúlt ez az idő.Eszement világ ez.

Véleményem # 2016.10.29. 11:15

Régi tapasztalat alapján egy iskolai fegyelmi eljáráshoz semmilyen jogi képviselő nem szükséges. Az egésznek semmi köze nem volt a joghoz anno, egy belső eljárás, X emberek előtt tanárok megítélése és az iskola szabályzata alapján. Az ügyet nem ismerve amiről most szó van, de régen egy ilyen fegyelmi nem kívánt semmi jogi képviseletet, sőt szülőit sem.
Anno nem volt nyilvános, az érintett felek voltak jelen, külön külön meghallgatva, egy elbeszélgetés formájában. Gyakorlatilag az iskola dolgozói valamelyik tanárai akik alkotnak egy ilyen fegyelmi bizottságot.
Ez egy régi tapasztalat, azóta szigorodott e nem tudom... de jelentősége jogi szempontból anno nem volt.

Kincses # 2016.10.27. 20:34

Tisztelt szakértők!
Ha iskolai fegyelmi tárgyaláson az apa jogi képviselőt kér fel gyermeke képviseletére, akkor az apa ettől még jelen lehet a tárgyaláson? Kik lehetnek jelen, mennyire nyílvános az ilyen tárgyalás?
Köszönettel